Цената на биткойн (прогнози и коментари) #5 (2018)

Коментари за цената на биткойн и различните борси

Модератор: Moderators

Re: Цената на биткойн (прогнози и коментари) #5 (2018)

Мнениеот miner99 » 24 Май 2018, 10:19

Доста тука си говорим, но BTC е 2 пъти по-евтино от 15 000$. Каквото и да дискутираме тук за космически върхове, май изобщо няма да е скоро.
Общия брой HPS расте, доходността за ASIC в момента е доста скромна, на фона на цената на тези устройства. Аз лично падане под 6500 не виждам как ще реализира мафията, ама и вдигането изглежда все по-абсурдно... Цената се подтиска "на всяка цена". Дори се замислих те как е действат - за да контролира цената са им трябвали голям процент BTC. Потърсили са в блокчейна и са намерили MtGox. Инсцинирана "загуба" и покровителстване на собствениците, които са се съгласили. Облагодетелстване на собствениците във фиатни валути е сигурно, но са единици, отделно влизат "в схемата", пък и ги държат на мушка. Това отговаря на въпроса "как контролират?", а аз лично не знам за масово изкупуване от борси и хора "на всяка цена" (което би вдигнало цената). Истината е доста проста - направи се едно "изземване" през MtGox. Та се чудя Coinbase и Kraken дали няма да гръмнат в някой момент. Специално Coinbase е сигурно копрометиран - вадя си този извод поради няколко причини, но основно заради чадъра, който имат, и повечето банки не ги блокират. Сега някой разбират защо тегля периодично BTC, след покупка. Но това не променя факта, че те успяват да убият валутата до този момент - за половин година постигнаха много, а бъдещето е неясно. Да съм честен, ако трябва да заложа на някоя сила, бих заложил на тях :oops:
Все ми се иска някой да ме изненада с някоя нова информация... и да се окаже че има надежда...
miner99

Мнениеот NAKATA » 24 Май 2018, 10:34

miner99 ти това множествено число за '' говорим'' за раздвоената си личност ли го казваш? Защото 70 процента от коментарите тук са твой.Толкова ли не разбра ,че чукча става първо читател и след това писател.Ама не да четеш и цитираш сулювци които са писали книги за трейдинг защото нямат топки да участват реално и затова разчитата на хонорарите си от лекци и книжки.
Последна промяна NAKATA на 24 Май 2018, 12:38, променена общо 1 път
NAKATA

Мнениеот eliteware » 24 Май 2018, 11:03

абсолютна узурпарция на темата от майнъра...как пък аз в тоя живот се научих повече да слушам и по-малко да говоря...

П.С. - то тия, които имат да кажат нещо вече за това не пишат тука...
eliteware

Мнениеот NAKATA » 24 Май 2018, 12:21

[quote="eliteware"]абсолютна узурпарция на темата от майнъра...как пък аз в тоя живот се научих повече да слушам и по-малко да говоря...

П.С. - то тия, които имат да кажат нещо вече за това не пишат тука...[/quote]

И на мен този ми е голям проблем.Преди тази тема беше два пъти по кратка и за мен лично ми доставяше удоволствие да вляза да прочета последното мнение тук ,сега като видя ,че някой е писал тук и си знам, че майнера си излива душата с поредните глупости.Проблемите са два ; 1 свали нивото на темата по долу от аналогичната в другия форум(тоест стана абсолютно беззполезна) 2 Хората който имаха да кажат нещо тук и са казвали наистина полезни прогнози превърнали се в факти спряха да пишат заради него иначе най лесно е да му сложа бан на мненията му и да не ги виждам. Много колеги му намекнаха да се спре с словоизлиянията си а той си я привърна в собствен блог.
NAKATA

Мнениеот miner99 » 24 Май 2018, 13:07

Добре, спирам да пиша! Само едно не разбрахте - пиша точно щото никой не пише. Но пък всеки отговаря. Като спра да пиша и се получават дупки от по 5-6 дена, и в то в моменти на развитие.
miner99

