Борси, Обещаваши валути

Коментари за цената на биткойн и различните борси

Модератор: Moderators

Борси, Обещаваши валути

Мнениеот Mr.Pelovski » 07 Дек 2017, 23:47

Здравейте, със сигурност цялата информация я има във форума, но сигурно е разпиляна, не е актуална, както знаем това е доста динамичен сектор имам няколко въпроса.
1. Първо за копаене според мен е без мислено вече на този трудност, вие ще кажете
2. Коя борса ще препоръчате за търговия (такси, валути и всички други важни фактори)
3 .Защо в https://cex.io/ биткойна е по скъп ?! Сигурно не откривам топлата вода сега ама примерно купувам биткойни от https://www.gdax.com/ и после ги продавам в https://cex.io/. Днес разликата в цената между 2-те борси беше 1000$ какво пропускам !??!?!
4. Обещаващи валути Steem Dollars, IOTA ?
5. Защо някои валути се вдигат заедно с биткойна, а други падат когато той се вдига ?
6. Как би повлиял бойкотът на българските банки спрямо този вид валути за търговията от БГ ?

Благодаря за отделеното време и разбиране и нека всички направим парички :mrgreen:
Mr.Pelovski

Re: Борси, Обещаваши валути

Мнениеот eliteware » 08 Дек 2017, 09:29

Виждам ти регистрацията, че е от 28.12.2013... имаш ...ДВЕ мнения като вчера ти е второто. Сигурно те е много яд да си разбрал за бтц и някои други монетки през далечната 2013, да не ти се е занимавало да прочетеш повечко тогава и сега да се тепърва да навлизаш...

Просто коментар...

П.С. - мен би ми било гадно.
eliteware

Мнениеот Mr.Pelovski » 08 Дек 2017, 09:37

eliteware написа:Виждам ти регистрацията, че е от 28.12.2013... имаш ...ДВЕ мнения като вчера ти е второто. Сигурно те е много яд да си разбрал за бтц и някои други монетки през далечната 2013, да не ти се е занимавало да прочетеш повечко тогава и сега да се тепърва да навлизаш...

Просто коментар...

П.С. - мен би ми било гадно.

Не приятелю, но когато си на 18 и работиш за 500 лв на месец каквато и да е инвестиция ти се струва космическа ;)
Пък за разлика от другите аз сам си се оправям ...
Mr.Pelovski

Мнениеот BeSeN » 08 Дек 2017, 13:14

Инвестиция от 10-20 долара тогава в момента е състояние
BeSeN

Мнениеот stylius » 08 Дек 2017, 15:20

Е, браво, бе, човека задава конкретни въпроси, а му се връща "Сигурно те е яд, а?"...

По темата:
1. Копане с видео карти е практически невъзможно. Дори варианта за копане на други валути и да ти се изплаща в BitCoin пропадна след хак-ването на Nicehash преди 2 дни. Копане на алтове става, примерно Ethereum и базираните на него валутки, Zcash, Monero и други. Най-добре да се ползват сайтове като: https://whattomine.com/ за повече инфо кое е най-доходоносно.
2. Каква борса ти трябва? Търговия от крипто към фиат или крипто към крипто. За първото знам, че Kraken работи, ама от време на време. Сега се е появил БитФинекс, но малко хора са го ползвали, та няма достатъчно данни още. За крипто към крипто - Poloniex или в краен случай Shapeshift.
3. Всяка борса сама си определя курса, отделно курса варира с мнооого големи амплитуди дори в рамките на същия ден. Това, което си купил сега от една борса, докато стигне до другата може да е скочил с $1000, може и да е паднал с $2000. Самите биткойн транзакции са бавни, така шанса да попаднеш на същия курс е нулев.
4. Това никой не може да ти каже. Сам си избираш в какво да си вложиш парите.
5. Всяка валута се търгува и сравнява с BTC. Като цяло тенденцията е, че ако биткойна скача, цената на алтовете пада, естествено има адски много изключения, така че не го приемай за чиста монета.
6. Това е въпрос който в момента всички си задават и банките се страхуват от отговора. :)
stylius

Мнениеот Mr.Pelovski » 08 Дек 2017, 21:40

Първо искам да благодаря на единствения човек в този форум който реши да отговори stylius и да не ми обяснява защо не съм инвестирал 2013, при положение че тогава същите критици не са и чували за крипто валути.
Съществено ме интересува как стои въпроса с борсите фиат към крипто. Чета че много хора имат проблеми с тегленето, спряни транзакции от банки (съмнителни били ) ... С две думи предпочитам борса от която по лесно и сигурно ще си взема парите.
Mr.Pelovski

Мнениеот stylius » 08 Дек 2017, 22:05

Фиат към крипто е сложно в момента. Повечето банки отдавна правят проблеми при трансфери към различни борси, като ПИБ беше една от малкото, през които се случваха нещата. От 2-3 дни насам банките масово обявиха джихад на Биткойн и криптото като цяло, начело с ПИБ, които дори блокираха сметките на локални (български) exchange услуги. В резултат не можеш да пратиш фиат нито към борси, нито към локалните exchange-и.

RGCoins (viewtopic.php?f=10&t=2282) обявиха, че въстановяват работа (преди всички бяха спрели до изясняване на случката с банката), но ще работят само през Epay.bg и суми до 10 000лв. Аз лично не съм ги ползвал, но тук във форума има доста позитивни мнения за тях, така че това е един вариант да се сдобиеш с Биткой, а после можеш да го разменяш за алтове в борси като Poloniex.
stylius

Назад към Борси, Цена и Спекулации