Цената на биткойн (прогнози и коментари) #5 (2018)

Коментари за цената на биткойн и различните борси

Модератор: Moderators

Re: Цената на биткойн (прогнози и коментари) #5 (2018)

Мнениеот Herzog » 27 Юни 2018, 22:11

Мили хора, не забравяйте, че всичко това е ИГРА !
"Компютърна игра" !
Това, че сте забравили, че сте на 30-40-50+ години не ви носи негатив - напротив! :)
Играете играта, понасяте загубите, празнувате успехите.................
Всичко е наред! ;)
Кво толкова......
GIGABYTE GA-990FXA-UD3
AMD FX-8320 Octa-Core 3.5GHz AM3+
5xMSI Black Radeon RX Vega 64
4xRX 5700 XT
1xRadeon VII
Windows 3.11
Аватар
Herzog

Мнениеот 2GOOD » 28 Юни 2018, 00:12

val1900 написа:От мен да мине още една лекция:
МАСД има резон, но ВТС доказа , че е различен пазар. Кажи ми технически анализ , който би обяснил движение от 200$ до 20000$ или 100 пъти Да ви кажа няма такъв не си губете времето в търсене.
Задавайте си въпроси примерно - кое предизвика нарастване 100 пъти? Задайте си и въпроса какво се случи на 20к , че катострофирахме?
Какво трябва да се случи за да се върнем на 20к?
Отговорите са по-интересни от техическия анализ. ВТС е непознат инструмент и въпреки , че има спекуланти на корем , които мислят както пише по книгите има и други участници , които никога не са ги чели тези книги. Има и едни навлеци наречени печалбари (миньори), както и едни чудаци (идеалисти, максималисти,наивници), които вярват , че максимум няма или поне не в този век. Има и хора, които са чували какво е това , но не са участвали и стоят отсрани цъкат с език и викат "машала".
Сега тук е момента Матеев да направи анализ от кои вид какъв % има на пазара и какъв е потенциала да влияят на цената.
Чакам мнения и надявам се не повърхностни като тези до сега.

+n
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот danisapfirov » 28 Юни 2018, 20:17

rossibg написа:4 минути, $4 цента... и почти $300 милиона транзакция :clap: :clap: :clap:

https://www.blockchain.com/bg/btc/tx/39 ... 45b7395c61

Чакам всички "разбирачи" да обяснят за "бавните" и "скъпи" транзакции на биткойн мрежата и да обявят за 320 път смъртта му. А ако могат да дадат и алтернатива.... по възможност с факти :wink:

Нека плюенето започне Сега. Аз Ви пожелавам Успех!!!

Мнението съдържа неправилно посочени мерни единици.
Къде ти е дипломата момче? :)
Аватар
danisapfirov
Radix Ambassador

Мнениеот Mateev » 28 Юни 2018, 20:54

rossibg написа:4 минути, $4 цента... и почти $300 милиона транзакция :clap: :clap: :clap:

Чакам всички "разбирачи" да обяснят за "бавните" и "скъпи" транзакции на биткойн мрежата и да обявят за 320 път смъртта му. А ако могат да дадат и алтернатива.... по възможност с факти :wink:

Прочети книгата ЧЕРНИЯТ ЛЕБЕД и ще разбереш къде грешиш.
http://4eti.me/cherniyat-lebed/

Цитирам само едно изречение от тази книга:
Всеки, който търси потвърждение, ще намери достатъчно подобни примери, за да поддържа заблудата у себе си и у другите като него.

Или още едно, но по памет:
Ако искаш да докажеш, че всички лебеди са бели, не е достатъчно да намериш 1000 такива или дори 1 милион такива. Обаче намирането на дори един единствен черен лебед вече е достатъчно доказателство, че теорията за белите лебеди не е вярна.
Mateev

Мнениеот val1900 » 28 Юни 2018, 21:05

Сега тук няма да те подкрепя. Дай боже транзакцията да е твоя. Но странното е , че е зазимена в портфейла на най-високата цена "2017-12-17 11:09:07" и сега се раздвижва.
Много мъка има на този свят.....

Mateev написа:Цитирам само едно изречение от тази книга:
Всеки, който търси потвърждение, ще намери достатъчно подобни примери, за да поддържа заблудата у себе си и у другите като него.

Браво! Това е в десятката.
Последна промяна val1900 на 28 Юни 2018, 21:20, променена общо 2 пъти
val1900
ПроФесор

Мнениеот shulio » 28 Юни 2018, 21:06

Mateev написа:Прочети книгата ЧЕРНИЯТ ЛЕБЕД

"Пример за „черни лебеди“ са интернет, Първата световна война, разпадането на СССР и атаката на кулите в Ню Йорк от 11 септември 2001 г."

