Идеята за търг ми се струва много добра, като сега можем да изгладим условията и да ги позлваме за бъдещи подобни продажби.
Според мен отделен адрес за всеки потребител не е нужен, все пак всеки може да подписва съобщения с адреса си и така да докаже, че е изпратил койните. За да е по-лесно участието в търга на повече потребители ми се струва, че ще е по-добре да не се събира пълната сума на всеки бид, а всеки потребител с първото си наддаване да изпрати да кажем 1 BTC на общ адрес, така той декларира сериозността си в наддаването, ако той спечели търга трябва да доплати до сумата обявена от него, в случай че купувача се откаже от сделката - то той губи този депозит в полза на организатора и търга се печели от втория най-висок залог. Естествено всички, които не са спечелили търга ще получат обратно своят депозит (не знам дали това е правилната дума).
4. 2GOOD обявява спечелилия търга и организира среща на която аз да си получа коините, а спечелилия участник устройството.
IV. Мои задължения:
1. Да предам лично устройството на 2GOOD. Предавам му го след като той преведе пред мен коините на моя BTC адрес и минат 3 потвърждения в blockchain.info . Разбира се желателно е да присъства и спечелилия търга.
Обикновено нещата се развиват по следния сценарии... Продавача изпраща/предава стоката на купувача, той се свързва с мен и потвърждава, че стоката е в описаното техническо състояние (работи), аз от своя страна превеждам койните на продавача. Най-добре разбира се ще е да има директна среща, но е много вероятно трите страни да сме от различни градове. За по-голяма сигурност устройството може да ми бъде изпратено на мен и аз да го изпратя на купувача, така той не може да твърди че му е изпратен грешен или не работещ продукт. Разбира се доста от потенциалните купувачи в този форум са добре познати и съм убеден, че няма да опитат подобна измама

Не знам как да стане с хората които искат да платят в левове или долари. Очаквам предложения които да са прости и да работят.
Всеки желаещ да участва, ще трябва да има поне 1BTC за депозита, като останалата сума може да бъде преведена по банков път или друг способ с който има документ. Разбира се купувача може директно да се срещне с продавача и да направят сделката, при сериозна цена всеки би предпочел да запали колата и на място да си вземе устройството.
Не съм говорил с 2GOOD и не знам дали е съгласен да организира този търг и каква комисионна ще иска. Надявам се той да отговори в темата или да се свърже с мен по някакъв друг начин.
Благодаря за доверието, комисионна от 1% ми се струва разумна.