Продавам add2psu модули

Раздел за обяви

Модератор: Moderators

Re: Продавам add2psu модули

Мнениеот BaDaZzz » 20 Апр 2014, 02:09

muhaha написа:
BaDaZzz написа:
muhaha написа:Кога очакваш да ти се подпали хартиеното тиксто с този 15 омов резистор? Резистора вероятно вдига над 80 градуса а платката се нагрява минимум 40 градуса.

И колко пък толкова ще загрее 5W резистор, който се товари с 1.66W? 80 градуса??? Глупости! Та чак и да подпали тиксо, което е от другата страна на PCB-то... Според мен това, не е градивна критика, а заяждане! Поне аз така го възприемам. Или може би опит за премахване на конкуренцията :) :) :)

Лично правих опити с различни стойности и така поставен резистора разликата между температурата на самия резистор и платката от доло е малка. Мерил съм с мултицед температурата и резистора загрява 80 +-2 3 градуса вероятно на платката от зад разликата ще е макс 15% по малко. Аз за мен съм си стигнал от личен опит.... опити и замерване при работа дълги часове на модулите и съм постигнал максималното според мен. Заяждането колега е от твоя страна в момента. Теоретично 5 вата резистор натоварен 1.66 не изглежда много нали... но на практика е друго. Може начина ми на писане и изразяване да ти се е сторил заяждане... но говоря от опит... не от теория. И не бих искал да пробвам при така замерени от мен градусите в кой момент устройство което би работило 24/7 би се оакало от жега. При все опитите които правих са в стая в която няма други топлинни източници. А какво става ако в стаята има няколко рига с по 4 5 карти? Замерванията съм ги правил при стайна температура около 20 градуса.

А сега кажи как пак се заяждам.

И за какви глупости с премахване на конкуренцията говориш. Я кажи как да я премахна със заядливи коментари :D ... дори съм опитвал да "премахна конкуренцията" като съм им продавал качествени платки за устройството :D

Извинявай, не съм искал да звуча, като заяждане. На теб също ще кажа, че това с конкуренцията беше под формата на шега. Продължавам обаче да твърдя, че не е никакъв проблем за резистора, както и за самата платка. Също така нищо по нея няма да се запали. Най-много, ако от долу е с глупаво тиксо, да се отлепи.
BaDaZzz

Re: Продавам add2psu модули

Мнениеот rosko » 21 Апр 2014, 20:12

Модул от моите си работи при мен над месец - тиксото не е мръднало!
Новите платки даже им е оставена под резистора голяма плочка мед за разсейване на прословутите страшни 40 градуса. :D
rosko

Предишна

Назад към Обяви (Купувам/Продавам)