Продавам чисто ново захранване 1600W

Раздел за обяви

Модератор: Moderators

Re: Продавам чисто ново захранване 1600W

Мнениеот georgebg » 28 Яну 2014, 13:27

да , темата я пуснах , като продължение на темата за спекулативните цени, която ми зачезна от погледа.
Естествено че съм го купил на по-нормална цена, естествено че и нямам намерение да го продавам, няма да ми осиротява рига, заради някаква си единична далавера :).
Но не виждам нито Странник нито hashrate да са коментирали в ebay за да му "пресекат" далаверката на търговеца-спекулант ? Защо ли?
Защото май противоречи с не само с политиката на големите магазини, но и с понятието "пазарна икономика" .... но вие си мислете "по-български" , няма проблеми ...

И само за информация, за чукчата читател ;) ... на 12 V амперите не са 100А, линиите са 6, а са описани само 4, а това че е мултирейл - точно затова съм го взел ...
georgebg

Мнениеот Странник » 28 Яну 2014, 13:49

georgebg написа:да , темата я пуснах , като продължение на темата за спекулативните цени, която ми зачезна от погледа.
Естествено че съм го купил на по-нормална цена, естествено че и нямам намерение да го продавам, няма да ми осиротява рига, заради някаква си единична далавера :).
Но не виждам нито Странник нито hashrate да са коментирали в ebay за да му "пресекат" далаверката на търговеца-спекулант ? Защо ли?
Защото май противоречи с не само с политиката на големите магазини, но и с понятието "пазарна икономика" .... но вие си мислете "по-български" , няма проблеми ...

И само за информация, за чукчата читател ;) ... на 12 V амперите не са 100А, линиите са 6, а са описани само 4, а това че е мултирейл - точно затова съм го взел ...

Искрено ме забавлявате колега - да те коментирам в e-bay? Ти наред ли си въобще ?
Каква работа имам аз там в този смисъл?Или май защото не ти мина далаверката завъртя гъза по вятъра?
Ще ти кажа нещо просто колега - Бивола като рие пръст хвърля и на гърба си.
И понеже явно не си ''българо'' мислещ щеше да оскубеш някой наивник и риба с 600 евро?
Това ли ти е пазарното европейски мислене?Или си май хептен баш наше си българче?
Остани си със здраве с ''модерната пазарна икономика'' стил да прецакаме другарчето -тук ще сте на сухо колега.
Ще приложа и вашия подход в случая като красноречиво доказателство какви субекти се подвизават тук в подкрепа на моята теза.
Много благодаря за което!
Аватар
Странник

Мнениеот cnerd » 28 Яну 2014, 14:23

Странник написа:Искрено ме забавлявате колега - да те коментирам в e-bay? Ти наред ли си въобще ?
Каква работа имам аз там в този смисъл?Или май защото не ти мина далаверката завъртя гъза по вятъра?
И понеже явно не си ''българо'' мислещ щеше да оскубеш някой наивник и риба с 600 евро?

А ти наред ли си въобще? Айде като си толкова ербап, почни да внасяш такива захранвания. Казваш, че реалната цена е 400 евро, така ли? Давам ти 400 евро на парче, готов съм да купя 3 такива захранвания, кажи ми срок на доставка. Плащането ще стане при получаване.
Сигурен съм, че има още колеги, които също биха се навили, ще направиш такъв невероятен бизнес, така ще нариташ задниците на "спекулантите", че всички във форума вечер като си лягат ще бълнуват твоето име. Ще ти викат "Белия ризар на биткойните в България" и ще ти постилат червени килими като се появяваш сред обществото.
cnerd

Мнениеот dobo79 » 28 Яну 2014, 15:05

Странник написа:
georgebg написа:.

Искрено ме забавлявате колега - да те коментирам в e-bay? Ти наред ли си въобще ?
Това ли ти е пазарното европейски мислене?Или си май хептен баш наше си българче?
Остани си със здраве с ''модерната пазарна икономика'' стил да прецакаме другарчето -тук ще сте на сухо колега.
Ще приложа и вашия подход в случая като красноречиво доказателство какви субекти се подвизават тук в подкрепа на моята теза.
Много благодаря за което!

Колега аз се отказах да пиша,но явно че ти продължаваш да си мислиш че ще въздадеш правосъдие по търговските практики в България.
Хайде стига вече.От километри си личи че обявата на колегата е за да те провокира да си излееш душата и да предпазиш някой "новобранец",който си няма очи и не може да смята на калкулаторите.Който не може да смята да не се занимава със сметки в края на краищата.Както казва колегата cnerd вземи да внасяш миньорски хардуер и запуши устите на всички такива новоизлюпили се търговци(визирам себе си),които искат да изкарат някой лев.
И другото което искам да кажа е че надценката е такава каквато продавача иска да си я определи.Говориш че надценката на някой стоки е за хиляди левове.Ами когато стоката струва стотици левове тогава надценката ще е стотици,когато стоката струва хиляди,то тогава и надценката може да се определи от хиляди.Дали някой ще купи стоката при тази надценка то всеки сам си решава.Който не иска да се възползва от стоката в наличност може да избегне тези работи,като си я поръча откъдето си иска и с това да си понесе всички рискове свързани с това.Знаеш ли как се чувствам аз в момента?
Някой хора знаят за какво говоря. ;)
Аватар
dobo79

