Raspberry Pi - микрокомпютър 512MB - 70лв

Раздел за обяви

Модератор: Moderators

Raspberry Pi - микрокомпютър 512MB - 70лв

Мнениеот gbelchev » 02 Сеп 2014, 18:41

Продавам микрокомпютър Raspberry Pi. На външен вид е като ново и работи безотказно. В отлично състояние. Има кутия и захранване.
Цена: 70лв
тел: 0889 622 79 Четири

Упътване за ползване:

http://www.farnell.com/datasheets/1808841.pdf

Спецификации:
Core Architecture ARM
Core Sub-Architecture ARM11
Features Credit card size video computer, HDMI, Ethernet & 2 USB ports, 512MB RAM
Kit Contents Evaluation Board
Silicon Core Number BCM2835
Silicon Family Name BCM2xxx
Silicon Manufacturer Broadcom
Clock Frequency Max 700MHz
No. of Bits 32bit

Какво е Raspberry Pi можете да видите тук на официалната страница: http://www.raspberrypi.org/ модел Б
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Edit: Изображение
Това е касовата бележка - На тази цена бе закупено устройството без кутия, захранване и СД карта.
Последна промяна gbelchev на 09 Сеп 2014, 16:58, променена общо 2 пъти
gbelchev

Re: Raspberry Pi - микрокомпютър 512MB - 90лв

Мнениеот BaDaZzz » 08 Сеп 2014, 13:40

Първо да си кажа, че не заставам на ничия страна!
Не виждам какво толкова е надута цената, освен това, че се продава на цената на ново. Според мен една цена с 10-15 лева по-ниска би била съвсем прилична за втора употреба (макар и в момента да не може да се купи от Комет, не значи, че няма да имат пак, нали? А и не е единственото място, където се продават - с малко търпение от ибей и подобните му може да се направи такъв комплект за подобни пари).
ZAX, към теб искам да се обърна с 2 неща:
1 - много интересна SD карта имаш - 12ГБ... Не бях виждал такива и до колкото знам няма - капацитета им е геометрична прогресия с частно 2, т.е. ако има една 2ГБ карта, то следващата по големина е 2х2=4ГБ, след това е 4х2=8ГБ и т.н. 12 някак не се връзва в тази поредица.
2 - не се залитай по-глемите карти на ниски цени - китайците шмекеруват много с тях и нерядко може да се окажеш излъган. Пример: Купувам си 32ГБ клас 10 SD карта от ибей, която в последствие се оказа, че има реален капацитет 8ГБ. Компютъра я вижда като 32, но повече от 8ГБ не може да се пълни. Проверка със софтуер (вече не помня какъв, правихме опита с един колега) показа, че реалния капацитет си е 8 ГБ.

ПС. Не се заяждам с никой, просто споделих моите наблюдения и гледна точка! :)
BaDaZzz

Мнениеот gbelchev » 08 Сеп 2014, 21:00

Признавам че цената която съм обявил е почти като да си го купиш чисто ново! В по-ранните коментари споменах че е възможно коментар на цената.
А В крайна сметка на всеки му е ясно че не съм на зор след като цената е висока.
Ако исках да продам устройството на момента, вероятно щях отдавна да съм сложил цена, на която човек не може да устои.
Когато имам нужда от кеш пари на момента, може би ще има различна цена.
В момента цената е тази каквато е!

Относно Закс и звездния принц: Колегата BadaZzz даде отново неуспорим факт, на който се наложи да се дава отговор от сорта "А да вярно то не било това коета съм казал, малко е по различно, но Вие не му обръщайте внимание" . Как така всеки път Закс дава пример който не е на място.

Въпрос към ЗАКС: Защо в обява за точен модел на даден микрокомпютър е необходимо да се намесва съвсем друго устройство, без някой да е искал тази информация? Разбирам някой да е попитал "А може ли нещо подобно да ми препоръчате?", но никой не е питал. Излишен спам. Отделно защо някъде в коментарите имаше намесване на колегата Мартин, който продавал еди какво си? Та неговите продукти нямат нищо общо отново с моята обява. Отново излишен спам и т.н. Е сега вече разбрах защо Закс е с ранг - спамер :)))))))
gbelchev

Мнениеот ZAX » 09 Сеп 2014, 12:30

Бъркаш причинно-следствената връзка. Ранг спамер @2GOOD ми сложи къде под натиск от боклуци чието име вече не се помни тук... къде от завист, защото въпреки че ми е изтрил поне още толкова постове колкото имам, пак не може да ме настигне, даже месеци след като вече почти не влизам във форума... А аз никога не съм имал товаза цел, просто така си пиша, но това със сигурност не е спам (за справка виж значението на думата спам) и аз сега набеден или не от немай къде се налага да си заслужа титлата :mrgreen:

Финтирахме го да махне жълтия цвят, че не ме кефи, сега се боря за зелен :mrgreen:

Обеща ми да махне този ранг ако понамаля постовете и не се заяждам с малоумниците поне месец, аз изпълних моята част от сделката и си кротувах дори няколко месеца, но след това се отметна и каза като една моя учителка (каза ми че имам 2 дни да науча целият учебник за 6, аз не спах 2 дни и научиш целия учебник и след това каза "ама аз не вярвах че някой (дори ти) е способен да направи това... съжалявам, не мога да ти пиша 6 за годината, защото оценката е текуща...")

