Имам една Powercolor 290-ка, купена декември от щатско и съм слагал Gelid Icy Vision да е тиха и хладна и ми е вкъщи за гейм и копане. Картата не съм я клоквал (и така е достатъчно топла, на -35 я държах обикновенно, че инак отива над 75 градуса, а вентилатор не го качвам над 55%, че почва да ми шуми). Сега искам да си направя сли (че се готвя за 4к монитор) и се чудя - ако има интерес за 290-ката ще си взема 2 да са еднакви, ако не - една. Gelid-а няма контрол над вентилатора от самата карта, трябва да се върже на дъното за да се регулира (както съм и направил), ако се бодне на самата карта го кара на макс, което е 1500 рпм май и въпреки, че не е шумен, не мога да спя на такова. Паметта е елпида и не се отключва до 290х (ех късмет), освен това паметта не се клоква добре. За момента съм я карал на 840 за копаене на 945/1250, пробвах моднатия биос на стилт, ама той просто прави по-добри тайминги на паметта, та ядрото може да отиде доста нагоре, а на мен това не ми върши работа, че ако дигна ядро трябва да дигам вентилатора, а 55% е горната граница, на която не се чува, после вече е отчетлив.
Мисля да и търся накакви 500лв, мнения?