Пак ще кажа, че нямам достатъчно опит с вентилаторите (отскоро се занимавам) и не мога да дам мнение.
Но сякаш никой не съм чувал да се оплаква от Sapphire 7950/7970 картите. Може би проблема засяга други серии на Sapphire?
Какви 4 различни сафира копачи имаш?
Относно международния сервиз - ОПРЕДЕЛЕНО можеш. Изпитано, изпробвано. Даже мисля, че е по-добрият вариант в сравнение с минаване през търговеца. Е първо трябва да си отвориш тикет при тях и те ти казват къде и как да го пратиш. Ще ти струва 20тина лева с пощите (препоръчано), но така прескачаш един доставчик, което ускорява процедурата. Пощите пращат бързо нещата в Европа - абсолютен максимум от 1 седмица. Ако човек е много на зор и губи пари, може да праща с експресен куриер като DHL - отнема 1 до 2 дни. DHL Ground Service от UK например също идва за седмица до 10 дни. Препоръчвам международната услуга на Speedy с DPD (преди се казваше Deutscher Packet Dienst, сега беше Dynamic нещо си - за международното развитие на компанията). До 6 кила мисля беше фикс рейт от около 38-40лв и доставка до 2-3 дни.