Цената на биткойн (прогнози и коментари) #5 (2018)

Коментари за цената на биткойн и различните борси

Модератор: Moderators

Re: Цената на биткойн (прогнози и коментари) #5 (2018)

Мнениеот miner99 » 11 Май 2018, 12:25

NPari написа:11.05.2018 Петък
Биткойн Прогноза

Здравейте ‚

Лоши новини от страна на Биткойна. След няколко опита ‘‘нагоре‘‘, пак падна под 9,200$. Миналия ден опита да се качи, но уви. Към момента позицията му пак е ‘‘надолу‘‘.
Нека да разгледаме обема; Много плашещ обем от страната на CBOE няма, но откъм CMЕ се вижда около 12000 контрата,(тук 1 контракт е равен на 5 Бтк), това означава голямо падане.
така че ако днес не виждаме 9200, аз съм склонен към продажба. Не беше приятно от позиции като тези (9800-10000$)-да падне толко много. Не мисля че закриването на седмицата на цени под 9 000$ ще е положително развитие.
Вижда се ясно и в графиките, това е разочарование за мен. И по тази причина, ако питате мен идеята е да реализираме печалба и да намалим това което имаме.
Успешен ден.

Това беше по-вероятният ми вариант. Чакам си 6 и нещо да товаря. За съжаление още не съм готов да купувам, има проблем с трансферите на финанси. Сега трябва да минавам нови верификации, а тестовия ми трансфер от 500 евро не е нито върнат, нито приет, само мейл получих.
Revolut са изключили Kraken, а проследните останали разрешени банки искат верификации и Kraken иска за тях. Coinbase отдавна е ясно, че е на илюминатите.
Сами по себе си тези факти показват, че обръча се затяга и цената логично ще пада. Трудно се купува криптовалута с пари в днешно време, и няма нищо случайно в това.
Лошата новина е за Kraken, че май са ги компрометирали и тях. Имат си 1000 лоста - регулатори и т.н. с които ни разказват играта на анонинмността. Искат лични карти, адреси и др. Да скриеш търговията си и евентуални печалби става все по-невъзможно. Засега спасението е да се държат пари в коини, да не се правят обратно трансфери към БГ.
miner99

Мнениеот Mateev » 11 Май 2018, 13:40

NPari написа:......Лоши новини от страна на Биткойна. ....

Всичко зависи от гледната точка. За дългосрочни позиции една такава корекция е идеален момент за по-евтини покупки ... :)
Няма как да очакваме, че тренда нагоре ще е права линия .... :D
Ясно е, че ще има корекции, и текущите към момента -36% са си напълно нормални. Не бих се уплашил и от 50% корекция или дори и от 61.8% - все пак сме в началото на възходящия тренд, и той все още не е започнал да демонстрира ускоряване (увеличаване на ъглите на трендлиниите).

Аз лично ще изчакам 38.2% и ще отворя още една BUY позиция. Колкото до притежаваните койни без маржин, там не съм спрял да купувам от всеки, който ми предложи.
Mateev

Мнениеот miner99 » 11 Май 2018, 19:22

Mateev написа:
NPari написа:......Лоши новини от страна на Биткойна. ....

Всичко зависи от гледната точка. За дългосрочни позиции една такава корекция е идеален момент за по-евтини покупки ... :)
Няма как да очакваме, че тренда нагоре ще е права линия .... :D
Ясно е, че ще има корекции, и текущите към момента -36% са си напълно нормални. Не бих се уплашил и от 50% корекция или дори и от 61.8% - все пак сме в началото на възходящия тренд, и той все още не е започнал да демонстрира ускоряване (увеличаване на ъглите на трендлиниите).

Аз лично ще изчакам 38.2% и ще отворя още една BUY позиция. Колкото до притежаваните койни без маржин, там не съм спрял да купувам от всеки, който ми предложи.

Добра стратегия. Великите умове мислят еднакво. Но действат различно... Според мен още не е края на натиска, дори предвиждам сценарии да отидем на 5000.
Иначе ще купувам към 6500-7000 примерно, долния тренд в момента върви почти на 6500 с много бавно покачване с времето. Според мен слизане до там е неизбежно. Този пък ДОБАВКИТЕ ще ги остава при евентуалния му пробив. Т.е. този път отварям хубава позиция над него.
miner99

Мнениеот miner99 » 15 Май 2018, 17:23

Тези дни стана страшно. Някой има ли идея какво следва? (аз съм напълно 50 на 50 - в средата на рейнджа, несигурно обърнат тренд, несигурно приключил, като ме е страх, че глобалния тренд ще покачи цената, натискайки я отдолу, на този етап ако не пробием глобалния тренд няма накъде толкова да пада, от друга страна MtGox и ново ограничаване на финансиранията чрез банките, темите са пълни, че хората не могат да транферират ФИАТ към борсите)
miner99

Мнениеот Spenchoni » 15 Май 2018, 22:28

И аз съм 50—50,смятам че това е много важен момент.
Ако минем 11к —потегляме нагоре, ама под 8— си мисля да 4—5к :shock:
Spenchoni

