Банкови такси и крипто валути

Коментари за цената на биткойн и различните борси

Модератор: Moderators

Re: Банкови такси и крипто валути

Мнениеот nasopraso » 16 Юни 2017, 18:17

2GOOD написа:
nasopraso написа:Тегленето ми е за 236 евро.

Такса при входящ превод нямам! Гледах си превода-колкото съм изтеглил от Кракена толкова и получавам в сметка без 0.09 цента - просто не ми визмат такса явно, защото е СЕПА превод и явно заради това мрънкат и се правят на интересни.

Основанието е както го написах по-горе - Политиката на банка не разрешава да се работи с крипто борси

И за такава сума са те карали декларация да попълваш.... ужас, никога не съм я харесвал тази банка.

Още не съм я попълнил, но нямам избор иначе няма да ми пуснат превода
nasopraso

Re: Български банки и крипто валути

Мнениеот mprimov » 16 Юни 2017, 20:24

nasopraso написа:...... към БГ сметката ми в Райфайзен банк..

Това е най-куцата банка в България .....
Чудно ми е как имат въобще клиенти, не че аз не съм им бил повече от 10 г., но след като на елементарни въпроси почнаха да дават "уклончиви" отговори (това беше някъде 2008 г.) и след като ми набутаха банкнота от 50 лв. ФАЛШИВИ!!! Казах Баста и си закрих сметките там ....
От Кракен съм си превеждал по-големи суми от твоята към ДСК, пак няма такса за входящ превод, но съм клиент на частното им банкиране. Не съм имал проблеми с декларации.
От rgcoins.com съм си превеждал суми към Уникредит, но май вече не става, или поне не без такса. Пак не съм имал проблеми с декларации.
mprimov

Мнениеот svett » 16 Юни 2017, 20:51

nasopraso написа:Колеги да споделя какво ми се случи...имам акаунт в Кракена и преди няколко дни направих няколко тегления към БГ сметката ми в Райфайзен банк..

Колега, извинявай за лаишкия въпрос, като казваш БГ сметка в Райфайзен банк, предполагам имаш предвид EUR (не BGN) сметка.

@ колегите правили преводи от Кракен,

Моля за инфо как се излъчват преводите от тази борса, в смисъл кой е наредител и какво пише за основание на превода.
По асоциация с останалите платежни системи би трябвало да бъде: Kraken on behalf of ...(account holder) с основание ETH/BTC/xxx exchange
svett

Мнениеот nasopraso » 17 Юни 2017, 15:44

svett написа:
nasopraso написа:Колеги да споделя какво ми се случи...имам акаунт в Кракена и преди няколко дни направих няколко тегления към БГ сметката ми в Райфайзен банк..

Колега, извинявай за лаишкия въпрос, като казваш БГ сметка в Райфайзен банк, предполагам имаш предвид EUR (не BGN) сметка.

@ колегите правили преводи от Кракен,

Моля за инфо как се излъчват преводите от тази борса, в смисъл кой е наредител и какво пише за основание на превода.
По асоциация с останалите платежни системи би трябвало да бъде: Kraken on behalf of ...(account holder) с основание ETH/BTC/xxx exchange

Имам предвид сметка в лева....няма значение какъв превод получаваш..то се превалутира автоматично
nasopraso

Мнениеот svett » 18 Юни 2017, 07:43

Какво ви мнението за Тексим банк, спрямо ПИБ, ПроКредит и ЦКБ (в аспект ползване на разплащателна сметка основно за входящи трансфери, при поддържане на ниска наличност)

http://www.teximbank.bg/public/upload/e ... ANK_BG.pdf
http://www.teximbank.bg/public/upload/e ... %D0%94.pdf
http://www.teximbank.bg/phy/klonova-mreja

Според тарифата имат следните условия:

- нулева такса за входящ евров трансфер без значение на размера му (към днешна дата курс продава EUR/BGN - 1.958 - за сравнение при Paysera 1.959)
- нулева такса за откриване на разплащателна сметка и закриване на сметка без такса ако е открита преди повече от година (такса закриване преди да е изминала 1 година = BGN 15.00)
- нулева такса за поддръжка на разплащателна сметка с издадена дебитна карта към сметката
- нулева такса за промяна на дневните и седмични лимити по картата през Интернет банкиране
- нулева такса за плащане на стоки и услуги чрез ПОС терминал
- теглене на пари в брой от разплащателна сметка с дебитна карта на АТМ, обслужван от банката = 0.20 лв (тук очаквам много малко банкомати, а тегленето на каса 0.85 лв до 1000 лв включително, над 1 000 лв. - 0.26% от сумата, мин. 5 лв.)
- Минимален неснижаем остатък по разплащателна сметка за всяка издадена карта BGN 15.00

