от bruter » 19 Сеп 2013, 15:48
Предлагам за обсъждане една лека промяна на правилата, която ще ги направи още по-справедливи. Промяната ощетява малко само моите интереси и тези на 2GOOD, затова докато все още никой не се е включил в надаването ще е нужно единствено съгласието на 2GOOD. Ако някой наддаде преди да бъде подменено правилото идеята за промяна отпада.
Точка II.7 се променя така:
II.7. Ако спечелилия търга се откаже, депозита му се разпределя поравно между мен, 2GOOD и всички останали участници в търга. Аз и 2GOOD имаме поотделно дялове равни на дела на един участник в търга. Търга се печели от следващия с най-висок залог. Ако и той се откаже депозита му също се разпределя поравно между мен, 2GOOD и всички останали участници в търга и така докато стигнем до реален купувач. Всички закръгления при делене след втория знак са в полза на 2GOOD
Пример:
Има трима участника в търга (1, 2 и 3).
Участник 1 печели, но се отказва. Неговия депозит от 1 BTC се разделя на 4 и така се получава: за мен 0.25 BTC, за 2GOOD 0.25 BTC, за Участник 2 0.25 BTC и за Участник 3 0.25 BTC.
Участник 2 печели, защото той е следващия с най висок залог, но и той се отказва. Той вече има 1.25 BTC, които се разделят на 3 и така се получава: за мен 0.25 BTC от разпределяне депозита на Участник 1 + 0.41 BTC, за 2GOOD 0.25 BTC + 0.41 BTC и за Участник 3 0.25 BTC + 0.41 BTC.
Тази промяна на правилото може да предизвика някои авантюристи да се включат в търга без да имат никакво намерение да купуват, а само за да участват при разпределяне депозита на някой който е спечелил, но се е отказал.
Кажете си мнението.