Това в света на парите на кое ти прилича? :)
shulio

Мнениеот miner99 » 29 Юни 2018, 00:58

2GOOD написа:
val1900 написа:От мен да мине още една лекция:
МАСД има резон, но ВТС доказа , че е различен пазар. Кажи ми технически анализ , който би обяснил движение от 200$ до 20000$ или 100 пъти Да ви кажа няма такъв не си губете времето в търсене.
Задавайте си въпроси примерно - кое предизвика нарастване 100 пъти? Задайте си и въпроса какво се случи на 20к , че катострофирахме?
Какво трябва да се случи за да се върнем на 20к?
Отговорите са по-интересни от техическия анализ. ВТС е непознат инструмент и въпреки , че има спекуланти на корем , които мислят както пише по книгите има и други участници , които никога не са ги чели тези книги. Има и едни навлеци наречени печалбари (миньори), както и едни чудаци (идеалисти, максималисти,наивници), които вярват , че максимум няма или поне не в този век. Има и хора, които са чували какво е това , но не са участвали и стоят отсрани цъкат с език и викат "машала".
Сега тук е момента Матеев да направи анализ от кои вид какъв % има на пазара и какъв е потенциала да влияят на цената.
Чакам мнения и надявам се не повърхностни като тези до сега.

+n

Не виждам какво лошо имате против максималистите. Аз съм HODL-ер. И в същото време математиката доста ми помага. Дори да не видя 20k, слизане до 2 и качване до 5 ще ме изведе на печалба, нищо че съм купувал на 15-17. В този смисъл за мен BTC е съхранение на стойност.
Колкото и да пада BTC, рано или късно ще се вдигне достатъчно (от 100 на 500 долара), че да изляза на печалба. Ако обаче максималистите познаят, с мен няма да може да се говори :D
Не забравяйте, че всичко е една игра. А парите идват при този, за когото не са важни. Момента в който спреш да мислиш за парите и ги премеш като едни числа от играта, нещата се нареждат.
miner99

Мнениеот olele » 29 Юни 2018, 02:25

Колко тъпо забраниха продажбата на сума ти и лекарства без рецепта..... Къде щяхме да сме сега ако......
olele

Мнениеот Mateev » 29 Юни 2018, 10:52

Черния лебед е малковероятно събитие, което се появява тогава, когато никой не го очаква. Силата на събитието обаче е огромна, и тя обезсмисля натрупания резултат от всички предишни събития. За една пуйка черния лебед пристига в Деня на благодарноста, когато я опичат и изяждат, въпреки че тя е наблюдавала в миналото 1000 други случая, в които хората я хранят и и се радват.

Тъй като въздействието на черните лебеди е изненадващо по характер и огромно по сила, може смело да се каже, че цялата човешка история и човешкия прогрес се движат само и единствено от черни лебеди - положителни и отрицателни. Един вид КЪСМЕТА или НЕЩАСТИЕТО са основния двигател, а не някакви бавни и планомерни натрупвания в науката или в обществените настроения.

Не знам дали Биткойна ще го сполети черен лебед или не, защото това е непредвидимо, но знам, че "доказателства" от типа "досега нищо не е успяло да затрие Биткойна" са много смешни и глупави от гледна точка на теорията за черния лебед, която по всичко изглжда, че е вярна. Според тази теория е въпрос на време да се появи такъв черен лебед, който ще е неочакван, и последствията от който ще са огромни - например загуба на всички пари, вложени в Биткойн. Чак след появата му ще се намерят хиляди "разбирачи", които в един глас ще разкажат за 1000 различни причини, довели черния лебед, но ще си мълчат за факта, че преди събитието те също са били слепи като всички останали. Това историята го е играла хиляди пъти. Всъщност цялата писана история на човечеството е ИСТОРИЯ НА ЧЕРНИТЕ ЛЕБЕДИ.
Mateev

Мнениеот Mateev » 29 Юни 2018, 11:06

Един потенциален черен лебед би бил например един доклад на правителствено ниво, в който да пише, че например 90% от всички транзакци в криптовалутите обслужват престъпноста. Няма значение дали доклада е верен или поръчков. Важното е, че медиите ще го раздухат, и ще създадат обществени настроения, че всеки, който притежава криптовалути, всъщност е престъпник, и мястото му е в затвора. Вървете доказвайте противното, ако можете ......

Знанието за черните лебеди няма да ни помогне да станем по-богати, или пък някакси да успеем да се предпазим от тях. Това е невъзможно, но е възможно друго - да не бъдем прекалени идеалисти, а да кацнем на земята и да осъзнаем реалноста, която ни обгръща. И след това да ДИВЕРСИФИЦИРАМЕ инвестициите си, надявайки се, че техниче черни лебеди няма да се появят по едно и също време.

ПП: Нашите предци интуитивно са го усещали това, и поради тази прична част от богатството си са го превръщали в жълтици, слагали са ги в гърне, и са ги закопавали под земята. :D :D :D
Последна промяна Mateev на 29 Юни 2018, 11:12, променена общо 1 път
Mateev

ПредишнаСледваща

Назад към Борси, Цена и Спекулации