Мнениеот miner99 » 16 Май 2018, 00:44

Явно всички мислим еднакво. 50 на 50. Усещам липсата на мнение и объркване. От което следва, че това е важен и повратен момент.
Идеята на тези, които контролират е да унищожат Биткойн, да разклатят доверието към него и реално да го притежават те.
Ако съдим то тази логика, най-логичното (на пръв поглед най-нелогично) e Биткоин да слезе до 1k или дори до 900$. Защо:
1. На сегашната позиция, за да изиграят хората, трябва да смъкнат цената надолу. Там отиваме на 6-6,5k, където всичко живо ЩЕ КУПУВА. Т.е. хода надолу да тези позиции би било грешка за тях
2. Ако стигне нивата от т.1 ще трябва да смъкнат рязко до към 5. Това ще обърка хората, ще доведе и до много загуби
3. Ако стигне 5, там вече е психологическо ниво - всеки знае, че следва САМО НАГОРЕ. Точно тогава биха ударили най-лошо по имиджа на валутата и биха отказали много хора до живот от риска да притежават или търгуват БТК, АКО ЦЕНАТА ПАДНЕ. Затова най-нелогичното и в случая най-логично би било цената да се срине под 5k.
4. Има прогнози за около 3.5k Там все още ще има останали немалък процент, които твърдо ще вярват "по-лошо" не може да се случи. Ще отворят дълги позиции с всичко което имат (евентуална загуба и тях би отказала доживот). Следователно - цената пак трябва да пада.
5. Стигаме до 2 или 1k. Това е срив на Биткоин изобщо. Хората спират да се мъчат да прогнозират. Илюминатите са "изпълнили плана", като са реализирали "БАЛОНА", предсказван от всичките си "финансови специалисти". Хората губят доверие към Биткоин и продават всичко, преди актива "да изчезне"
6. При 1k все още има 3-5% здраво мислещи инвеститори, които съответно изобщо не са бедни. Идеята е ясна, 1k е тотален минимум, водещ до 30k и нагре. Биткоин пада ПОД 1k - примерно 900 или 500$. Задържа се малко. Тези 3-5% стават 1%.
7. Биткоин може да стане 30k или 100k. Може и да не стане. Но при 1% вярващи в него, това няма значение.
8. Тези 1% вече са толкова малко и "ясни", че ги изловяват със собствената си spy мрежа, по сметките на тока, по трафика на интернет, по IP-та и т.н. Веднъж нарочени, всеки може да бъде осъден за нещо, изченал, или сринат по ред начини, много по-лесни от манипулирането на закони и финансово-банкови институции, както е в момента - пред цялата тази публика.
9. Доразвиват се нови крипто-валути. Илюминатите пак губят. Но с 50% дял на "държавните крипто коини". "Всяка държава" (реално е само една) ще има "различни" собствени криптовалути, както "различните" ФИАТ-ни в момента.
miner99

Мнениеот ixch » 16 Май 2018, 01:11

Ох като видях $900.. замислих се как бих вкарал всичко налично при $3000, ако паднем под $2000 не знам какви кредити ще започна да взимам, ама ще е яка оферта :) а три цифри вече мисля трудно ще видим, защото има мнооого китове и богаташи, които според мен ще считат за изгодно и $1500 и ще има толкова голяма подкрепа в тази зона, че ще се избият кой първи да купи и борсите ще паднат от претоварване :D хората с много пари не са една организирана група, по-скоро има индивиди и има и няколко групи.. и съответно между $3-5к надали ще се надцакват, но падне ли под $3к само масите ще са се отказали и точно тогава хората с много кинти ще се надцакват кой да купи повече и на по-ниска цена, тези умните, дето биха искали да смъкнат на $1к, че всички да са се отказали и те да купят най-евтино, е има и по-умни от тях, които биха купили на $1.2к на макс, тоест колкото непробиваема стена.. и още по-умни, които биха на $1.5к и така определяме дъното. Границата, в която най-умния и богатия тип хора казват това е най-изгодната цена и купувам всичко, за да не се прецакам чакайки по-ниската цена... или по-зле, да подтискам пазара, който е тръгнал в другата посока и загубите да са колосални...

И дъното определено е много под $4к според мен, но вече е въпрос на съотношение риск/награда колко точно е това дъно, като аз за себе си съм си преценил да чакам $3к като сигурна сума хем да не се прецакам да купя на високо, хем да не чакам прекалено и да изпусна дъното от алчност :)

Като цяло не споделям мнението, че има объркване или липса на мнение.
Да, крипто е волатилен и интересен, динамичен пазар, но хайде да дадем малко време и на есен да си говорим пак, ако няма промяна и седим в диапазона $7-10к
Не може всяка седмица да има резки промени от рода + - 20% :) нужни са месеци за такива движения, нищо, че ги виждаме понякога и за 24 часа.

