Купувам AntMiner S1

Раздел за обяви

Модератор: Moderators

Re: Купувам AntMiner S1

Мнениеот crab » 06 Окт 2014, 10:40

е Колеги, предлагам който на каквото иска да се топли, да не сме топлофикация че да задължаваме някого. Дори си мисля ако 2GOOD се топли зимно време с климатици да му налагаме санкции! нещо дребно, от рода на бутилка вино на ден, колкото да се усети че копач климатика го ползва само на студено! :))
crab

Мнениеот 2GOOD » 06 Окт 2014, 12:07

crab написа:е Колеги, предлагам който на каквото иска да се топли, да не сме топлофикация че да задължаваме някого. Дори си мисля ако 2GOOD се топли зимно време с климатици да му налагаме санкции! нещо дребно, от рода на бутилка вино на ден, колкото да се усети че копач климатика го ползва само на студено! :))

:dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот zigzag » 07 Окт 2014, 16:40

ZAX написа:Я дай пример за такъв климатик, че на мен за сега крипто печката ми се вижда повече на далаверка. В смисъл че климатиците са с твърде голяма първоначална инвестиция, а ейсиците и картите вече си ги имаме... Духалките пък съвсем няма нужда да ги коментираме как харчат и колко топлят...

Т.е. се търси климатик по-евтин от мравуняка... Отделно че аз имам да отоплявам 120 квадрата... Иначе една инверторна печка за 50-тина лева сякаш ги бие всички изброени до сега варианти...

Всеки да си преценява. Аз само казвам, че за едно и също топло, климатика гори 3.5-4 пъти по-малко ток от реотан или полупроводник. Ако топлото е плюс, добре. Ако е само за топлене, копача трябва да изкарва поне тока , за да има смисъл. Ако избие половината ток , сме назад от "икономията". Защото същата топлина ще я получим за по-малко пари с климатик. Ейсиците имат ограничен живот , а това не е достатъчно за една зима. Да не казваме, че няма да си избият и инвестицията. Отделно не можеш да сравняваш климатик с една мравка, защото е много по-мощен. Ще е нужен мравуняк за да се изравнят. :mrgreen: Не съм специалист, не разбирам много от климатици, но съм чувал, че от евтините Midea е за предпочитане. За около 700 лева има инверторни. Иначе хубавите марки Дайкин, Фуджитсу и т.н. са 1000-1500 лева и нагоре. Ама почти всеки вече има климатик, така че ...
Инверторната печка е духалка с форма на климатик. Няма икономия там. Реотан щом топли...
Аз миналата зима топлих навсякъде с карти. Топлината беше доста в повече. Тая както дойде, ще редувам карти и климатик както е по-изгодно. Абе, икономията е майка на мизерията. Не мислете как да изхарчите по-малко а как да печелите повече. :mrgreen:
zigzag

Мнениеот 2GOOD » 07 Окт 2014, 18:32

И ти си прав, гледам в щатите вече ги спряха. колега е изключил 50TH мравки и KnC-та

Изображение

Пак казвам, ако някой има за продаване да пише разбира се цената ще е символична, както казах по-рано ако перката ви трябва за нещо може и без нея.
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот ironman » 15 Окт 2014, 13:48

С тези 50TH за последните 2 седмици можеше да се изкарат 5-7 BTC зависи къде ги засилиш :)
Ама нямам представа колко харчат като ток тези.
HASHLINK.EU - Your safety crypto mining platform!
Последвайте ни в Тwitter @HashlinkEU
Аватар
ironman

Мнениеот marincho » 15 Окт 2014, 17:48

ironman написа:С тези 50TH за последните 2 седмици можеше да се изкарат 5-7 BTC зависи къде ги засилиш :)

У нас все още харчат по-малко, отколкото изкарват. Както и в по-голямата част от света.
Не разбирам шльокавица
Аватар
marincho

Мнениеот 2GOOD » 15 Окт 2014, 20:29

marincho написа:
ironman написа:С тези 50TH за последните 2 седмици можеше да се изкарат 5-7 BTC зависи къде ги засилиш :)

У нас все още харчат по-малко, отколкото изкарват. Както и в по-голямата част от света.

Да не си объркал нещо сметките, или аз не разчитам правилно, 180GH мравка харчи от контакта 400W при 85% захранване, сами може да си сметнете какво прави това:
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc ... _web#gid=1
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот marincho » 15 Окт 2014, 21:41

Нямал съм такава машинка, но гледам 360 вата от сайта на производителя. А и изключваш камарите КNC-та от уравнението. И това, че хора с такива мощности ползват по-читави захранвания. Та с две думи - не вярвам на снимката, чел съм и темата на човека от преди поне седмица.
Аз спрях битфюритата в началото на месеца въпреки че, и в момента са на кантар да платят сметката за тока.
Не разбирам шльокавица
Аватар
marincho

Мнениеот peshan » 15 Окт 2014, 21:55

Ако се направи undervolt+underclock на мравките , сметките са съвсем други - при стокови настройки мравка + Coolermaster RS-600 е 400W на контакта и от калкулатора се вижда, че губим по 11 стотинки на ден. Обаче ако се направи волтмод с молив и се пусне на 127 GH/s , тогава на контакта са вече 170 W и сме на плюс с 40 ст. на ден . 50-те TH/s ако са примерно от мравки - това са към 277 броя. Ако се undervolt+underclock-нат ще дадат 277х0.40 лв. = 110.80 лв. (около 72 $ на ден) ... е аз не бих ги изключил :-) За 20-те дни с почти непроменила се трудност щяха да изкарат поне 3.5 BTC . На снимката са доста по-малко, но са поне 120 и пак ще докарат 40-50 лв. на ден.
SHA256 - 9 еруптера + 5 Lancelot-a + Antminer S1 , Scrypt - 6 x ZEUS blizzard 8.4 MH
Аватар
peshan

Мнениеот marincho » 15 Окт 2014, 22:44

Снимката, определено е некъв та*ак. Най-малкото, тези неща не се вадят току-така на тротоара. По-важното - ако ги имаш, спираш ги, и ако ще ги изхвърляш, там трябваше да има и един бус захранвания.
По-скоро, човека мести машините на някъде(по-евтин ток, продажба), подредил ги е добре преди товаренето, и си прави майтапи във форума.
Не разбирам шльокавица
Аватар
marincho

ПредишнаСледваща

Назад към Обяви (Купувам/Продавам)