*ПРОДАДЕНИ* Продавам 2 бр. Sapphire Radeon Dual-X R9 280X

Раздел за обяви

Модератор: Moderators

Re: Продавам 2 бр. Sapphire Radeon Dual-X R9 280X OVERCLOCK

Мнениеот hashrate » 06 Яну 2014, 00:32

Пак ще кажа, че нямам достатъчно опит с вентилаторите (отскоро се занимавам) и не мога да дам мнение.
Но сякаш никой не съм чувал да се оплаква от Sapphire 7950/7970 картите. Може би проблема засяга други серии на Sapphire?
Какви 4 различни сафира копачи имаш?

Относно международния сервиз - ОПРЕДЕЛЕНО можеш. Изпитано, изпробвано. Даже мисля, че е по-добрият вариант в сравнение с минаване през търговеца. Е първо трябва да си отвориш тикет при тях и те ти казват къде и как да го пратиш. Ще ти струва 20тина лева с пощите (препоръчано), но така прескачаш един доставчик, което ускорява процедурата. Пощите пращат бързо нещата в Европа - абсолютен максимум от 1 седмица. Ако човек е много на зор и губи пари, може да праща с експресен куриер като DHL - отнема 1 до 2 дни. DHL Ground Service от UK например също идва за седмица до 10 дни. Препоръчвам международната услуга на Speedy с DPD (преди се казваше Deutscher Packet Dienst, сега беше Dynamic нещо си - за международното развитие на компанията). До 6 кила мисля беше фикс рейт от около 38-40лв и доставка до 2-3 дни.
Аватар
hashrate

Мнениеот Kartoff » 06 Яну 2014, 00:52

@hashrate, човече, ти все още ли смяташ по моментния курс ??? Мисля, че това вече е минало и не е правилната стратегия ! След няколко месеца, когато курса мине $100 тия $200, които спомена няма да са толкова повярвай ми...
Последна промяна Kartoff на 06 Яну 2014, 01:00, променена общо 2 пъти
Kartoff

Мнениеот hashrate » 06 Яну 2014, 01:00

Ами to be safe and conservative, смятам по моментния курс.
По-добре с по-малка кошница, отколкото да продаваш карти като мен, които няма къде да пъхнеш :)

-> За другото съм на същото мнение като теб. НО дали наистина става така? Сменят ли ти дефектиралите карти на теб от днес за днес или за утре? Особено при липса на наличност? И аз се занимавам с компютри от 92ра година и нямам спомен да са ми заменили нещо е така на същия ден и без кандърми и пазарлъци.

Иначе интересна дискусия се получи тук около моите карти :)
Последна промяна hashrate на 06 Яну 2014, 01:04, променена общо 2 пъти
Аватар
hashrate

Мнениеот Kartoff » 06 Яну 2014, 01:01

hashrate написа:Пак ще кажа, че нямам достатъчно опит с вентилаторите (отскоро се занимавам) и не мога да дам мнение.
Но сякаш никой не съм чувал да се оплаква от Sapphire 7950/7970 картите. Може би проблема засяга други серии на Sapphire?
Какви 4 различни сафира копачи имаш?

Относно международния сервиз - ОПРЕДЕЛЕНО можеш. Изпитано, изпробвано. Даже мисля, че е по-добрият вариант в сравнение с минаване през търговеца. Е първо трябва да си отвориш тикет при тях и те ти казват къде и как да го пратиш. Ще ти струва 20тина лева с пощите (препоръчано), но така прескачаш един доставчик, което ускорява процедурата. Пощите пращат бързо нещата в Европа - абсолютен максимум от 1 седмица. Ако човек е много на зор и губи пари, може да праща с експресен куриер като DHL - отнема 1 до 2 дни. DHL Ground Service от UK например също идва за седмица до 10 дни. Препоръчвам международната услуга на Speedy с DPD (преди се казваше Deutscher Packet Dienst, сега беше Dynamic нещо си - за международното развитие на компанията). До 6 кила мисля беше фикс рейт от около 38-40лв и доставка до 2-3 дни.

