Колеги,
държа да съм коректен. Ще ви покажа разходите и сметките, които съм платил в Ибей и Пейпал. Продавам ги под коста си от 614лв.
Не мога да кажа нищо за вентилаторите, но Sapphire и Gigabyte са най-предпочитаните карти за копаене. Защо биха били, ако не бяха стабилни?
Относно гаранцията - гаранцията е към немска компютърна фирма. Все едно да сме в Германия и да кажеш: имам гаранция към тукашния Мост или тукашния Вали Компютърс. Естествено, че се уважава. Защото хората имат закони и ако не удовлетворят претенцията, ще дойде тяхната КЗП и ще им одере 3 кожи, а няма да кихнят някой лев като тук и ситуацията да се потули и после ходи ги съди години наред.
Отделно човек може да предпочете да се обърне и към съответното Европейско представителство на фирмата-производител.
RMA-то ще отнеме също толкова време, ако не и повече (повече посредници), колкото да сте я взели от Мост или Плесио. Мост ще кажат, чудесно, уважаваме RMA-то и я пращаме за замяна. Къде според вас я пращат? Пак в Европейския сервиз на фирмата. Не вярвам да ви заменят карта за 600+лв е така същия ден без да са ви роднини (особено като няма наличности!)
Над половината ми техника е от Германия. Отделно съм живял в Германия, работил съм с немци, тук съм, няма да избягам, ще ви помогна, ако се наложи. Нали сме колеги. Това по отношение на гаранцията.
За да покажа, че съм сериозен човек, на който може да се има доверие - ако сте в София, ще дойда с колата до вас, ще монтираме картата, ще я тествате.
За да покажа, че съм адски коректен човек - имам Gigabyte R9 280x със същите параметри, която не съм извадил от фолиото, при нея коста ми е с 5 евро по-ниско, т.е. 604лв, също ще ви я дам за 599лв. Имам фактура, гаранция, всичко. Просто фирмата не е в БГ, а в Германия...защото в БГ нямаше наличности! И продължава да няма!
Ако искате, имам PowerColor R9 280x със същите параметри - и нея мога да ви я дам на 599лв.
Реших да пусна Сапфирите, защото са най-известната и стабилна марка за копаене (и най-лесно се ъндърволтва/овърклоква) и най-лесно би привклякла интереса на потенциалния колега-купувач.
Имам 7950 - на XFX DD, на Sapphire, на Gigabyte Windforce (3 вентилатора), на PowerColor - мога да ви ги дам на 499лв - коста ми е между 495 и 510лв.
Просто трябва да продам 2-3 карти, защото не мога да ги използвам - нямам слотове/място - не са ми продуктивни. Копачките са ми на балкона...

А балкона има квадратура. Разбирате ли ситуацията, колеги

Не искам да прееба никого. Искам да има Win-Win - aз печеля - ще взема пари, с които мога да купя монети или други компоненти; и вие печелите - взимате карта не по-лоша от такава, каквато бихте взели в БГ СЕГА, а не когато щяло да има. При сегашната сложност за месец с 1 карта ще изкопаете около 200$ и както виждате сложността стигна плато - просто няма карти и райзери. АМД няма да си промени shipment политиката и да си увеличи доставките, щото имало търсене. Търсене има от 2 години. Като има търсене, картите ще държат цена. Ще има по-голям марж и по-малки разходи на единица продукция за производителя. С по-малко усилия АМД ще постигне същите резултати и по-висока печалба. А в крайна сметка печалбата на една компания е това, което я движи, а не колко кашони мести по земното кълбо.