Мнениеот Странник » 28 Яну 2014, 15:39

За въздаване на правосъдие не може да се говори - има си за целта полиция,прокуратура,съдии.
Не съм нито едното от трите.
Просто коментирах в технически аспект обявата и на по късен етап отговорих на откровения цинизъм и наглост на въпросния ''търговец''.
В една друга тема бях те попитал теб персонално колега dobo79 къде ще бъдеш ти ако има съдебно преследване при обвинения за измама.
Затрая си отвсякъде.
Сега отново ще те попитам и се надявам да не си затраеш и този път:
Ако ни погне полиция и прокурори и се обърне лодката за каква търговия ще си говорим?
Ти схващаш ли за какво ти говоря въобще?
Господа -работата става все по дебела и все някой ден няма да отиде на добре всичко това.
А щом си толкова чувствителен и изживяваш всичко това толкова зле -недей се занимава с ''търговия'' и
давай да правим почтен бизнес без да набутваме никого - подкрепям те с две ръце тогава на момента.
Някои хора знаят за какво говоря. ;)
Аватар
Странник

Мнениеот Странник » 28 Яну 2014, 16:05

cnerd написа:А ти наред ли си въобще? Айде като си толкова ербап, почни да внасяш такива захранвания. Казваш, че реалната цена е 400 евро, така ли? Давам ти 400 евро на парче, готов съм да купя 3 такива захранвания, кажи ми срок на доставка. Плащането ще стане при получаване.
Сигурен съм, че има още колеги, които също биха се навили, ще направиш такъв невероятен бизнес, така ще нариташ задниците на "спекулантите", че всички във форума вечер като си лягат ще бълнуват твоето име. Ще ти викат "Белия ризар на биткойните в България" и ще ти постилат червени килими като се появяваш сред обществото.

cnerd посочи ми къде съм дал 400 евро цена?Обявата която посочих в линк е в САЩ с коментара че с разходите по транспорт ще отиде кой знае къде всичко.
По вашия начин ''бизнес'' не ми се прави по простата причина че имам добре платена работа която ми позволява да живея добре и без да набутвам наивници в ''свободна търговия''
Бъди така добър да не ми приписваш неща които нито съм твърдял нито казвал-това се нарича изопачаване на думите и не вярвам да си толкова наивен или ограничен за да не разбираш
какво точно съм написал по-горе както и какво точно се опитвам да направя.
От друга страна - това е публичен форум и всеки има право да изразява мнение,становище и позиция.
Не виждам защо и какво ще ме спре да го правя в съвсем обективен и учтив план разбира се.
Вие цензура ли желаете да има в случая?
Аватар
Странник

Мнениеот dobo79 » 28 Яну 2014, 16:31

Странник написа:За въздаване на правосъдие не може да се говори - има си за целта полиция,прокуратура,съдии.
Не съм нито едното от трите.
Просто коментирах в технически аспект обявата и на по късен етап отговорих на откровения цинизъм и наглост на въпросния ''търговец''.
В една друга тема бях те попитал теб персонално колега dobo79 къде ще бъдеш ти ако има съдебно преследване при обвинения за измама.
Затрая си отвсякъде.
Сега отново ще те попитам и се надявам да не си затраеш и този път:
Ако ни погне полиция и прокурори и се обърне лодката за каква търговия ще си говорим?
Ти схващаш ли за какво ти говоря въобще?
Господа -работата става все по дебела и все някой ден няма да отиде на добре всичко това.
А щом си толкова чувствителен и изживяваш всичко това толкова зле -недей се занимава с ''търговия'' и
давай да правим почтен бизнес без да набутваме никого - подкрепям те с две ръце тогава на момента.
Някои хора знаят за какво говоря. ;)

Ама колега,какви измами,за какво говориш?
Сделката се прави между 2-ма човека и всичко е реално.Цената която някой си определя в обявата винаги може да бъде различна в момента на покупката.Цената може да е твърда,а може и да не е.Сделка се осъществява ако и двете страни са удовлетворени от условията.Защо не се изправиш пред търговците на луксозни автомобили и им кажеш-господа не е правилно да си слагате надценка от 10к лева за този автомобил,който сте го купили от Германия примерно за 100к лева,понеже някой,който не разбира от автомобили ще се "набута".Защо си говорим глупости в момента,това не мога да разбера.Какви прокурори колега?Аз не внасям наркотици или оръжие.Къде ме замеси в случая?Ако ти искаш си пускай обявите на цена по-ниска от тази на производителя и бъди РИЦАРЯТ НА БЯЛ КОН за новоизлюпените копачи,това не ме интересува ни най-малко.Моята цена е тази която съм написал в моите обяви и не ангажирам никой в това да купи от мен.Както и преди казах-ако искам ще си напиша безбожна цена-това си е мое право.Ако искаш ме наричай СПЕКУЛАНТ,това си е твое право,но да ме наричаш измамник,това вече не ми харесва.
Ако ни погне полиция и прокурори,ако държавата се намеси,ако цената на валутата се срине-нищо няма да е така както е в момента,така че тогава ще говорим за ситуацията.Сега мисля че е безсмислено да говорим празни приказки.
Аватар
dobo79

