Цената на биткойн (прогнози и коментари) #5 (2018)

Коментари за цената на биткойн и различните борси

Модератор: Moderators

Re: Цената на биткойн (прогнози и коментари) #5 (2018)

Мнениеот miner99 » 26 Юни 2018, 18:21

Аз пък мисля, че слизане до 5 е изключително вероятно. Слизане до 4 е много възможно. От там нататък е руска рулетка. Може и 1000 да ударим.
Вдигане ще има, но най-рано края на тази година (но може и следващата), още едва половината е изтекла. За сигурно вдигане може да се надяваме към 2020 или 2021, независимо колко лошо ще стане положението в следващите месеци.
miner99

Мнениеот Sevo » 27 Юни 2018, 00:26

2GOOD написа:Аз ви казвам, че се отлесвате Вие не та НЕ ;)

Големият въпрос е, ще отскочим ли от тук или още ще се друса крушата. И за да има фундамент, ако отскочим - защо :)

Няма да има отскок докато не преминем фазата на "Капитулация", която лично аз не виждам към този момент.
Прогнозата ми за 4422$, става все по реалистична, но проблема е че както върви, съдейки по обемите, това няма да е "Капитулацията", което пък води до още по-ниско ниво.
Жалко че след ниво 4422$/БТЦ няма индикатор който да задържи цената. 4422$ което съм споменал не е просто едно число, а на това ниво се събират Fib-.786 и MA100-седмично. т.е. добро ниво за "фундамента" който търсиш. Ако то не издържи... идва ниво 3к което според мен не е солидно, Освен че вече е тествано (на 15 септ. 2017), няма никакви индикатори там вече (нито ЕМА нито МА нито Fibs...нищо няма там) но и обемите му са слаби...и така отиваме на ниво 1400$ от началото на март 2017.
Така, че, на въпросът ти за отскока... не и преди да потвърдим "Капитулацията". А нея ще е разпознаем по наистина ОГРОМНИЯТ обем който ще се изтъргува на тази дата. в.ж. 14 Ян.2015 (това е капитулацията на bull-runn, от 2014)
Но ако сме си научили урока от тогава, то след "Капитулацията" трябва да има "Bare trap", който тогава се случи на 18 Авг. 2015. Точно 7 месеца след "Капитулацията". Взимайки в предвид, че сегашният Bull-run, е значително по голям и продължителен, следващият няма как да дойде тази година, а дори и за следващата година е под въпрос. Вече има FTE Които няма да позволят следващ Bull-run, с такива размери като от миналата година.
Като заключение, ще кажа, че всичко това което се случва е за съжаление краят на HODL-ерите и раят за Day-traderите. Никой вече няма да позволи, койните от "Баба" да станат "златни", като само си стоят "под дюшека".
Така, че...гледайте нивата 4422, 3к и 1,4к и дерзайте.
Все пак няма нищо сигурно в тренда (не трейда, там има сигурно), а при тези 3 нива, просто вероятността за край на down-trends, образува своеобразен пик.
Последна промяна Sevo на 27 Юни 2018, 12:35, променена общо 1 път
Sevo
ПроФесор

Мнениеот val1900 » 27 Юни 2018, 09:56

Sevo написа:Вече има FTE Които няма да позволят следващ Bull-run, с такива размери като от миналата година.
Като заключение, ще кажа, че всичко това което се случва е за съжаление краят на HODL-ерите и раят за Day-traderите. Никой вече няма да позволи, койните от "Баба" да станат "златни", като само си стоят "под дюшека".
Така, че...гледайте нивата 4422, 3к и 1,4к и дерзайте.
Все пак няма нищо сигурно в тренда (не трейда, там има сигурно), а при тези 3 нива, просто вероятността за край на down-trends, образува своеобразен пик.

