muhaha написа:Можеш да вързваш безброй захранвания. Препоръчително е да се стартират от главното захранване всичките модули. Защото има закъснение около 5 мили секунди. И ако се закачват за всяко следващо ще се увеличава закъснението.
Другото е да си разпределиш натоварванията по захранванията. Обединяване на масите също е добра идея. И друго важно ако екстендерите са ти с молекс и не са им прекъснати 12те волта към дъното... молексите на екстендерите трябва да се закачат на главното захранване което храни дъното.
Колега, моля да ме извиниш за невежеството, но не всичко от написаното мога да разбера.
И точно за да няма фалове си ползвам само неща направени по предназначение. Като начало съм със специалните дъна, където всички карти си се хранят без проблем от дъното. Никакви моднати екстендъри, никакви молекси, никакви глупости... Експерименти никакви не смятам да си правя. Но пък щом може ще оптимизирам.
Идеята ми е да си сложа по 6 карти на дъно, а не както съм сега с по 2-3, дори според захранванията които съм успял да си намеря, има и машини само с по една карта, което си е чисто кощунство... Но аз разбира се смятам да ги пълня всичките, така че няма проблем.
Забелязал съм че захранвания на един разклонител се държат странно, та с какво твоите устройства са по-различни и ако примерно имам 3 захранвания за една машина, 2 от твоите ли трябва да купя или можеш да ми направиш такава джаджа и за трите, за да са си паралелно, а не последователно и как така едното захранване ще стартира другото? Мислех си че всички палят заедно.
Наистина предпочитам да не пестя пари, но каквито захранвания ми трябват, такива не просто няма, а дори не се произвеждат... Съответно ако си взема от сървърните, дай една оферта на ЛС ако можеш да ми моднеш някое такова направо да съм си с по едно машина искам, чиста работа!