P.S.
Бих искал да използвам възможноста да напомня, че преди година цената на тази дата бе $1700, а месец преди това $1200.
Година не е много, но и в същото време това далеч не означава, че ще стигнем тези нива някога отново, аз смятам, че всичко под $2200 е изключително нереалистично, но и преди съм бъркал :)
ixch

Мнениеот miner99 » 16 Май 2018, 15:05

Всичко е добре казано. Някой неща са така, но има и други с които не мога да се съглася, например дъно - НЯМА! Това е факт. Друго - хората с "пари", т.е. най-богатите, не "търсят да купят" Биткоин. Те искат да го контролират или унищожат.
В момента на власт е капиталната мафия, парите се печатат отгоре. Няма държави и граници за това. В момента е световно капиталистическо господство. Следствия:
1. Всяко нещо си има цена. Следователно тези отгоре могат да си "напечатат" всичко
2. Естествено се мъчат да си засилят позициите - владят 90+% от парите, олигополите и монополите. Това са много по-малко от 1% от хората. В останалите 99.99999% са <10% от световните капитали, бизнеси, акции и т.н.
3. Дори останалите 10% не са "свободен пазар" и "изкаръл късмет". Тези хора са най-точно казано ДОПУСНАТИ, като необходимост - заради други интереси, количество на хората, които им пазят гърба (не може сам да владееш цял свят), и много други. Тези хора са контролирани. Разбира се тук изключвам смешни капитали, като примерно 1 милион, което е 5-6 апартамента - това се води средна класа, нея я изключвам напълно.

Та ако някой е разбрал 3-те точки, ще разбере, че "хората с пари" ще купят, когато им е позволено да го направят. На тях може да им бъде ПОЗВОЛЕНО да си увеличат капитала и влиянието 2 пъти или 20 пъти, без да купуват Биткоин, дори без да правят нищо.
Разбира се вероятно има и солови играчи, спечелили по един или друг начин, някой чрез престъпна дейност. Но тези хора (дори парите да не са от престъпна дейност) са много "нелегални" за капитализма и строя му. На практика тези хора лесно могат да бъдат намерени, ако играят против системата, там не искам да коментирам, дали ги търсят, дали ги намират, и какво е значението им, защото са много малък процент от валутния резерв на земята.
Ако някой си мисли, че случаен студент печели 100 милиона за 5 години по някаква схема с Forex, акции или коини и това на високите нива не се знае... значи не живее на тази планета. А ако си мисли, че този вече зрял студант може независимо и тайно да си ползва парите на воля и да си търгува както сметне за добре... помислете пак. Не казвам, че няма изключения, но изключенията няма да спасят Биткоин.
Отделно "$1500 и ще има толкова голяма подкрепа в тази зона, че ще се избият кой първи да купи и борсите ще паднат от претоварване"... те борсите вече са на тези хора. Кракен според мен не беше, но изключително възможно вече и той да е. Банките са на същите хора, както и РЕГУЛАТОРИТЕ НА БАНКИТЕ, както и ЗАКОНА. Не останаха банки за превод към Кракен, докато към компрометирания Coinbase - няма проблем! Coinbase е вече на тези хора, или собствениците са в ръцете им, което е същото. Цената се мърда не само от търсене и предлагане, а директно от самите борси. Ако тези хора решат, че всичко трябва да пада, ще блокират всички трансфери, ще измислят такси и разрешителни за крипто-търговия, дори ще го криминализират. Ако някой от последните теща не успеят да го направят, ще направят порочната практика (мисля, че в Аржентина беше) - ще арестуват хора и ще им измислят обвинения и в затвора, всички който копаят - намерени по високите сметки за тока. Така че според мен много подценявате тези хора. Те не се интересуват "кога да купят" или колко ще загубят за да унищожат Биткоин. Единственото което ги спира да "финансират" едно масово изкупуване и унищожаване е факта, че хората продали си коините (последните на 1 или 2 милиона долара за БТК), ще финансират и създадат нови крипто-валути, ако БТК умре, изчезне или е подтискан. Именно и заради това сме свидетели на този театър в момента.

п.с. В България имаше доста иззети коини от престъпна дейност. Или поне така твърдят медиите. Може да се окаже, че някой случаен човек ги е изкопал преди десетина години и сега би бил НЕДОПУСНАТ милионер. Гледам хората във форума и си мисля, че хора с много битконини няма тука. Може би е имало преди, ама те вече са ги загубили по един или друг начин.
п.с2. Извода е яснен. Печелете си по малко, възползвайте се от ситуацията. И гледайте да не биете на очи, ако почнете да въртите по-големи обороти... то това последното е невъзможно де, ама все пак трябва да сме реалисти - и парите си имат цена!
miner99

Мнениеот shulio » 16 Май 2018, 15:32

Минер99 - спокойно може да се обадиш в "Часа на Милен Цветков" и да му викаш - "маймунке мръсна" :)
shulio

Мнениеот miner99 » 16 Май 2018, 17:18

shulio написа:Минер99 - спокойно може да се обадиш в "Часа на Милен Цветков" и да му викаш - "маймунке мръсна" :)

Този не го гледам изобщо. :naughty:
Като гледам цената, май съм прав за някой неща... за съжаление...
miner99

ПредишнаСледваща

Назад към Борси, Цена и Спекулации