Цената на биткойн (прогнози и коментари) #5 (2018)

Коментари за цената на биткойн и различните борси

Модератор: Moderators

Re: Цената на биткойн (прогнози и коментари) #5 (2018)

Мнениеот ixch » 15 Авг 2018, 00:26

Дъното е $3000. Може би малко под това. Има време, зимата идва :)
ixch

Мнениеот miner99 » 15 Авг 2018, 13:58

ixch написа:Дъното е $3000. Може би малко под това. Има време, зимата идва :)

И аз мисля така, но това е по-скоро т.н. абсолютно дъно. Не е сигурно, че ще стигнем до там. Но има логика, дори да паднем малко под него.
При всички полжения е по-добре да се купува по пътя към него, отколкото да не си натоварил дори малко в момента и да тръгне към 100к... Ако стане така (защото е възможно), на 15 000 ли ще товариш или на 30 000... Аз не бих рискувал да чакам, дори имах съмнения защо не сложих 100% от предвиденото за 6к. Ето сега е 6300 вече, вероятно ще падне, но ако след седмица видим 7500, после 8... си е частично пропусната възможност заради съмнения.
miner99

Мнениеот Spenchoni » 15 Авг 2018, 14:59

оптимизмът се завръща! Добър сигнал :)
Spenchoni

Мнениеот marcoin » 15 Авг 2018, 15:41

miner99 написа:
ixch написа:Дъното е $3000. Може би малко под това. Има време, зимата идва :)

И аз мисля така, но това е по-скоро т.н. абсолютно дъно. Не е сигурно, че ще стигнем до там. Но има логика, дори да паднем малко под него.
При всички полжения е по-добре да се купува по пътя към него, отколкото да не си натоварил дори малко в момента и да тръгне към 100к... Ако стане така (защото е възможно), на 15 000 ли ще товариш или на 30 000... Аз не бих рискувал да чакам, дори имах съмнения защо не сложих 100% от предвиденото за 6к. Ето сега е 6300 вече, вероятно ще падне, но ако след седмица видим 7500, после 8... си е частично пропусната възможност заради съмнения.

Всичко закупено под 7к е добра инвестиция, вече е въпрос на вкус дали на 6 дали на 5 или някой ще чакат до 4 и 3, което е малко вероятно че ще се случи. Не виждам кой ще продава под 4к ако изобщо стигне толкова. Сега съм на 30%, ако падне на 5к ще взема още 30% и останалото на 4,4к ако го стигне, ако ли не ще гледам да ги взема преди 7к. Няма се плашите ножа е дървен. Ако няма тая година нов АТХ то ще е догодина, а тя ей як къде е. До 2021 все ще мине 100к. За младежите около 35г не е проблем да дочакат.
marcoin

Мнениеот 13K » 15 Авг 2018, 16:28

Моите 5 ст по темата:

Сега е време на друсане на клона. Малките маймуни трябва да изпопадат за да има кой да се качва при следващото надуване.
Не че, няма да има и нови маймуни, ама дручко си е да е подсигурен стария контингент и покупките на крипто и железария да е гарантирана.

Аз също мисля, че ще видим цена около $3000. Процеса няма да е кратък.
Ще спускаме бавно още около година - до към втората половина на 2019.
Ще продават миньорите, пък и все някой друг ще има нужда от кеш.

АТХ тази година, пък даже и следващата, според мен няма да видим. Те ще започнат 2020 и следващата спирка ще е 6-цифрено число

Всичко това ако Тръмп прави само умерени глупости... щото ако си развихри фантазията БТЦто може и 7-8 цифрено число да стигне или пък хич да не ни е до него.
13K

Мнениеот Anarxiq » 16 Авг 2018, 13:40

13K написа:Моите 5 ст по темата:

Сега е време на друсане на клона. Малките маймуни трябва да изпопадат за да има кой да се качва при следващото надуване.
Не че, няма да има и нови маймуни, ама дручко си е да е подсигурен стария контингент и покупките на крипто и железария да е гарантирана.

Аз също мисля, че ще видим цена около $3000. Процеса няма да е кратък.
Ще спускаме бавно още около година - до към втората половина на 2019.
Ще продават миньорите, пък и все някой друг ще има нужда от кеш.