Не само ще има , но ще е още по-стръмен. Който има от баба да си го къта. Да тази година 30к не чакам, но нещо близо е много вероятно. Радвам се , че вече се отчайвате и е добър индикатор , че обрата е близо.
Освен тези технически фибо нива има и по важни неща като фундамент, а той казва , че понеже не сме измислили все още по добър начин за консенсус от миньорстването, то миньори ще има. Намалянето на цената още е вредно, защото се гасят вече асици , а това води до концентриране на наградите в големите ферми с по-ниски разходи. Полза от това няма и дъното е близо или вече е факт, но това съвсем не означава излитане.

Ето една статия където мислят правилно:
https://www.newsbtc.com/2018/06/27/brian-kelly-believes-bitcoin-could-be-nearing-a-price-bottom/
val1900
ПроФесор

Мнениеот olele » 27 Юни 2018, 11:29

Почва да ми харесва насоката на прогнозите ви. Още малко остана и сме готови за голямата стъпка надолу. В % имам предвид ако някой се чуди. Нещо около -20-25% ми се върти в някой от следващите 30-40 дена.
olele

Мнениеот Sevo » 27 Юни 2018, 12:19

VAL
Не миньорите определят цената. Всъщност само те не определят цената...
А относно ниската цена...не мисля, че има такова нещо като "вредна" цена. Всичко в този отрасъл е спекула и няма реална стойност която да определи нивата.
Но отново, вижте историята от 2014-2015. Не мисля, че се различаваме много-много от тогава.
А изключването на миньори е неизбежно...както и падането на цената поне до 4.4к (което е точно 26% от сегашните 6к ) :mrgreen:
Самият факт, че цената падна 3 пъти за 6м а трудността нарастна двойно, неминуемо ще доведе до отлив на миньори.
Всъщност аз не виждам спад на трудността за последните 18м. Което значи, че отдавна е време да има "корекция" и в този параметър. И при положение че толкова дълго не е имало спад, то вече говорим за значителна корекция подобно на цената от последните 6м.
Sevo
ПроФесор

Мнениеот Mateev » 27 Юни 2018, 13:47

Джордан Белфърт, известен още като "Вълкът от Wall Street" смята, че смъртта на Bitcoin предстои.
Източник: Reuters
https://www.varchev.com/jordan-belfort- ... %BE%D0%B8/
Mateev

Мнениеот val1900 » 27 Юни 2018, 14:32

А какво да ви каже човек, който е продавал и сега има проблем с купуването. В момента в който се появи купувач и цената отскача с 200-500$ за час.
val1900
ПроФесор

Мнениеот miner99 » 27 Юни 2018, 17:20

Тази последната статия е фундаментална поръчкова глупост.
Вие как разбирате края? BTC за 1 долар? И някой с 20 милиона изкурува всичките :D
miner99

Мнениеот traderbg » 27 Юни 2018, 17:51

Mateev написа:Джордан Белфърт, известен още като "Вълкът от Wall Street" смята, че смъртта на Bitcoin предстои.
Източник: Reuters
https://www.varchev.com/jordan-belfort- ... %BE%D0%B8/

Не малко фактори, та дори и те тая глупост доказват на 100%, че дъното е някъде тук.
traderbg

Мнениеот NPari » 27 Юни 2018, 21:34

27.06.18 Сряда
Биткойн Прогноза

Здравейте ‚
Мога да кажа че опасността продължава докато не подмине 6800$.
Преди повече от месец когато Биткойн беше 8000$ казах че 7400$ трябва да е нещо като долна граница за ‘‘stop loss‘‘.Пак казвам ако не сте спрели досега можете да гледате на тези стойности като stop loss.
Защото ако цената продалжи да пада ще говорим за нива под 4000$.
Ако сте от вярващите в HODL продължавайте няма проблем, но ако търгувате и сте решили да задържите активи това ще Ви притесни. Така че трябва да имате ниво на stop loss задължително.
Лесно и Бързо Търгуване на Криптовалути. https://netpari.com/
Аватар
NPari

ПредишнаСледваща

Назад към Борси, Цена и Спекулации