Продавам 60 Gh/s BFL Single SC

Раздел за обяви

Модератор: Moderators

Re: Продавам 60 Gh/s BFL Single SC

Мнениеот marincho » 16 Сеп 2013, 14:24

bruter написа:Работи стабилно вече почти три денонощия с над 62 Gh/s

С 60.83 по-точно.
Не разбирам шльокавица
Аватар
marincho

Мнениеот bruter » 17 Сеп 2013, 22:52

Предлагам копача да бъде продаден на търг с явно наддаване при следните условия:

I. Допускания:
1. 2GOOD е доказано почтен човек на който всички имаме доверие и може да бъде посредник при организирането на търга.

II. Правила касаещи наддаващите в търга:
1. Стартова цена на копача (60 Gh/s BFL Single SC) - 20 BTC.
2. Депозит за участие в търга - 1 BTC.
Всеки желаещ да участва в търга изпраща своя депозит на посочения от 2GOOD адрес:[2GOOD ще го добави когато създаде новата тема за търга]

НЕ ИЗПРАЩАЙТЕ КОИНИ ОТ БОРСИ И БАСЕЙНИ

Много е важно да можете да подписвате съобщения с портфейла, от който изпращате, затова използвайте bitcoin-qt или онлайн портфейл с такава възможност.

След като изпратите своя депозит напишете коментар в темата за търга със следната информация:

<nick>; <сума която предлагате>; <вашият адрес>;
<подпис>

<вашият адрес> е адреса от който сте направили превода и с който ще подписвате съобщенията
<подпис> е подписаното с <вашият адрес> съобщение [<nick>; <сума която предлагате>; <вашият адрес>;]

Пример за наддаване:
bruter; 20.1; 183shr7iWSZ4GD6urUWkrhha2yq7NhzS6s
H/1P4qMSROm1wuT3cD4qnhJo8TExXyYORlRh80a2pJHfksR5hOlpKIGULB97+Be9Xb23vU2frkVZTrh9EPas60c=

3. Всеки участник в търга може да наддава колкото пъти желае. Минимална стъпка при наддаването - 0.10 BTC.
При всяко наддаване напишете коментар в темата за търга със следната информация:

<nick>; <сума която предлагате>; <вашият адрес>
<подпис>

4. Търга трае 7 дни (с точни дата и час на крайния срок) и устройството печели участника дал най-висока цена.
5. Окончателен финал на търга настъпва, ако 10 минути след крайния срок не е постъпил нов бид. Всеки нов бид постъпил в срок 10 минути от предишния бид отлага окончателния финал с 10 минути.
6. 2GOOD обявява спечелилия търга и организира получаването на парите или коините от купувача.
7. Ако спечелилия търга се откаже, депозита му се разпределя поравно между мен и 2GOOD. Търга се печели от следващия с най-висок залог. Ако и той се откаже депозита му също се разпределя поравно между мен и 2GOOD и така докато стигнем до реален купувач.
8. Всички останали участници загубили търга получават обратно своя депозит от 2GOOD

III. Мои права:
1. Да популяризирам търга и в други BG сайтове.

IV. Мои задължения:
1. Да преведа на 2GOOD 1 BTC като гаранция, че ще предам устройството на спечелилия търга. Ако откажа да предам устройството, то тази сума се разпределя поравно между 2GOOD и спечелилия търга.
2. Да предам лично устройството на 2GOOD. Предавам му го след като той вече ми е потвърдил, че е получил коините или парите.
3. Възможна е и среща между мен, 2GOOD и купувача на която аз да предам устройството и да си получа парите.

V. Задължения на 2GOOD:
1. Да създае нова тема за търга, като забрани в нея корекцията (едит) на пост.
2. Да поддържа списък с участниците превели депозит, както и най-високата предложена цена от всеки отделен участник, на челната страница на търга.
3. Да провери изправността на устройството когато му го предам.
4. Да ми преведе коините или да ми даде парите намалени с комисионната му от 1%, след като му предам устройството.

