HristoGB написа:То инфо имаше, ама аз бях без очилата и съм забърсал и този пост в навалицата, за което моля да бъда извинен.

Извинен си
Продават се 4 броя Radeon 5850-ки. Две бройки са Asus и по една Sapphire и XFX. Асусите и Сафира са с турбини, докато XFX-a е с вентилатор (Сложил съм чисто нов, защото на стария му се заплете нещо в оста и се развали. Давам и стария към картата, ако някой иска да си го ремонтира) и е най-безшумната от 4-те. Работят без абсолютно никакви грижи (разбира се с адекватни настройки, които мога да предоставя на евентуален клиент). Докарал съм ги да работят 4-те на под 500w (ватметъра показва от контакта 560 вата цялата система, но захранването е 90% ефективно). Температурите на които са работи също са доста приятни за всичките им компоненти, а именно - макс 55 градуса (49-50 обикновенно). На Сафирката е сложена термопаста на Arctic MX4, а на другите 3 - CoolerMaster. Турбините са почиствани и лагера е смазан с специална високооборотна смазка (използвам я при оръжия и зъбни колела). Радиадорите също са почистени. Картите са работи около 2 месеца и половина, след което са свалени от стойката ми, и са сложени 4 броя R9 280-ки. Първоначалната цена която бях обявил беше 200лв на парче, но сега я намалявам на 180лв.
Скоростта с която съм ги ползвал да копат е 336 kh/s на карта. Може да се подкарат и на 360 някъде, но тогава и тока който взимат ще е различен и температурите и изобщо натоварването по компонетите.
Съотношение цена/киловат/килохаш = страхотно. С картите може да се направи риг за по-начинаещи, които хем искат да поровят малко в кацата с криптовалути, хем да не им излезне 3000лв. машината.

ЦЕНА -
180лв парчоляка