Продавам Spondoolies SP30 Yukon - 4.5TH

Раздел за обяви

Модератор: Moderators

Продавам Spondoolies SP30 Yukon - 4.5TH

Мнениеот zenon » 24 Сеп 2015, 19:58

Продавам биткойн майнер (копач) Spondoolies-Tech SP-30 Yukon bitcoin miner с производителност - хешрейт 4,5TH.
Клокната до дупка машината дава производителност 0.65W/GH, но леко даунклокната до 4TH, дава производителност към 0.53w/GH.
Машината е хоствана в дейтацентър, и е в отлично състояние, тъй като не е амортизирана. Смея да кажа, че състоянието и е като ново. Всичките ASICs и вентилатори работят перфектно и няма никакви забележки.
Поради спецификата на машината, предпочитам лично предаване, като даже няма проблем да помогна с доставката, инсталирането и конфигурирането!
Като бонус предлагам безплатно 2х сървърни маркови захранващи кабела (машината идва с такива, който са за UPS само), като цената им е 36лв всеки!

Изображение

Всеки който разбира, знае че машината е по-ефективна от алтернативите - Antminer S1/S3, Bitfurry, KNC и SP10 :)
Продава се само срещу левове,тъй като имам да връщам пари в левове!
НОВА ТВЪРДА ЦЕНА 2600ЛВ
За повече информация пишете на лично или се обадете на 088 33 84 888.
Последна промяна zenon на 19 Окт 2015, 16:29, променена общо 2 пъти
zenon

Re: Продавам Spondoolies SP30 Yukon - 4.5TH !!!НОВА ЦЕНА!!!

Мнениеот zenon » 09 Окт 2015, 00:16

НОВА ЦЕНА 2800ЛВ, която също подлежи на лек коментар!
Не разбирам защо няма никакъв интерес към тази машинка, никой до сега не се е обадил да пита за коментар по цената или за каквото и да било, а гледам че масово се купуват S5-ици които са 4 пъти по-слаби и са на 1/3 от тази цена.
Мислих че машината ще е голям интерес във форума, но явно за предпочитане са "Мравките" :(
zenon

Мнениеот larry12 » 10 Окт 2015, 15:39

Принципно не си позволявам да коментирам цени и т.н.
Но липсата на интерес не трябва да те изненадва много, имах 3 такива машини (изключително стабилни са) 1 от които купих от @BGVACHIN по спомен за 2300-2400лв, като това беше преди доста време, тоест 2800лв е нереална цена с оглед на това че се появи С7 който гори 2 пъти по-малко ток (по спомен на 4.4-4.5 сп30-ката гореше 2800В). С5-ците са с по-добра производителност и най-важното са доста по-компактни и лесни за последваща продажба.

пс ; абсолютно не се заяждам, надявам се да не прозвучи така.
Аватар
larry12

Мнениеот zenon » 10 Окт 2015, 16:40

Не прозвучава така и нямам против твоето мнение, даже се зарадвах, че някой коментира най-накрая:)
Но става въпрос, че обявата съм я пуснал на много места, от където постоянно звънят (и даже имам двама евентуални кандидати, които в момента обмислят), а от тук никой не се е обадил. Относно цената, пуснал съм по-висока от тази, на която съм склонен да я продам и даже съм го написал. Винаги когато са се обаждали да купуват нещо от мен, са ми предлагали цена 20-30% по-надолу.

За С5-иците, не съм напълно съгласен обаче. Горят една идея по-малко ток, ако са с много добри захранвания обаче, които имат високо КПД. Повечето хора взимат най-евтиният вариант захранвания, които са безкрайно неефективни и една С5-ица с такова харчи 0.55 - 0.6 W/Gh. Даунклокната на 4TH SP30-ка харчи също точно толкова. Също не съм съгласен за компактността, тъй като за да се постигне същата производителност (4TH), трябват поне 3 х С5-ици овърклокнати и като сметнеш и трите захранвания и цялата неразбория, които идват с тях, определено общото мястото което се заема става много повече, да не говорим че в никакъв случай не е и по-тихо. Също да се администрират 3 устройства, отколкото само е, е по-сложно.

Иначе това което не разбирам е как хората дават 800-900лв за С5-ици без захранвания, които общо сумарно излизат повече като пари, като се сметнат захранваният и всичко. Да кажем че обявите се нереални и хората ги взимат за 700, пак са си 2100 за 3 устройства без захранвания, които дават 3.8-3.9 и то овърклоканти до дупка (където харчат повече от 0.6). Иначе цената, която аз съм написал е по-ниска дори от тази в ebay и реално можеше и там да го продам и да изкарам пак толкова (Като се сметнат комисионни и всичко). Разбира се нещата не са сравними, между там и тук:) До сега само там съм продавал, но машината наистина е в много добро състояние, тъй като е работила в ДЦ даунклокната и не нито амортизирана нито прегряване, а това там никой няма да го оцени. Това не може да се каже за повечето подобни машини на пазара, досега повечето обяви, които съм видял са за машини с изгорял АСИК или друг проблем.

Много се разписах, и пак да кажа че благодаря за мнението, винаги се радвам да чуя друга гледна точка:)
zenon

Мнениеот larry12 » 10 Окт 2015, 17:41

Не казвам че машината е лоша, дори напротив идеална и безпроблемна е, особено ако не е пържена щото чиповете им принципно горят когато са работили много време на жега и клок. Рак маунт устройствата определено си имат преимуществата особено ако ги ползваш в рак. :whistle:

Мисълта за мравките ми беше че са по-малки и евтини, повечето хора взимат по 1 мравка да видят кво е, не са много хората с по 3-4-5 мравки, а една мравка със прилично захранване е 900лв, сума доста по-лесна за прежалване от масата хора.
Аватар
larry12

Мнениеот zenon » 19 Окт 2015, 16:29

Нова цена от 2600лв за машинката с включените кабели! При желание от ваша страна давам едно/двудневен тест, за да се уверите че работи перфектно.
zenon

Re: Продавам Spondoolies SP30 Yukon - 4.5TH

Мнениеот zenon » 21 Окт 2015, 23:56

Продадено, може да се заключи темата:)
zenon

Re: Продавам Spondoolies SP30 Yukon - 4.5TH

Мнениеот 2GOOD » 22 Окт 2015, 01:17

zenon написа:Продадено, може да се заключи темата:)

:clap:
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Назад към Обяви (Купувам/Продавам)