Kraken загубен 2FA

Коментари за цената на биткойн и различните борси

Модератор: Moderators

Kraken загубен 2FA

Мнениеот Flasher » 06 Сеп 2017, 17:27

Здравейте, продадах си телефона но във бързината забравих да премахна удостоверителя. И върнах телефона по-фабрични настройки. Писах на съпорта и те ми пратиха 7 въпроса. На който отговорих въпросите бяха как се казвам кога съм роден какви монети има във акаунта какво съм търгувал и такива работи. Отговорих им на всичко. След около 30 мин получих друг емейл да се пробвам да вляза във профила си без да пиша нищо на полето за 2FA кода. Направих го дори няколко пъти. И до тук. Не ме пусна във борсата. Някой минал ли е по-този път ? Колко време ще отнеме докато мога отново да вляза във профила си. Пропускам ли нещо което трябва да направя ? За да стане по-бързо.
Flasher

Re: Kraken загубен 2FA

Мнениеот dedmaroz » 06 Сеп 2017, 17:46

Мисля, че не би трябвало да имаш проблем да си влезеш в акаунта си. Всичко свързано със съпорт отнема време и си трябва търпение. Все пак са ти писали вече и най-вероятно скоро ще може да си влизаш в профила си.
Препоръчвам ти след, като си влезеш в акаунта да си запазиш/запишеш някъде (препоръчително на хартия) секретния ключ.
По този начин винаги може да си генерираш текущ 2FA или смениш при необходимост(както е в момента случаят ти). Успех.
dedmaroz

Мнениеот Flasher » 06 Сеп 2017, 17:53

dedmaroz написа:Мисля, че не би трябвало да имаш проблем да си влезеш в акаунта си. Всичко свързано със съпорт отнема време и си трябва търпение. Все пак са ти писали вече и най-вероятно скоро ще може да си влизаш в профила си.
Препоръчвам ти след, като си влезеш в акаунта да си запазиш/запишеш някъде (препоръчително на хартия) секретния ключ.
По този начин винаги може да си генерираш текущ 2FA или смениш при необходимост(както е в момента случаят ти). Успех.

Влязали във акаунта веднага ще го запиша. И ще си направя Master Key. Преди няколко дена си мислех да правя. Ама викам ся пък закво ми е и сега ..... Ако имах такъв ключ вече всичко щеше да е ок. Дано ме пуснат възможно най-бързо във профила че и сметките стана време да се плащат...
Flasher

Мнениеот dedmaroz » 06 Сеп 2017, 17:59

Master key е просто една парола, но не е излишна щом е свързано със сигурността.
2FA е по-добрия задължителен вариант. Не пропускай, винаги когато генерираш за някъде 2FA число да го записваш секретния ключ на хартия.
Нацелил си кога да кешаутнеш, но щом се налага...
dedmaroz

Мнениеот Flasher » 06 Сеп 2017, 18:04

dedmaroz написа:Master key е просто една парола, но не е излишна щом е свързано със сигурността.
2FA е по-добрия задължителен вариант. Не пропускай, винаги когато генерираш за някъде 2FA число да го записваш секретния ключ на хартия.
Нацелил си кога да кешаутнеш, но щом се налага...

По-принцип винаги съм принтирал баркода. Тоя пък защо не го направих и аз не знам....
Flasher

Мнениеот dedmaroz » 06 Сеп 2017, 18:09

Е другия път вече ще го правиш.
Освен баркода, ами и 8-те групи набор от букви и цифри имах предвид да си записваш.
dedmaroz

Мнениеот Flasher » 06 Сеп 2017, 20:36

dedmaroz написа:Е другия път вече ще го правиш.
Освен баркода, ами и 8-те групи набор от букви и цифри имах предвид да си записваш.

Да разбрахте. Сега гледам получил съм един имеил във който пише че на въпросите който съм отговорил, отговорите са верни. И един друг имеил във който пише:
Hello, Teodor!

Thank you for your reply. Your answers have been sent to our account access team to complete your support request. If they have any further questions, they will reach out to you.

Best regards,
Chug

Та предполагам скоро ще мога да вляза.
Flasher

Мнениеот dedmaroz » 06 Сеп 2017, 21:11

Бързички са. Имат си тиймове и забавянето идва оттам като пренасочват ресурс, но определено са по-адекватни от полонекс примерно.
Помня последния проблем, който имах с тях с един депозит, как точно този Chug от тийма им ми разясняваше за банките в БГ (в частност райфайзен беше тогава), докато пренасочваше случаят ми към друг тийм. И докато си писахме с него и от другия тийм вече ми бяха решили проблема. Най-вероятно и твоя случай ще е подобен и няма да се наложи да тръпнеш за акаунта си.
dedmaroz

Мнениеот Flasher » 06 Сеп 2017, 21:31

dedmaroz написа:Бързички са. Имат си тиймове и забавянето идва оттам като пренасочват ресурс, но определено са по-адекватни от полонекс примерно.
Помня последния проблем, който имах с тях с един депозит, как точно този Chug от тийма им ми разясняваше за банките в БГ (в частност райфайзен беше тогава), докато пренасочваше случаят ми към друг тийм. И докато си писахме с него и от другия тийм вече ми бяха решили проблема. Най-вероятно и твоя случай ще е подобен и няма да се наложи да тръпнеш за акаунта си.

Всичко е готово. Сега ми писа някакъв друг. Не обърнах внимание как се казва. Каза ми да изтрия всички имеили който съм писал към тях. И да си създам отново 2FA. Но това ще стане след като си взема друг телефон. Надявам се във Петък :) Ползвам съм и poloniex и bittrex и проблеми колкото искаш. По-конкретно забавяния със месеци на депозитите.... Но при Kraken съм нямал такива ядове за сега. :)
Flasher

Мнениеот dedmaroz » 06 Сеп 2017, 21:35

Казах ти, че са бързички, но защо ти е нов телефон?
Смисъл запиши си секретния ключ, както ти предложих и после си генерирай номерата през компютър. Качи софтуер за тази цел.
dedmaroz

Следваща

Назад към Борси, Цена и Спекулации