Възможно е след приключване на търга да се разберем с 2GOOD и купувача за по-удобен за всички начин за размяна на парите и устройството.
Последна промяна bruter на 19 Сеп 2013, 00:13, променена общо 24 пъти
bruter
Bitcoin Fanatic

Мнениеот kopacha » 17 Сеп 2013, 23:32

Интересна оферта, аз се позамислям евентуално да участвам с пари в брой. Мисля, че най-лесно ще бъде, тези които са с пари, просто ако спечелят търга, да преведат на 2GOOD левовата стойност на 16 койна примерно по курса към момента на транзакцията

Ако случайно човека, се отметне нещо и не преведе парите примерно до няколко часа след като е спечелил търга търга се прави на ново( но не вярвам някой да участва просто за спорта) За това даже предлагам и да има нещо като входна такса в търга, (било то като койни или левове) и после ти ще ги приспаднеш от цената или там както се разберете с 2GOOD ако разбира се той е съгласен да участва в такъв вид сделка :)
kopacha

Мнениеот 2GOOD » 17 Сеп 2013, 23:37

Идеята за търг ми се струва много добра, като сега можем да изгладим условията и да ги позлваме за бъдещи подобни продажби.

Според мен отделен адрес за всеки потребител не е нужен, все пак всеки може да подписва съобщения с адреса си и така да докаже, че е изпратил койните. За да е по-лесно участието в търга на повече потребители ми се струва, че ще е по-добре да не се събира пълната сума на всеки бид, а всеки потребител с първото си наддаване да изпрати да кажем 1 BTC на общ адрес, така той декларира сериозността си в наддаването, ако той спечели търга трябва да доплати до сумата обявена от него, в случай че купувача се откаже от сделката - то той губи този депозит в полза на организатора и търга се печели от втория най-висок залог. Естествено всички, които не са спечелили търга ще получат обратно своят депозит (не знам дали това е правилната дума).

4. 2GOOD обявява спечелилия търга и организира среща на която аз да си получа коините, а спечелилия участник устройството.

IV. Мои задължения:
1. Да предам лично устройството на 2GOOD. Предавам му го след като той преведе пред мен коините на моя BTC адрес и минат 3 потвърждения в blockchain.info . Разбира се желателно е да присъства и спечелилия търга.

Обикновено нещата се развиват по следния сценарии... Продавача изпраща/предава стоката на купувача, той се свързва с мен и потвърждава, че стоката е в описаното техническо състояние (работи), аз от своя страна превеждам койните на продавача. Най-добре разбира се ще е да има директна среща, но е много вероятно трите страни да сме от различни градове. За по-голяма сигурност устройството може да ми бъде изпратено на мен и аз да го изпратя на купувача, така той не може да твърди че му е изпратен грешен или не работещ продукт. Разбира се доста от потенциалните купувачи в този форум са добре познати и съм убеден, че няма да опитат подобна измама ;)

Не знам как да стане с хората които искат да платят в левове или долари. Очаквам предложения които да са прости и да работят.

Всеки желаещ да участва, ще трябва да има поне 1BTC за депозита, като останалата сума може да бъде преведена по банков път или друг способ с който има документ. Разбира се купувача може директно да се срещне с продавача и да направят сделката, при сериозна цена всеки би предпочел да запали колата и на място да си вземе устройството.

Не съм говорил с 2GOOD и не знам дали е съгласен да организира този търг и каква комисионна ще иска. Надявам се той да отговори в темата или да се свърже с мен по някакъв друг начин.

Благодаря за доверието, комисионна от 1% ми се струва разумна.
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот bruter » 18 Сеп 2013, 00:31

Идеята с депозит от 1 BTC ми харесва, почти решава и проблема с плащането в кеш. Не съм подписвал никога и не съм много в час. Ще може ли да формулираш ясно това правило от мое име.

