Тук беше споделен линк, който вероятно много хора не му обърнаха внимание, понеже НЕ РАЗБИРАТ как работи света. Не, че аз разбирам. Колкото повече разбирам, толкова разбирам колко по-лошо е положението и как нищо не знам. Криптовалутите бяха едно допълнително ниво за мен, което ми отвори очите за финансовия SCAM в света, и осъзнах, че нивото на контрол гравитира точно около Капитализма. Т.е. самият той е строй и ниво на контрол, който за разлика от социализма реализира контрола не с груба сила и държавни структури, а само с валута и достъпа до нея.
Има много теории, всички част от мозайката, но истината се разбира само като се сглоби цялата картина, всяка следваща истина идва сама като очаквано доказателство на това осъзнаване.
На фона на това и всичко случващо се последните дни, мисля, че е време пак да се сподели линка, които е точно по темата за БТК.
https://medium.com/@super.crypto1/4th-d ... 3de65c166a- When money flows into Gold, Silver and Bitcoin it shows that powers are bankrupt and their “Fiat” money is worthless.
- Most of the people don’t know uncle Sam had banned and confiscated gold in 1933 using presidential executive order. See this Gold confiscation order
Two things happen when a particular asset is banned 1) Govts and politicians have to face people’s anger and 2) the banned asset gets people’s sympathy (and people tend to hoard it even more). It did happen to Gold since 1933.
There is another option: Price suppression