Продавам 60 Gh/s BFL Single SC

Раздел за обяви

Модератор: Moderators

Re: Продавам 60 Gh/s BFL Single SC

Мнениеот bruter » 18 Сеп 2013, 20:44

Ще се постарая предаването да стане максимално лесно, като се уговоря директно с купувача и двамата уведомим 2GOOD за това какво сме се разбрали.

Разберете, че не мога да опиша всички възможни варианти. Не знам от къде ще се окаже купувача. Хора сме, ще се разберем.
На прос човек мое да му набиеш само един .Ур, акъл нема как да му набиеш
bruter
Bitcoin Fanatic

Мнениеот CYPER » 18 Сеп 2013, 21:19

Интересен вариант за Escrow услуга:

m-of-n escrow is a complex kind of multi-sig transaction where the escrow agent does not have control of the funds, but has one of three keys, two of which are needed to control the funds. This helps remove some of the risk in the escrow agent. There's a brief explanation of it @ https://bitcointalk.org/index.php?topic=129552 - and casascius's Bitcoin Address tool is the only one I'm aware of to easily generate the necessary parts.

https://bitcointalk.org/index.php?topic=129552
http://casascius.wordpress.com/2013/01/ ... s-utility/
CYPER

Мнениеот 2GOOD » 18 Сеп 2013, 21:24

CYPER написа:Интересен вариант за Escrow услуга:

m-of-n escrow is a complex kind of multi-sig transaction where the escrow agent does not have control of the funds, but has one of three keys, two of which are needed to control the funds. This helps remove some of the risk in the escrow agent. There's a brief explanation of it @ https://bitcointalk.org/index.php?topic=129552 - and casascius's Bitcoin Address tool is the only one I'm aware of to easily generate the necessary parts.

https://bitcointalk.org/index.php?topic=129552
http://casascius.wordpress.com/2013/01/ ... s-utility/

Няма нужда за m of n според мен :)
В bticointalk колкото сделка съм правил с ескроу от JohnK всичките са били по подобен начин.
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот bruter » 18 Сеп 2013, 22:58

Устройството вече се продава единствено на търг с явно наддаване.
bruter
Bitcoin Fanatic

Мнениеот bruter » 19 Сеп 2013, 15:48

Предлагам за обсъждане една лека промяна на правилата, която ще ги направи още по-справедливи. Промяната ощетява малко само моите интереси и тези на 2GOOD, затова докато все още никой не се е включил в надаването ще е нужно единствено съгласието на 2GOOD. Ако някой наддаде преди да бъде подменено правилото идеята за промяна отпада.

Точка II.7 се променя така:
II.7. Ако спечелилия търга се откаже, депозита му се разпределя поравно между мен, 2GOOD и всички останали участници в търга. Аз и 2GOOD имаме поотделно дялове равни на дела на един участник в търга. Търга се печели от следващия с най-висок залог. Ако и той се откаже депозита му също се разпределя поравно между мен, 2GOOD и всички останали участници в търга и така докато стигнем до реален купувач. Всички закръгления при делене след втория знак са в полза на 2GOOD

Пример:
Има трима участника в търга (1, 2 и 3).
Участник 1 печели, но се отказва. Неговия депозит от 1 BTC се разделя на 4 и така се получава: за мен 0.25 BTC, за 2GOOD 0.25 BTC, за Участник 2 0.25 BTC и за Участник 3 0.25 BTC.

Участник 2 печели, защото той е следващия с най висок залог, но и той се отказва. Той вече има 1.25 BTC, които се разделят на 3 и така се получава: за мен 0.25 BTC от разпределяне депозита на Участник 1 + 0.41 BTC, за 2GOOD 0.25 BTC + 0.41 BTC и за Участник 3 0.25 BTC + 0.41 BTC.

Тази промяна на правилото може да предизвика някои авантюристи да се включат в търга без да имат никакво намерение да купуват, а само за да участват при разпределяне депозита на някой който е спечелил, но се е отказал.

Кажете си мнението.
bruter
Bitcoin Fanatic

Мнениеот marincho » 19 Сеп 2013, 16:18

Ако ти се откажеш, твоят депозит се разделя между спечелилия и 2GOOD.
Не разбирам шльокавица
Аватар
marincho

Мнениеот dobo79 » 19 Сеп 2013, 16:19

Моето скромно мнение е че е прекалено висока стартовата цена.Ако беше както отначало обявената 15 БТЦ (или по ниска)предполагам,че вече може би щеше да има участници,докато при тази цена всякакви промени по търга мисля че губят смисъл при липсата на купувачи.Хубаво е това продавача да получи някакви дивиденти от факта че притежава подобно устройство,но мисля че и евентуалния купувач би имал интерес само и единствено ако вижда избиваемост на инвестицията и евентуално някаква дори и малка печалба,което в този случай с тази цена аз не виждам как ще стане.Другото което си мисля е,че 7 дни са много за подобен вид търг.След 7 дни трудността ще се смени и всички условия,написани до тук ще се изменят според ситуацията.
Аватар
dobo79

Мнениеот kopacha » 19 Сеп 2013, 17:36

Според мен никой нормален човек няма да реши да купува и да се откаже след това да му изгори, койнчето :) Дори да допуснем че някой иска просто да надува цената, цената от един койн е прекалено висока за експерименти но нз пак: ) Не съм търгувал на търг до сега
kopacha

Мнениеот 2GOOD » 19 Сеп 2013, 18:02

dobo79 написа:Моето скромно мнение е че е прекалено висока стартовата цена.Ако беше както отначало обявената 15 БТЦ (или по ниска)предполагам,че вече може би щеше да има участници,докато при тази цена всякакви промени по търга мисля че губят смисъл при липсата на купувачи.Хубаво е това продавача да получи някакви дивиденти от факта че притежава подобно устройство,но мисля че и евентуалния купувач би имал интерес само и единствено ако вижда избиваемост на инвестицията и евентуално някаква дори и малка печалба,което в този случай с тази цена аз не виждам как ще стане.Другото което си мисля е,че 7 дни са много за подобен вид търг.След 7 дни трудността ще се смени и всички условия,написани до тук ще се изменят според ситуацията.

+1

kopacha написа:Според мен никой нормален човек няма да реши да купува и да се откаже след това да му изгори, койнчето :) Дори да допуснем че някой иска просто да надува цената, цената от един койн е прекалено висока за експерименти но нз пак: ) Не съм търгувал на търг до сега

Първоначалната ми идея бе точно такава, за койнчето просто като гарант за сериозността на купувача, едва ли ще се стигне до отказване.

Мисля че няма нужда от промени, по-скоро по-ниска стартова цена.

Поздарви
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот bruter » 19 Сеп 2013, 19:46

Добре, убедихте ме.

Реших да сложа висока начална цена защото хората които са готови да дадат за някакво си устройство пари колкото за една скромна кола на старо не са много и повечето се познават. Биха могли да се договорят предварително и да опорочат търга. Повечето от нас знаят, чували са или се досещат че това е практика в БГ. Но ако заподозря нещо такова и ако мойто подозрение бъде споделено и от други хора винаги мога да се възползвам от точка IV.1 в условията за търга.

2GOOD, промени началната цена на 1 BTC

и този търг да стане малко по-интересен.

Искам само да добавиш където намериш за добре още една точка:
Валидни са само наддаванията по-високи с поне 0.10 BTC по-високи от предишното валидно наддаване.

И да не триеш невалидните наддавания, а да ги редактираш като добавиш НЕВАЛИДЕН
bruter
Bitcoin Fanatic

ПредишнаСледваща

Назад към Обяви (Купувам/Продавам)