Мнениеот NAKATA » 24 Май 2018, 13:50

miner99 хората пишат тук само когато има какво да се каже а в момента няма.Разгледай темата от предишни години и ще видиш по големи интервали.Тук никой не се мъчи на дневен тридинг или да лови падащи ножове когато ги няма.Накратко от 5 месеца глемите китове са сложили баба Меца да се чеше на дървото за да изпопадат слабите маймуни и понже не ги задоволява резултата сега ще пуснат бълхите.Ако до три месеца не изпопадат достатачно маймуни според тяхна преценка минават на принципа; като нестава с бой ще стане с секиш''. След три месеца като разберем резултатите ще ти обесня КАК БАБА МЕЦА ПРАВИ С.....
NAKATA

Мнениеот val1900 » 24 Май 2018, 15:37

miner99 написа:Доста тука си говорим, но BTC е 2 пъти по-евтино от 15 000$. Каквото и да дискутираме тук за космически върхове, май изобщо няма да е скоро.
Общия брой HPS расте, доходността за ASIC в момента е доста скромна, на фона на цената на тези устройства. Аз лично падане под 6500 не виждам как ще реализира мафията, ама и вдигането изглежда все по-абсурдно... Цената се подтиска "на всяка цена". Дори се замислих те как е действат - за да контролира цената са им трябвали голям процент BTC. Потърсили са в блокчейна и са намерили MtGox. Инсцинирана "загуба" и покровителстване на собствениците, които са се съгласили. Облагодетелстване на собствениците във фиатни валути е сигурно, но са единици, отделно влизат "в схемата", пък и ги държат на мушка. Това отговаря на въпроса "как контролират?", а аз лично не знам за масово изкупуване от борси и хора "на всяка цена" (което би вдигнало цената). Истината е доста проста - направи се едно "изземване" през MtGox. Та се чудя Coinbase и Kraken дали няма да гръмнат в някой момент. Специално Coinbase е сигурно копрометиран - вадя си този извод поради няколко причини, но основно заради чадъра, който имат, и повечето банки не ги блокират. Сега някой разбират защо тегля периодично BTC, след покупка. Но това не променя факта, че те успяват да убият валутата до този момент - за половин година постигнаха много, а бъдещето е неясно. Да съм честен, ако трябва да заложа на някоя сила, бих заложил на тях :oops:
Все ми се иска някой да ме изненада с някоя нова информация... и да се окаже че има надежда...

Чудя се дали изобщо трябва да се занимавам с това мнение, но е типично за объркан новобранец в трейда. Преди да търсиш световна конспирация се замисли кои движи пазара и защо.
Пазара не се движи от миньори, които им е болно да продадат заработката си на 7к след като са видяли , че някога е имало цена от 20к. Цената се "подтиска", "контролира", "инсценира", "покровителства" ..... объркани са ти мислите, намери спокойствие на душата и тогава пиши тук, когато си сигурен какво искаш да кажеш.
val1900
ПроФесор

Мнениеот 2GOOD » 24 Май 2018, 16:14

Всъщност това винаги е важало... себестойността на добив не определя цената, обратното е в сила цената определя трудността ;)
Да не говорим, че свежите биткойни вече са доста по-малко като процент от общия брой в обръщение.
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот ixch » 29 Май 2018, 01:19

"Почна се!"

Въже до $7100, $5000 до седмица!
ixch

Мнениеот rdd71 » 29 Май 2018, 22:48

ixch написа:"Почна се!"

Въже до $7100, $5000 до седмица!

доста вероятно...при пробив под 5900 спирката е чак към 3000...
Прикачени файлове
Screenshot 2018-05-29 21.44.38.png
Screenshot 2018-05-29 21.44.38.png (49.4 KiB) Прегледано 1416 пъти
rdd71

ПредишнаСледваща

Назад към Борси, Цена и Спекулации