И тук тотално си се объркал !!! Тези времена от по седмица са нещо, което няма нормален човек, който да чака ! Още повече, ако се занимава с копане и картите се ползват за целта и всеки един ден почивка на картата е загуба... Да не говорим, че не вярвам да има някой, който да му хареса, ако трябва да плати каквото и да било когато става дума за гаранция, пък било то и 20 лева ако щеш... Нормалното време, което аз лично бих изчакал да ми заменят карта гаранционно е не повече от 1 ден или по друг начин казано, ако занеса картата днес и не взема друга веднага, то най късно на другия ден трябва да е сменена и вече да е пусната да копа...

hashrate написа:Ами to be safe and conservative, смятам по моментния курс.
По-добре с по-малка кошница, отколкото да продаваш карти като мен, които няма къде да пъхнеш :)

Ако искаш да си "safe" абсолютно никога не си прави важните сметки по моментния курс, а по курса който е изгоден !!! Казвам ти го защото иначе в един момент няма да разбереш откъде ти е дошло и ще съжаляваш...
Kartoff

Мнениеот nightyj » 06 Яну 2014, 01:23

Къде са тези фирми които сменят за един ден, по принцип е до месец, аз само за емаг съм чул, че действат светкавично, но пак минава време.
nightyj

Мнениеот Chris__ » 06 Яну 2014, 02:03

nightyj написа:Къде са тези фирми които сменят за един ден, по принцип е до месец, аз само за емаг съм чул, че действат светкавично, но пак минава време.

МОСТ колега, предимство е да работиш с официален вносител! Слушай хората, които са сменяли по двайсетина Sapphire заради проблеми с перките...
Chris__

Мнениеот hashrate » 06 Яну 2014, 02:59

Chris__ написа:МОСТ колега, предимство е да работиш с официален вносител! Слушай хората, които са сменяли по двайсетина Sapphire заради проблеми с перките...

Това е готино, ще го имаме предвид. А какво става, ако нямат наличност (както всички останали)?
Аватар
hashrate

Мнениеот Kartoff » 06 Яну 2014, 03:01

hashrate написа:
Chris__ написа:МОСТ колега, предимство е да работиш с официален вносител! Слушай хората, които са сменяли по двайсетина Sapphire заради проблеми с перките...

Това е готино, ще го имаме предвид. А какво става, ако нямат наличност (както всички останали)?

Ти между наличност и RMA буфер разлика правиш ли ???

И да, случвало ми се е за 5-те работни дни на една седмица да сменя над 30 броя Sapphire 7950 Vapor-X заради калпавите им перки дето дават фира максимум до втория месец... Единия ден нося 5-6, на следващия отивам с още толкова и взимам вчерашните... И тъпото е, че тия дни пак трябва да правя повторно същото с около 40 карти защото минаха въпросните 2 месеца след последната смяна... Шантава работа :lol:
Kartoff

Мнениеот hashrate » 06 Яну 2014, 09:33

Kartoff написа:
Ти между наличност и RMA буфер разлика правиш ли ???

И да, случвало ми се е за 5-те работни дни на една седмица да сменя над 30 броя Sapphire 7950 Vapor-X заради калпавите им перки дето дават фира максимум до втория месец... Единия ден нося 5-6, на следващия отивам с още толкова и взимам вчерашните... И тъпото е, че тия дни пак трябва да правя повторно същото с около 40 карти защото минаха въпросните 2 месеца след последната смяна... Шантава работа :lol:

Картоф, успокой се, човече. Усещах, че ще кажеш нещо от сорта. Ами евалата на Мост, че държат толкова голям RMA буфер, мога да кажа.
С кои модели си имал проблеми - Sapphire 7950 Vapor-X, а с 7950/70 Dual-X имал ли си, както и със Sapphire R9 280x Dual/Vapor?
Относно другите марки - Gigabyte, Powercolor, XFX - при тях как стоят нещата?
Сподели информация от кухнята, брат!
Аватар
hashrate

Re: *ПРОДАДЕНИ* Продавам 2 бр. Sapphire Radeon Dual-X R9 280

Мнениеот hashrate » 07 Яну 2014, 12:52

Картите са ПРОДАДЕНИ и 2те накуп.
Благодаря на всички за ценните мнения!
Оценявам го!

П.С. Скоро ще имам 7950ки, които сигурно ще продавам, защото се отказах да правя един риг заради липса на място. Ако имате интерес, пишете ми на лични.
Аватар
hashrate

ПредишнаСледваща

Назад към Обяви (Купувам/Продавам)