Държа да ти предам устройството лично и да го провериш. Ако си в София това няма да е никакъв проблем.
Комисионна от 1% напълно ме устройва.
bruter
Bitcoin Fanatic

Мнениеот Foxtail » 18 Сеп 2013, 09:35

Аз мога да помогна малко с теорията на този търг(правя тръргове за инвентар в един завод...)

Даването на депозит е задължително за гореспоменатата сериозност на участниците, колкото определите, но колкото е по голяма цифрата толкова е по сериозна работата (споменавам само, че търговете на министерство на финансите приметно или митниците са 10% от пазарната стойност на вещта!! Това е изборно)

Има три вида търгове:

1.Открит: когато всички желаещи в удобен момент наддават реално (в нашия случаи през skype или теамspeak примерно абе нещо където да може да се пише за да не стане объркване с гласовете и да няма нечулии неразбрали!!!)

2.Таен търг: Всеки си праща депозита и с него офертата колко предлага, на конкретна дата определена от продавача предварително се обявява кой е дал най-много и кой печели.

3.Поетапен търг: търга е полу открит, определят се броя на етапите, (примерно 3 с конкретни дати за краен срок на етапа) първи етап - до 20.09.2013 се подават оферти във форума (всички си казват колко дават) обявява се край, вижда се дали за някой цената нее станала прекалено висока и може да се откаже( връща му се депозита и остават по малко наддаващи) 2-ри етап - до 25.09.2013 (повтаря се операцията) и започва 3-ти етап (останали са малко хора евентуално този етап може да протече като открит търг или да продължи като етапен) на него се решава крайната цена на вещта.

Има 2 особенности който мога да споделя, на закритите търгове вещите се продават за по малко пари защото никои не се изхвърля. докато при откритите стават грешки и може спечелилия да се откаже в последствие ( да не говорим за схемите за печелене на търгове-може да ви ги разкажа ако искате :) ) това първо.
Второ при поетапния търг има повече разправии от организационна гледна точка но се печелят повече пари за продавача.. защото с течение на времето хората като значт каква е етапната цена намират начин да наддадът ( или намират още малко парички или песпиват и решават друго, незнам защо е така просто имат време за премисляне и наддават повече!!! :)

P.S. за Бога, не яжте от жълтия сняг!!!
Foxtail

Мнениеот ekrem » 18 Сеп 2013, 11:28

kopacha написа:
Ако случайно човека, се отметне нещо и не преведе парите примерно до няколко часа след като е спечелил търга търга се прави на ново :)

колега по твойта логика този търг може да продължи до безкрай. който е спечелил и не е платил в срок изгаря с депозита и печели следващия наддал под него тоест втория така се прави в търговете
Аватар
ekrem

Мнениеот bruter » 18 Сеп 2013, 14:12

Ако няма някакви сериозни забележки към последния вариант на условията за търга мисля довечера да го стартирам.
На прос човек мое да му набиеш само един .Ур, акъл нема как да му набиеш
bruter
Bitcoin Fanatic

Мнениеот vellen » 18 Сеп 2013, 14:37

Значи наддаващият дължи неустойка 1 BTC, ако бидне и се откаже. По тази логика и продавача трябва да дължи неустойка (към човека с най-голям бид), ако се откаже от продажбата. И тази неустойка трябва също да стои при 2GOOD.
Защото се съмнявам да се съгласиш на цена 15 бтц (начален бид), като първоначално се опитваше да го продадеш за 40.
vellen

Мнениеот Foxtail » 18 Сеп 2013, 14:40

Е по правилно е да дължиш неустоика само ако си приключил първи и не си искаш стоката... всички останали бидвали, небидвали 1БТК им се връща... а и предполагам че той ще си сложи начална цена....
Foxtail

ПредишнаСледваща

Назад към Обяви (Купувам/Продавам)