Направо ме радвате, като виждам, че хората проглеждат. Пълно е с мърша и това е много голям проблем. Market Cap-а вече повече от половината са токени. Всеки хванал да продава "нещо", правилно чухте, ПРОДАВА, не ПОДАРЯВА "нещо". Никой не може да го копае. Но важното е това "нещо" да е крипто! Нищо, че първия принцип на криптото е децентрализация, което означава копане. Та това "нещо" се продава, сложили 5-6 снимки на "екип" от "специалисти" (аз бих ги нарекъл съучастници), направили един сайт по шаблон, някакъв "план на развитие" - официална версия (те за себе си имат много по-различен и добър план за развитие на тях самите). И ето ти - нова крипто валута, форк или токен. Особено токените са си крипто-фиат. Хем фиат, хем анонимен. Куче влаче параход, диря - няма!
Много е ядосваща цялата схема, понеже идиоти едва ли са останали много, че се чудя целия този балон от боза как съществува, дали пък не се финансира от банките?!?
За мен истината е една: Биткойн = злато, Лайткоин = пари за транзакции, Монеро = скрити транзакции. Фиатните валути = хартия за печките след някоя друго година. Етериума не го харесвам поради ред причини и той рано или късно ще отпадне с мършата, но там ще трябва повече време (години).
Много ще се радвам да чуя и други мнения. Може и аз да съм в грешка, че да си сверя часовника.