от cnerd » 28 Ное 2013, 13:12
Много назадничаво мислене, Заксе.
Значи, така както аз го виждам, етапите са няколко.
1) Усвояване - биткойн идеята се разпространява, хората започват да копаят. Индустрията се развива и започва да се произвежда специализиран хардуер. В играта вече са и производителите.
2) Популяризиране - валутите започват да се търгуват, отварят се борси една след друга, предприемчивите търговци започват да вкарват пари не в хардуер а в борсите. (ние сме тук)
3) Внедряване - фондациите, които седят зад различните валути, започват да ги пласират като платежно средство навсякъде където е възможно. (Амазон, Ебей, Нюегг) (тук вече ще можеш да си плащаш и със shitcoin, ако Фондация Shitcoin е достатъчно силна и предприемчива)
4) Разпространение - обществото започва да селектира валутите, които ще се употребяват от тях. (Пешо и Гошо, съседите ми, искат да търгуват с биткойни. Хазяйката ми иска да и плащам с лайткойни примерно)
Относно биткойна, Щатския сенат, Германия и тн, във всички става въпрос за криптовалутите като цяло. Приемането на криптовалутите значи озаконяването на една нова индустрия. За един такъв голям проект диференциране между Bitcoin и Shitcoin изобщо не трябва да става на въпрос, всички те са част от зараждащата се индустрия.
P.S. Сега се сетих, че 2GOOD каза, че Bitcoin-а ще мине през 4 балона, което до някъде съвпада и с моето твърдение
Последна промяна
cnerd на 28 Ное 2013, 14:00, променена общо 1 път