АТХ тази година, пък даже и следващата, според мен няма да видим. Те ще започнат 2020 и следващата спирка ще е 6-цифрено число

Всичко това ако Тръмп прави само умерени глупости... щото ако си развихри фантазията БТЦто може и 7-8 цифрено число да стигне или пък хич да не ни е до него.

Кое те кара да мислиш, че всичко това зависи от Тръмп ?
Anarxiq

Мнениеот jamesdavidso » 16 Авг 2018, 16:18

Anarxiq написа:Кое те кара да мислиш, че всичко това зависи от Тръмп ?

Не зависи всичко от Тръмп, ама той може да спомогне за забързването на процеса...
Аватар
jamesdavidso

Мнениеот marcoin » 16 Авг 2018, 16:37

Няма да имаме сценарии от 2015 понеже интереса към ВТС е трайно увеличен, всичко ще се развива далеч по-бързо от преди. В момента играем 6к (+-300$) за четвърти път което се очертава да е дъното и ако миналата година дъното лятото е било 1800$ и АТХ 19,9к$ то грубо е подскочило 10 пъти. Сега ако подскочи поне 5 това означава че ще имаме нов АТХ около 30к$. Та това е от мен по темата.
marcoin

Мнениеот miner99 » 17 Авг 2018, 01:57

marcoin написа:Няма да имаме сценарии от 2015 понеже интереса към ВТС е трайно увеличен, всичко ще се развива далеч по-бързо от преди. В момента играем 6к (+-300$) за четвърти път което се очертава да е дъното и ако миналата година дъното лятото е било 1800$ и АТХ 19,9к$ то грубо е подскочило 10 пъти. Сега ако подскочи поне 5 това означава че ще имаме нов АТХ около 30к$. Та това е от мен по темата.

Технически наистина така изглежда, което означава, че този път трябва да го съборят това ниво от 6k. Ще е доста логично като вълна и на графиката.
30к според мен е малък връх. Както е и малко вероятно да имаме истински връх тази година. ATH се очаква догодина. И пак по теория на конспирацията - т.е. печелят малкото които излъжат многото, би следвало ATH-а да е неочакван, т.е. по-рано.
При всички случаи трябва да се купува. Сега на 6. И ако падне - пак! Няма как да го смъкнат твърде много, под едно ключово ниво, понеже търсенето ще стане огромно. ETF-а са новите фючърси, вероятно за подтискане на цената, всяко чудо за 3 месеца*, но си оказва влияние. За щастие общността е доста интелигентна, и много бързо отсява плявата. Обаче прекалено голямо дъно вероятно не е възможно, защото BTC е подценен в момента, т.е. спекулативно ниска цена. След 2 години ще може само да си спомняме с носталгия за възможността да купим на 6к.
ETF и фючърсите е отговора на тези дето печатат парите, и това наистина е начин да се "печатат" нереални(обещани) коини. Борсите също са голям бич, оперирайки с нереални мащаби. Така местят цената на база "обещания". Ако нещата продължават така, ще се отдалечим от кривата на интереса, което ще създаде голямо напрежение и от някъде ще избие. Би имало нови кражби и фалити на борси, само реалните коини в собствени портфейли ще останат, т.е. не се лъжете по обещания и нереални коини. Реални са само прехвърлените по собствен портфейл.
miner99

Мнениеот jamesdavidso » 17 Авг 2018, 11:37

miner99 написа:
marcoin написа:30к според мен е малък връх. Както е и малко вероятно да имаме истински връх тази година. ATH се очаква догодина. И пак по теория на конспирацията - т.е. печелят малкото които излъжат многото, би следвало ATH-а да е неочакван, т.е. по-рано.

ETF и фючърсите е отговора на тези дето печатат парите, и това наистина е начин да се "печатат" нереални(обещани) коини. Борсите също са голям бич, оперирайки с нереални мащаби.

Чудесен пост. И аз смятам, че 30к не е типичния "балонов" връх. Ако следващият megabullrun дойде през 2020, ще стигнем около 250к. Ако пък е в началото-средата на 2019, ще е около 60к.
Хубавото на ETF е, че трябва да държат физически BTC, а не като при фючърсите просто да залагат на нещо и да водят единствено до манипулиране на пазара.
Аватар
jamesdavidso

ПредишнаСледваща

Назад към Борси, Цена и Спекулации