Обща приказки за цената на биткойн aka MtGox Wall Observer

Коментари за цената на биткойн и различните борси

Модератор: Moderators

Re: Обща тема за цената на биткойн aka Wall Observer

Мнениеот 2GOOD » 22 Юли 2013, 19:44

Тогава нещата ще се развият главоломно, особенно в първите дни.
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот ZAX » 23 Юли 2013, 01:37

някакъв превод за неикономисти?
ZAX
Spammer

Мнениеот cnerd » 07 Авг 2013, 16:46

ZAX написа:някакъв превод за неикономисти?

за неикономисти (не че аз съм) съм направил стрелкичките. Виждаш ли как всеки път щом биткойна стигне $90 (маркирано със СИНИ стрелкички), нещо става и той почва да се дига. Тва се нарича резистентност на валута/облигация/акция, в най-чистият си вид тя представлява нежеланието на инвеститорите да търгуват на по-малка от тази цена, понеже загубите за тях ще са твърде големи. Един вид доверието във валутата. Това е един доста сериозен индикатор. За пример, една фирма не влиза в S&P без да има няколко изградени резистентности. (тоест ако Гоксчето иска да влезе, ще трябва да се сдобият поне с още 2 резистентности и да ги затвърди, за сега спекулативните такива са ~$55-$60 и ~$85-$90)

Сега отново към спекулациите :)
Аз мисля, че до 1-2 дена койна пак ще падне до около 90-95 и пак ще затвърдява резистентност. Мнението ми този път не е изградено на базата на нещо, което се случва или не се случва, а на базата на това, че цената на койна от доста време насам не се е фиксирал в диапазон от $2-3 за цели 8 дена и не мисля, че тази тенденция ще се задържи. С други думи, :btc: не е свикнал все още да седи на едно място.

Разбира се, втори въпрос е "защо пък да не тръгне стремглаво нагоре, нали се качват трудности и кво ли не", но като гледам предните пъти, в които е имало фиксиране, fork-а винаги се обръщал надолу.

Ще видим де, ако се потвърди мнението ми дори ще понадраскам няколко диаграми, за да илюстрирам по-добре какво имам предвид.
cnerd

Мнениеот ZAX » 07 Авг 2013, 19:58

На скоро един човек ми каза "Не гледай цената в гокса, ама въобще не я гледай! От там парите не можеш да си ги получиш..."

Същият човек за да го каже нали се сещаш че си чака парите с месеци. Друг човек за който знам че има получен поне един превод, също чака още няколко от там и пак от месеци... Еми съжалявам ама гокса няма как да е фактор !

Аз си гледам цената в борсите в които мога да си получа парите ВЕДНАГА. И никак не ми харесва че това може да стане само ако съм склонен да загубя 10-20 лева за всеки койн... Нали се сещаш че при такива условия, трябва наистина да падне пак на 50-60 за да си купя...

П.П. Думичката fork може ли да обясните?
ZAX
Spammer

Мнениеот 2GOOD » 07 Авг 2013, 23:09

Още един доста полезен и бърз сайт - в реално време:
http://trading.i286.org/
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот cnerd » 08 Авг 2013, 00:32

ZAX написа:Еми съжалявам ама гокса няма как да е фактор !

честно ти казвам, някой от нещата, които приказваш, образуват метастази в мозъка ми
ZAX написа:П.П. Думичката fork може ли да обясните?

fork - вилица, предмет за хранене с 3 разклона на края, един горен, един долен и един среден.
Да не се бърка със spork!
@2good: 10x, сайтчето е мега яко
cnerd

Мнениеот CYPER » 08 Авг 2013, 01:23

Това с дългото чакане в Гокса си е истина или поне в Bitcointalk яко се оплакват. Аз имам 1500 долара там ама така си стоят няколко месеца - държа ги с цел покупка на койни при падане на цената под 70 долара.
Дано да не ме набълбукат, че няма доказване :(
CYPER

Мнениеот cnerd » 08 Авг 2013, 04:25

да бе, чака се в гокса, ама това не променя факта, че те държат най-големия обем
иначе, лично аз не вярвам скоро да падне до $70. Вместо да ги държиш и да чакаш, що не вземеш да daytrade-ваш, тъй и тъй са ти там кинтите? Така само си блокираш средства.
+тва, найш колко хора направиха луди пари от daytrading на последък, с тея ниски обеми пазара е къде къде по-предвидим. Разбира се, въпроса относно $/time си е належащ, ако нямаш време да се занимаваш с това, бих те разбрал напълно. За жалост и аз съм така доста често
cnerd

Мнениеот ZAX » 08 Авг 2013, 12:40

Е как няма да държат най-големия обем, като не можеш да си изтеглиш парите :mrgreen:

Хората се лъжат заради най-високия курс и после ядец...

За дейтрейдинга ботчета няма ли :)
ZAX
Spammer

Мнениеот angelche1973 » 08 Авг 2013, 17:57

За първи път чувам, че има проблем с Гокса :roll: По-принцип не съм я ползвал тази борса, поради липсата на Юбикей (или там както се казваше) :D
Не са важни конете в мотора - важно е магарето зад волана
angelche1973

ПредишнаСледваща

Назад към Борси, Цена и Спекулации