Купувам видео карта

Раздел за обяви

Модератор: Moderators

Купувам видео карта

Мнениеот M.Stoyanov » 02 Фев 2014, 18:37

Здравейте бъдещи колеги (надявам се)
Преди известно време се сдобих с много свободно време, което обаче, доведе след себе си и паралелно сдобиване с левов недоимък. Така се заровик в алтернативните методи. Бая изчетох и мисля, че картинката ми се поизбистри. Сега остана най-трудното - да започна от някъде. Гледам обяви какво къде и как се продава, но реших, че тук би трябвало да е най-обективно предлагането. Та на въпроса:
Имали някой вещ копач, които е свалил от употреба някоя бюджетна карта която да ми продаде. като бюджета ми е ограничен на 200лв., които ще са налични в четвъртък?

Без пренебрежителни усмивки моля :) всеки от някъде е започнал.

Благодаря предварително.
M.Stoyanov

Re: Купувам видео карта

Мнениеот Flex » 02 Фев 2014, 20:23

Проблема тука е комплексен... първо картата за 200лв дори не мога да си представя какво ще вземеш, но ще е нещо много слабичко и като такова има много сериозен проблем с копане на монетките с ниска трудност/бързи блокове - губиш голяма част в неефективност. Второ слаба карта, макар и с по-малко консумация + пц-то... ще се окаже, че % сметка за ток спрямо печалба не е никак впечатляващ. Трето, времето е малко - иде лято, има пуснати асиц-и да се продават в китайско и се опитват да се вмъкнат в щатите. Цялата ми мисъл е, че или трябва да е сериозен майнинг риг - 4-5-6 яки карти, евтино дъно + слабо цпу за да максимизираш печалбите, или ако просто си купуваш карти за гейминг и ги пускаш в останалото време да копат. Печалбата с такава инвестиция не ми се вижда никак добра, съмнявам се дори дали си струва усилията.
Flex

Мнениеот M.Stoyanov » 02 Фев 2014, 20:42

ами... общо взето идеята ми е да тествам как стоят нещата, да си поиграя "на живо" с настроики и въобще със подкарване на системата и ако нещата ми се получават да помисля за нещо по-сериозно. Всичко прочетено ме накара да се ориентирам към скрипт. а видях преди дни, че се продаваха карти тук 6870 под 200 лв. за това и писах в този форум с надеждата, че тук сте на ясно за какво става дума. подготвил съм си една машинка на която груби сметки мога да пусна 3 карти, проблема е, че с парите е зор. за сеха мога да взема една с учебна цел.
M.Stoyanov

Мнениеот Flex » 02 Фев 2014, 21:33

Ако ще е за учебна цел става, вземаш една такава, слагаш цгмайнъра, правиш 1 бат файл с:
Код за потвърждение: Избери целия код
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
cgminer --scrypt -I 18 -g 1 -w 256 --thread-concurrency 6720 --auto-gpu --gpu-engine 950 --gpu-memclock 1150 --temp-target 80 --auto-fan --temp-overheat 85 --temp-cutoff 90 -o [url] -u [user] -p [password]

И си в джаза. Стига да решиш къде да копаеш де. Прави 300кх тая карта като я гледам, не е зле за тая цена никак. Вземи картата, пък ще помогнем да прокопаеш
Flex

Мнениеот M.Stoyanov » 02 Фев 2014, 21:54

Благодаря! общо взето всички типове софт имам налични, ще тествам в рални условия и ако нещо не е ясно ще питам. стига разбира се някои да ми продаде карта хаха ...
M.Stoyanov

Назад към Обяви (Купувам/Продавам)