*ПРОДАДЕНИ* Продавам 2 бр. Sapphire Radeon Dual-X R9 280X

Раздел за обяви

Модератор: Moderators

*ПРОДАДЕНИ* Продавам 2 бр. Sapphire Radeon Dual-X R9 280X

Мнениеот hashrate » 05 Яну 2014, 03:20

Продавам 2 бр. Sapphire Radeon Dual-X R9 280X OVERCLOCK Edition, закупени от Германия с 2 години международна гаранция, с фактура и всички кабели, дискове и джвъчки. Закупени са на 4.12.2013г.

Продавам ги, защото доста се забави доставката и вече няма къде да ги монтирам. Просто не са ми продуктивни.
Пробвах ги за 3 часа, работят перфектно и тихо и правят 730-740Kh/s

Продавам ги на cost-a ми: 299EUR + 4.4% такса Пейпал + 4лв доставка = 614лв

П.С. Повечето ми компютърни неща са от Германия, говоря немски и ще помогна, ако има нужда от каквото и да било обслужване от Германия. Досега никога не съм имал проблеми единствено с немските търговци и клиенти, а съм търгувал с цяла Европа, Северна Америка и Китай/Хонг-Конг.

Пишете ми на лични и ще ви дам телефон.
В София лично предаване + тест. За страната, разбира се, пращам с Еконт с опция за преглед и тест.

Характеристики:
http://www.sapphiretech.com/presentatio ... 7&pid=2065

Картите може да се undervolt-ват и overclock-ват спокойно, като пластелин в ръцете:
http://forum.feathercoin.com/index.php?topic=5879.0
Последна промяна hashrate на 07 Яну 2014, 12:51, променена общо 1 път
Аватар
hashrate

Re: Продавам 2 бр. Sapphire Radeon Dual-X R9 280X OVERCLOCK

Мнениеот renter84 » 05 Яну 2014, 09:40

Ти от най-скъпия магазин ли си я купил? Щото около 253 евро аз гледам, че винаги вървят (туй овърклокед мани го). И ако може да ми обясниш тая международна гаранция. Тя само в рамките на "международния" сервизен център на фирмата, от чийто сайт си я купил или как?
renter84

Мнениеот Mr.Mighty » 05 Яну 2014, 11:04

SAPPHIRE VAPOR-X R9 280X 3G G5
Цена:581.66 лв.

http://www.stealtech.org/video/SAPPHIRE ... 5_id42564/
<p>Read The Funniest Stories and Facts on the Internet. </p>
http://mydailymix.eu/
Аватар
Mr.Mighty

Мнениеот hashrate » 05 Яну 2014, 12:00

Здравейте, колеги,
знам какво пише за цени на нашите и чуждите сайтове :)
Въпросът е че ги няма в наличност и като искаш да купиш, или чакаш яко, или кихаш здраво. Ако беше дошла преди празниците, а не след, вече щеше да се е поизбила.

По отношение на гаранцията: човек може да се свърже с фирмата, от която я е купил (в случая в Германия), може да се свърже със Sapphire директно на сайта им - предполагам може и на английски. Аз така съм връщал една друга карта свързвайки се с производителят и нямаше проблеми. Пратих към международния сервизен център на производителят в Европа. Трае толкова, колкото ще те накарат да чакаш и от българска фирма, ако имаш RMA, тъй като пращат към тях.

По сравнението на цените на колегата Мр. Майти, ето линкове:
Показва, че я има:
http://www.pazaruvaj.com/video-karti-c3 ... 199855363/

Когато отида на сайта:
http://www.emag.bg/video-karta-sapphire ... D987JBBBM/
http://www.emag.bg/search/video-karti/280x -> няма никакви

Това е реалността. Не искам да ви гърбя или нещо, ще ви покажа документи за cost-a ми.
И за да съм точен с вас, ще дам най-ниската цена, под която не мога да падна (с 15лв на загуба) - 599лв.
Предпочитам да потърся как и къде да я закача, отколкото да я давам на чиста загуба повече от това.
Вие преценете дали ви трябва. По-добре картата да работи, отколкото да седите и да чакате наличности от фирмите в БГ или чужбина.
Вече го разбрах за себе си.

Като бонус за хората от София ще я закарам до адреса и ще се кача да тестваме.
Аватар
hashrate

Мнениеот Chris__ » 05 Яну 2014, 17:02

Без да искам да засегна продавача искам да предупредя хората да внимават с карти без гаранция или с неясна гаранция, производство на Sapphire! Това заради известния проблем с вентилаторите на тази фирма. Дали ще в Dual-X или Vapor-X, вероятността картата ви да стигне до сервиз за подмяна е голяма. Вносителите в България подменят картите, какво бихте направили обаче в този случай?
Водейки се по максимата на колегата, че " По-добре картата да работи..." кой ще ви плати пропуснатите ползи докато картата я подменят в Германия, ако приемем, че изобщо има начин да се уважи гаранцията!
В този случай риска си е на всеки евентуален купувач и по мое мнение той може да бъде оправдан донякъде единствено с цената...
Оставям на всеки да прецени сам оправдан ли е в конкретния случай.
Chris__

Мнениеот LiX » 05 Яну 2014, 17:30

Chris__ написа:Без да искам да засегна продавача искам да предупредя хората да внимават с карти без гаранция или с неясна гаранция, производство на Sapphire! Това заради известния проблем с вентилаторите на тази фирма. Дали ще в Dual-X или Vapor-X, вероятността картата ви да стигне до сервиз за подмяна е голяма. Вносителите в България подменят картите, какво бихте направили обаче в този случай?
Водейки се по максимата на колегата, че " По-добре картата да работи..." кой ще ви плати пропуснатите ползи докато картата я подменят в Германия, ако приемем, че изобщо има начин да се уважи гаранцията!
В този случай риска си е на всеки евентуален купувач и по мое мнение той може да бъде оправдан донякъде единствено с цената...
Оставям на всеки да прецени сам оправдан ли е в конкретния случай.