Мнениеот Странник » 28 Яну 2014, 17:16

dobo79 ти толкова ли си наивен или наистина имаш нужда да ти обяснявам основни положения какво е фирма,регистрация на търговска дейност и т.н.?
Примера ти с автомобилите е абсолютно неоснователен защото фирмата дистрибутор изпълнява заповед на фирмата производител и продава на цена каквато
и се каже.Така че нито аз,нито който и да е може да има претенции към фирма производител,респективно дистрибутор регистрирани официално с всички
спазени условия по закон.Освен всичко друго плащат и данъци и то няколко - корпоративен,печалба,ДДС и още кой знае колко други такси и какво ли не.
Дистрибутора ако ще и да гръмне няма как да продава на по високи цени без благословията на производител.
Ти колега в случая си частно лице в един форум в който има и други като теб.Нито си фирма,нито търговски представител,нито дистрибутор и т.н. Не
плащаш данъци ,такси,патентни права и куп други простотии...
Аз пък не съм нито полиция,нито прокурор или полиция че да ви съдя или нещо подобно.
Разменяме мнения и ви предупреждавам да внимавате - нищо повече.
Отново ще повторя за пореден път като на бавноразвиващ - сделка между двама човека е коректна и почтена когато и двамата са наясно с качествата
на продукта който се търгува.Мен по никой начин не можеш да ме навиеш да ти купя това което продаваш по причини които съм изброявал и по никакъв
начин не можа да коментираш или репликираш моите съображения.Но един новобранец и несведущ можеш да навиеш и да му продадеш дори още по скъпо един продукт.
Във втория случай ти колега ще извършиш откровена измама евентуално което вече не е свободна търговия или инициатива.Но мен не можеш да ме излъжеш
по никой начин - ето тук е фундаменталната разлика.Отделен е въпроса че и ти и аз се намираме в публичен форум и всеки може да си изразява мнението или
становището както намери за добре,както и вие можете свободно да си слагате в същия форум обявите с вашите цени.
Е колега аз имам желанието да коментирам цени и качества на вашите обяви за да има яснота - кой може да ме спре?
Нали сте почтени и точни бизнесмени - как мога да излъжа или да ви злепоставя тогава?
За много финансови злоупотреби човек може да бъде подведен под съдебна отговорност и да свърши дори със затвор и петно в досието.
И това ли трябва детайлно да ти разяснявам като на някой наивник и крайно неосведомен човек?
Вицовете с рицарите си ги търкаляйте колкото искате -отдавна минах 2 клас.
Ако продължавате в същия дух няма да се учудя данъчни,полиция и прокурори да ви налазят- не забравяй че това е единия от двата форума в България където се коментират подобни теми.
Или по далеч от печалбите си не можете да видите?
Аватар
Странник

Мнениеот dobo79 » 28 Яну 2014, 17:37

Аз се отказвам колега.Печелиш удовлетворението от това за което претендираш,каквото и да е то,понеже аз лично не го разбирам.Успех ти пожелавам.Бъди здрав и винаги имаш правото да коментираш обявите и постовете ми.Нямам нищо против това.За мен темата е приключена.Точка.
Аватар
dobo79

Мнениеот georgebg » 28 Яну 2014, 17:46

САМО да кажа на колегата Странник, че в еbay.de листинга на продукта не е мой, така че не знам за какво говори. Листа на захранването е на същата фирма откъдето аз си купих това захранване. Исках да покажа, че и в ebay си позволяват да "спекулират" по критериите на колегата, но понеже е ebay :) - там може, че на всичкото отгоре и "като се цитира като източник" , току виж и "моята далаверка" да мине за НЕспекула ;).... ама така става като някой смее да ползва продукти "дет ги няма в листа на МОСТ" .....................................................
За какви търговци, данъци и т.н. говориш, това е афтърмаркет, аз съм му платил ДДС и т.н., купил съм го с пари на които също съм платил данъците ит.н. .. използвал съм го, не ми трябва и затова продавам - една бройка, моята бройка :) ... и ако имам 25 годишен лаптоп, също купен с платени данъци и т.н. и като антика го продам "спекулативно" , пак ли ще ме гониш ... интересно ..
наистина и аз като колегите тука нещо не те разбирам, но добре го казаха поне - темата я пуснах за да се забавлявам с такива като теб които гордо заявяват "мен не можеш да прецакаш" .... е , прецакан си, защото клъвна :violin:
georgebg

ПредишнаСледваща

Назад към Обяви (Купувам/Продавам)