Та има едни хора които ме дразнят повече от лъжците и това са хората които лъжат подценявайки те мислейки си че в крайна сметка няма как да сгрешат и дори си вярват че не лъжат, а после когато сгрешат се оказва че те не са излъгали, просто "оценката е текуща" и въпреки че по принцип винаги си държат на думата и сега с в патова ситуация все пак "текущата оценка" е над техните принципи...

Но да се върнем на темата. След като я разчистиха мислех да си трая, но понеже пак нарушаваш правилото "не споменавай името божие без причина", че и богохулстваш даже...

Офертата ми вече е 45 лева и при всяка обида или нападка по мой адрес, цената ще пада с по още 5 лева :mrgreen:

Да, просто не помня точно какъв е бил капацитета на картата, която имам и също така нямаше как да проверя и все още не мога да я извадя (т.е. няма да си спра нещата заради теб) за да видя със сигурност какво пише на нея, но както колегата е казал, това какво пише може и да не отговаря на истината. Затова съм казал това в което съм сигурен, а именно че има поне 12GB (понеже повече от това не съм я пълнил) и това твърдение е напълно вярно, винаги е било такова и винаги ще бъде такова. Което не пречи да се хващаш като удавник за сламка де... Само дето можеш да си отваряш устата по въпроса само ако беше по-малко от 12, а като е повече, не виждам какъв ти е проблемът и как това променя факта че аз съм си купил карта 16GB за 5 лева, а ти 4GB за 15 лева... Т.е. имаме разлика от 4х3=12 и искаш от нас да покриваме тази разлика? Е съжалявам но никой не е длъжен да плаща за твоята глупост.

Това което продаваш ти в тази обява не струва повече от 60 лева пълен комплект (бях ти дал линкове, които си помолил да изтрият, а аз ужасно много мразя така някой да се подиграва с трудът ми). Затова получаваш още една глоба и цената от началото на постът ми свалена от 50 на 45, всъщност вече е 40 лева. И съм 99% сигурен че след следващият ти пост ще стане 35 лева :mrgreen:
ZAX
Spammer

Мнениеот gbelchev » 09 Сеп 2014, 16:55

Закс, така както е тръгнало направо ще ти го подаря :mrgreen: Но, имам по добра оферта към теб. Цена 0.01лв с транспортни разходи 69.99лв :mrgreen: (някъде беше казал че "шипинга" не те....... :)
П.С. 1. Коментарите бяха изтрити предполагам от администратора защото бяха излишни (но не по мое желание)
2. По принцип имам две устройства. Едно го продадох днес точно за 70лв без СД картата, като сделката се извърши през продавалника. Цената беше точно 70лв.
3. Тъй като второто устройсто ще се освободи след 2 дена, няма смисъл да пускам нова обява.
4. Коригирам обявата и цената. Нова цена 70лв.
gbelchev

Re: Raspberry Pi - микрокомпютър 512MB - 70лв

Мнениеот 2GOOD » 09 Сеп 2014, 22:54

@ZAX, ако продължаваш със същото темпо, че ти наложа ограничение по 1 пост на 24 часа и 160 символа на пост.

Съжалявам, че точно аз трябва да омазвам темата на колегата (за което се извинявам), но тук се вижда много ясно за какво става въпрос.

Ето как го правят нормалните хора:
Продавач: Продавам чехли - 30лв.
Купувач: За тия чехли мога да ти предложа 20лв.
Продавач: Не ме устройва, цената е твърда.
Купувач: Благодаря и успех с продажбата

Така правят хората.

Моля ZAX да не отговаря на това, а просто да го счита като публично предупреждение, следващата стъпка е въвеждането на посочените по-горе ограничения.
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Re: Raspberry Pi - микрокомпютър 512MB - 70лв

Мнениеот larry12 » 09 Сеп 2014, 23:33

2GOOD написа:@ZAX, ако продължаваш със същото темпо, че ти наложа ограничение по 1 пост на 24 часа и 160 символа на пост.

:pray: :pray: :pray:
Аватар
larry12

Назад към Обяви (Купувам/Продавам)