Какъв е този проблем с вентилаторите? Може ли повече информация?
LiX

Мнениеот Spoon.Net » 05 Яну 2014, 17:40

спират да се въртят :). аз имах подобни проблеми с 7870, но не съм ги връщал защото предпочетох да модвам. като цяло трябва да се следи техниката ежедневно. гаранцията .... тя е пунта мара. вчера ми гръмна едно захранване купувано от вали и ще ги видим колко са големи в други ден. дано не се стига до там че да се ровят документи, че живеем в една държава ....
Аватар
Spoon.Net
GPU Mining Moderator

Мнениеот angelche1973 » 05 Яну 2014, 17:54

Проблема не е само при Сапфир. Има го и при Гигабайт :D При такова натоварване си е нормално да откаже някой от вентилаторите.
Не са важни конете в мотора - важно е магарето зад волана
angelche1973

Мнениеот hashrate » 05 Яну 2014, 18:20

Колеги,

държа да съм коректен. Ще ви покажа разходите и сметките, които съм платил в Ибей и Пейпал. Продавам ги под коста си от 614лв.

Не мога да кажа нищо за вентилаторите, но Sapphire и Gigabyte са най-предпочитаните карти за копаене. Защо биха били, ако не бяха стабилни?

Относно гаранцията - гаранцията е към немска компютърна фирма. Все едно да сме в Германия и да кажеш: имам гаранция към тукашния Мост или тукашния Вали Компютърс. Естествено, че се уважава. Защото хората имат закони и ако не удовлетворят претенцията, ще дойде тяхната КЗП и ще им одере 3 кожи, а няма да кихнят някой лев като тук и ситуацията да се потули и после ходи ги съди години наред.
Отделно човек може да предпочете да се обърне и към съответното Европейско представителство на фирмата-производител.
RMA-то ще отнеме също толкова време, ако не и повече (повече посредници), колкото да сте я взели от Мост или Плесио. Мост ще кажат, чудесно, уважаваме RMA-то и я пращаме за замяна. Къде според вас я пращат? Пак в Европейския сервиз на фирмата. Не вярвам да ви заменят карта за 600+лв е така същия ден без да са ви роднини (особено като няма наличности!)

Над половината ми техника е от Германия. Отделно съм живял в Германия, работил съм с немци, тук съм, няма да избягам, ще ви помогна, ако се наложи. Нали сме колеги. Това по отношение на гаранцията.

За да покажа, че съм сериозен човек, на който може да се има доверие - ако сте в София, ще дойда с колата до вас, ще монтираме картата, ще я тествате.

За да покажа, че съм адски коректен човек - имам Gigabyte R9 280x със същите параметри, която не съм извадил от фолиото, при нея коста ми е с 5 евро по-ниско, т.е. 604лв, също ще ви я дам за 599лв. Имам фактура, гаранция, всичко. Просто фирмата не е в БГ, а в Германия...защото в БГ нямаше наличности! И продължава да няма!

Ако искате, имам PowerColor R9 280x със същите параметри - и нея мога да ви я дам на 599лв.
Реших да пусна Сапфирите, защото са най-известната и стабилна марка за копаене (и най-лесно се ъндърволтва/овърклоква) и най-лесно би привклякла интереса на потенциалния колега-купувач.

Имам 7950 - на XFX DD, на Sapphire, на Gigabyte Windforce (3 вентилатора), на PowerColor - мога да ви ги дам на 499лв - коста ми е между 495 и 510лв.

Просто трябва да продам 2-3 карти, защото не мога да ги използвам - нямам слотове/място - не са ми продуктивни. Копачките са ми на балкона... :) А балкона има квадратура. Разбирате ли ситуацията, колеги :)

Не искам да прееба никого. Искам да има Win-Win - aз печеля - ще взема пари, с които мога да купя монети или други компоненти; и вие печелите - взимате карта не по-лоша от такава, каквато бихте взели в БГ СЕГА, а не когато щяло да има. При сегашната сложност за месец с 1 карта ще изкопаете около 200$ и както виждате сложността стигна плато - просто няма карти и райзери. АМД няма да си промени shipment политиката и да си увеличи доставките, щото имало търсене. Търсене има от 2 години. Като има търсене, картите ще държат цена. Ще има по-голям марж и по-малки разходи на единица продукция за производителя. С по-малко усилия АМД ще постигне същите резултати и по-висока печалба. А в крайна сметка печалбата на една компания е това, което я движи, а не колко кашони мести по земното кълбо.
Аватар
hashrate

Мнениеот 2GOOD » 06 Яну 2014, 00:28

офф//
За проблемите при новите карти и техните охлаждания посетете тази тема:
viewtopic.php?f=30&t=751

Успех в продажбата
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin