muhaha написа:BaDaZzz написа:muhaha написа:Кога очакваш да ти се подпали хартиеното тиксто с този 15 омов резистор? Резистора вероятно вдига над 80 градуса а платката се нагрява минимум 40 градуса.
И колко пък толкова ще загрее 5W резистор, който се товари с 1.66W? 80 градуса??? Глупости! Та чак и да подпали тиксо, което е от другата страна на PCB-то... Според мен това, не е градивна критика, а заяждане! Поне аз така го възприемам. Или може би опит за премахване на конкуренцията![]()
![]()
Лично правих опити с различни стойности и така поставен резистора разликата между температурата на самия резистор и платката от доло е малка. Мерил съм с мултицед температурата и резистора загрява 80 +-2 3 градуса вероятно на платката от зад разликата ще е макс 15% по малко. Аз за мен съм си стигнал от личен опит.... опити и замерване при работа дълги часове на модулите и съм постигнал максималното според мен. Заяждането колега е от твоя страна в момента. Теоретично 5 вата резистор натоварен 1.66 не изглежда много нали... но на практика е друго. Може начина ми на писане и изразяване да ти се е сторил заяждане... но говоря от опит... не от теория. И не бих искал да пробвам при така замерени от мен градусите в кой момент устройство което би работило 24/7 би се оакало от жега. При все опитите които правих са в стая в която няма други топлинни източници. А какво става ако в стаята има няколко рига с по 4 5 карти? Замерванията съм ги правил при стайна температура около 20 градуса.
А сега кажи как пак се заяждам.
И за какви глупости с премахване на конкуренцията говориш. Я кажи как да я премахна със заядливи коментари... дори съм опитвал да "премахна конкуренцията" като съм им продавал качествени платки за устройството
Извинявай, не съм искал да звуча, като заяждане. На теб също ще кажа, че това с конкуренцията беше под формата на шега. Продължавам обаче да твърдя, че не е никакъв проблем за резистора, както и за самата платка. Също така нищо по нея няма да се запали. Най-много, ако от долу е с глупаво тиксо, да се отлепи.