Под Наем AVR Dragon - BFL Unlock SC

Раздел за обяви

Модератор: Moderators

Под Наем AVR Dragon - BFL Unlock SC

Мнениеот 2GOOD » 25 Сеп 2013, 01:13

Здравейте,

Отдава се под наем програматор ATMEL AVR Dragon, с негова помощ можете да си флашнете продуктите на Butterfly Labs ASIC. Устройството е собственост на m1ro2. Колега от форума успешно флашна BFL Single 60GH/s и след процедурата скоростта вече е 69GH/s - инфо тук. Jalapeno се отключва до около 8GH/s. Резултатите, които вие ще получите зависят до голяма степен от вашето устройство, както и от самите чипове с които е снабдено.

Условия за отдаване под наем.
1. Наемателя трябва да преведе депозит от 140лв под формата на BTC на следния адрес: 12goodMy3vW4NzptphdLajna4x9a8sVPmC
2. Наема на програматора е 36лв. за период от 3 дни +12лв. за всеки следващ ден (условията не са окончателни и подлежат на промяна)
3. Транспортните разходи в двете посоки са за сметка на наемателя.
4. Плащанията се извършват изцяло с :btc:

След като наемателя изпрати депозита, той се свързва с мен чрез ЛС, като ми изпраща подписано съобщение от адреса изпратил депозита със своите данни къде да му бъде изпратен програматора.

Времето за наемане тече от деня, в който получите устройството до деня, в който го изпратите обратно.

След като получим програматора обратно и установим неговата изправност ви връщаме депозита, като от него се приспада наема.

Тук също има ръководство за флашване. Важно е да отбележа, че не носим никаква отговорност ако си "счупите пепурдката" :mrgreen:

Статус: НА РАЗПОЛОЖЕНИЕ

За въпроси и коментари на ЛС или директно в темата.
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Re: Под Наем AVR Dragon - BFL Unlock SC

Мнениеот vellen » 27 Сеп 2013, 21:15

Колегата m1ro2, а съответно и самия програматор в кой град е?
Някакъв вариант за депозит/плащане в лева?
vellen

Мнениеот 2GOOD » 27 Сеп 2013, 21:19

vellen написа:Колегата m1ro2, а съответно и самия програматор в кой град е?
Някакъв вариант за депозит/плащане в лева?

Програматора ще е при мен в Бургас утре и ще бъде на разположение, по принцип аз ще се занимавам с отдаването му под наем - такава ние договорката с m1ro2.

Иначе депозита в койни е по-лесен за върщане и т.н.
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот m1ro2 » 27 Сеп 2013, 21:55

Само малко пояснение за да няма после - не върши никаква работа.
Така на компа който флашвах уина е на BG и се оказа че Atmel Studio 6.0 имаше проблем с кирилизацията и не можеше да намери пътя до файла(разархивиран на работния плот) и за това беше нужно да си префлашвам с файл разархивиран в локален диск C .
Най лесно е с обснението на KANO
m1ro2

Мнениеот marincho » 28 Сеп 2013, 23:15

Цената, е меко казано, абсурдна. Не може за нещо струващо 0.36, да му искаш наем за три дни 0.18.
Най-близкият аналогичен случай е този http://www.pro-bg.com/product/color-cal ... 10048.html . Уреда съм го взимал под наем, и цената беше 20-25 лева. Общото между двете устройства е, че може да се "настроят" n брой устройства с един наем. Това беше примера с високия наем в % съотношение спрямо първоначалната цена, без разходи по поддръжка на техниката.
Примера с ниския наем, и висок % разходи по поддръжка на техниката може всеки да открие в гугъл - коли под наем. Това не е аналогичен случай, защото не можеш да вземеш една кола, и да отидеш с нея едновременно в n посоки. Съответно цената за наемането и, е по-малък процент от първоначалната и стойност.
И в двата случая, вложението не се избива с два наема. При първия е нормално цената да е по-голям %, но не и 50%.

Ако поста ми е крив, може да го изтриете.
Не разбирам шльокавица
Аватар
marincho

Мнениеот 2GOOD » 28 Сеп 2013, 23:40

Всяко мнение е важно, така че приемаме обоснована критика ;) Искам само да питам това калибриращо устройство предполагам се е отдавало под наем за 20-25лв на ден. а цената му е по-малко от наем за 10 дни.... не знам дали усещаш накъде бия :)

Устройството струва около 120лв., 0.18 бтц са около 33лв - по 11лв. на ден, което ми се струва нормален наем и все пак за да сме в крак с клиентите - нова цена 0.16 за три дни :)

Дракона в момента е при мен и е свободен за наемане.
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот 2GOOD » 27 Окт 2013, 18:55

Предвид постоянно променящия се курс на биткойна, обвяваме нова цена за наема: 36лв за 3 дни + 10лв. за всеки следващ ден.

Плащанията стават изцяло с биткойни.
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот 2GOOD » 28 Ное 2013, 02:30

Дракона отново е на разположение.
Аватар
2GOOD
Site Admin