Купена е на 11.03 от никем, съответно 2 години без 1 месец гаранция, в перфектно състояние.
Паметта е хайникс, късмет.

Цена - 690лв (купих я за 843)
И понеже ме боли сърцето да си кажа защо я продавам. Преди месец някъде имах гениалната идея да си продам 290-ката и да си взема 2 от тея пауърколори, след сериозно проучване на много доброто им охлаждане. Идеята беше да си геймя на 2-те и да си копат, все пак имам бая голяма кутия и разстояние от 4см м/у 2-те карти в кутията. И двете се осуетиха, за в обозримо бъдеще няма да мога да играя, а с копането... долната карта топли горната значително, което трябва да дигам перките над 70 и звука ме дразни. Да не говоря, че като са двете заедно, дори да спра едната вечер не мога да го докарам толкова тихо, че да не се чува.
Минах на вариант 2 - закарвам едната на работа и я закачам на едно пц с голяма кутия, а една 7950-ка, която беше там минава на нова машинка. Речено-сторено, изключително варварско и под бурните аплодисменти на колегите разрязах кутията с ножици за ламарина и успях да навра 7950-ката, и прехвърлих 290-ката. Всичко хубаво, ниски температури, тишина... но машината за 7950-ката е с 32 битов хп и не може да се сменя. След няколко дена мъки се отказах, просто няма начин, пуснах и тема тука ей така да видя какво ще стане.
Та сега останах или с една излишна 290-ка, или с излишна 7950-ка. И понеже 7950 е стара, практически без гаранция, копала е близо година и вентилаторите са раздрънчани, реших, че не си заслужава, ще си я оставя и ще продавам 290-ката.
Искам да подчертая - картата е по-подходяща за гейминг/майнинг, отколкото да се бодне в някакъв прашасал риг, дето не ти пука ни за температури ни за шум и охлаждане.
пс: ако някой ми измисли как да подкарам 7950-ката на хп се отказвам от продажбата

пс2: да, набутах се и със 850 ватов Corsair RM850 за целта, който също нямам какво да го правя сега... та ако някой го иска може и него, на същата фактура е като картите