Рискът за промяна условията на банката в рамките на една година е до размера на неснижаемия остатък.
Моля ако има колеги ползващи услугите им, нека споделят.
svett

Мнениеот jkminkov » 19 Юни 2017, 23:58

къде е тази нулева такса, никъде не я открих...
дай на ***ното власт и му гледай сеира.
jkminkov

Мнениеот svett » 20 Юни 2017, 01:34

Изображение
svett

Мнениеот l1xx » 05 Юли 2017, 02:14

svett написа:Какво ви мнението за Тексим банк, спрямо ПИБ, ПроКредит и ЦКБ (в аспект ползване на разплащателна сметка основно за входящи трансфери, при поддържане на ниска наличност)

http://www.teximbank.bg/public/upload/e ... ANK_BG.pdf
http://www.teximbank.bg/public/upload/e ... %D0%94.pdf
http://www.teximbank.bg/phy/klonova-mreja

Според тарифата имат следните условия:

- нулева такса за входящ евров трансфер без значение на размера му (към днешна дата курс продава EUR/BGN - 1.958 - за сравнение при Paysera 1.959)
- нулева такса за откриване на разплащателна сметка и закриване на сметка без такса ако е открита преди повече от година (такса закриване преди да е изминала 1 година = BGN 15.00)
- нулева такса за поддръжка на разплащателна сметка с издадена дебитна карта към сметката
- нулева такса за промяна на дневните и седмични лимити по картата през Интернет банкиране
- нулева такса за плащане на стоки и услуги чрез ПОС терминал
- теглене на пари в брой от разплащателна сметка с дебитна карта на АТМ, обслужван от банката = 0.20 лв (тук очаквам много малко банкомати, а тегленето на каса 0.85 лв до 1000 лв включително, над 1 000 лв. - 0.26% от сумата, мин. 5 лв.)
- Минимален неснижаем остатък по разплащателна сметка за всяка издадена карта BGN 15.00

Рискът за промяна условията на банката в рамките на една година е до размера на неснижаемия остатък.
Моля ако има колеги ползващи услугите им, нека споделят.

Прокредит до преди около година винаги съм ги препоръчвал, оттогава почнаха постоянно да променят условията, и дори безцеремонно ми закриха една фирмена сметка (без дори да ми се обадят), заради "недостатъчен брой транзакции" за три месеца, нищо че чинно си ми взимаха таксата през това време.

Иначе :

- нямат такса входящ превод във валута, независимо от сумата. Получавал съм до 3к евро без проблем (но не от крипто борси).
- месечната им такса е сравнително скъпа (4 лв. на месец)
- блокират ако се не лъжа 24 лв. само + някаккви къси пари за смс-и, ако ползваш услугите за известяване.
- теглене в брой от гише почти няма къде да направиш, защото имат малко клонове. Но за сметка на това имат 24h зони за самообслужване, в които можеш да теглиш, внасяш и т.н.
- имат много добро онлайн банкиране.
- имат изискване за минимум една транзакция на месец (било то превод, плащане на сметка или нещо друго), за последните ако се не лъжа шест месеца. В противен случай могат да ти закрият сметката (дори да има пари в нея). И това изобщо не е шега ! :)
l1xx

Теглена на пари от Kraken

Мнениеот kirocom » 21 Авг 2017, 16:43

Здравейте,
Някой може ли да ме посъветва как е най-добре да изтегля пари от Кракен?
Коя банка поддържа сепа преводи, които се изискват от Кракен?
Уникредит ми казаха, че не поддържат - или поне само за юридически лица поддържат.
Благодаря предварително.
kirocom

Re: Теглена на пари от Kraken

Мнениеот Sevo » 21 Авг 2017, 17:53

ДСК-Да
РББ-НЕ
Sevo
ПроФесор

ПредишнаСледваща

Назад към Борси, Цена и Спекулации