Цената на биткойн (прогнози и коментари) #5 (2018)

Коментари за цената на биткойн и различните борси

Модератор: Moderators

Re: Цената на биткойн (прогнози и коментари) #5 (2018)

Мнениеот Mateev » 06 Май 2018, 14:57

А сега ще синтезирам всичко в един единстен постинг:
1. Фундаменталния анализ е подходящ за дългосрочно прогнози и на базата на него ние определяме само ПОСОКАТА на бъдещата сделка
2. Тази сделка предварително я ограничаваме както с линии отдолу, така и с такива отгоре. В някои случаи се налага и поставянето на вертикални линии по време.
3. На базата на тези линии определяме с колко лота да влезем във сделката
4. Още по-добре е да я надробим тази сделка на мрежа (грид) от сделки, като така ще можем да извадим допълнителна печалба от корекциите на тренда или пък ако по време на тренда се влезе в някаква по-продължителна консолидация.
5. В случаите, в които губим по долната линия, ще имаме ОТРИЦАТЕЛНО МАТЕМАТИЧЕСКО ОЧАКВАНЕ
6. В случаите, в които печелим по горната линия, ще имаме ПОЛОЖИТЕЛНО МАТЕМАТИЧЕСКО ОЧАКВАНЕ само тогава, когато сделката сме я надробили на много на брой по-дребни сделки (грид). Това е така защото ще извадим допълнителна печалба от корекциите и консолидациите.
7. Стъпката на този грид ВИНАГИ има ЕДНА ЕДИНСТВЕНА ОПТИМАЛНА СТОЙНОСТ, и тя зависи от размера на спреда и от волатилноста на дадения финансов инструмент.
8. Ако не надробим сделката на грид, затварянето по горна линия има НУЛЕВО МАТЕМАТИЧЕСКО ОЧАКВАНЕ.
9. Общото математическо очакване е равно на МО от самата стратегия (познаваемоста) + МО от начина на отработка на позицията.
10. Критерий за това дали една стратегия с ПМО в миналото ще има ПМО и в бъдеще е ДОВЕРИТЕЛНИЯ ИНТЕРВАЛ на ПМО-то. Ако долната му граница е положителна, то тогава в 95% от случаите стратегията ще продължи да печели и в бъдещето.
Mateev

Мнениеот val1900 » 06 Май 2018, 15:05

Пишеш в темата за цената на Биткойна. Направи си тема Марджин трейд и там обяснявай валутната търговия на Договори за разлика, защото това няма общо с търговия със собствени средства каквато е при Биткойна.
val1900
ПроФесор

Мнениеот Mateev » 06 Май 2018, 15:09

val1900 написа:Пишеш в темата за цената на Биткойна. Направи си тема Марджин трейд и там обяснявай валутната търговия на Договори за разлика, защото това няма общо с търговия със собствени средства каквато е при Биткойна.

Метода е верен дори и когато се търгува без маржин. Пак си има долни и горни линии и пак лотовете не трябва да се определят на око. И разбира се пак ПМО-то зависи не само от познаваемоста, но и от начина на отработка на позициите. Метода важи дори и за сделки в реалния живот с всякакви видове активи.

Иначе да - не е рeдно в тема за прогнози да има такива теоретично разяснения, но вече е късно да се направи каквото и да било. Ако някой администратор извади от темата всички подобни постинги и ги прехвърли в нова тема, ще стане най-добре, но ще трябва да се изчете темата от самото начало.
Последна промяна Mateev на 07 Май 2018, 07:38, променена общо 1 път
Mateev

Мнениеот ixch » 06 Май 2018, 23:08

Аз ще се придържам към темата и ще дам конкретно "математическо очакване".
Неуспех за пробив над $10k, вероятно защото е уикенд. До 16.05 трябва да имаме някакво по-сериозно движение - или пробив и допир до $10.7к или натиск към $8300.
И в двата случая според мен началото на лятото ще бележи и депресивен пазар с рязък неочакван срив.

Краткосрочна прогноза - 20.06.2018 bitcoinbg price index: $4400.

ПП мечи пазарите са много по-лесни за 'хващане'. Страха от изпускане на печалбите и влака е много силна емоция, но по-силна е страха от загуба и емоцията при отчаяния. И в двата случая всеки обигран може да се възползва много и без никакъв марджин да направи добри пари :)

В най-лошия случай ходл, все някога ще видим нови рекорди :) само продалия на загуба е загубил! :)
ixch

Мнениеот miner99 » 07 Май 2018, 11:01

Mateev написа:Според мене всяка една сделка задължително трябва да има 3 ограничения:
1. Затваряне на сделката при печалба
2. Затваряне на сделката при загуба
3. Затваряне на сделката по време, независимо дали е печеливша или губеща

Затваряне при печалба
Тука по принцип се подразбира поставянето на TP, който изглежда като една права линия на графиката на цените. По напредналите трейдери могат да си нарисуват наклонена линия по върховете, и така TP всъщност да нараства с времето. Най-напредналите могат да си измислят някаква формула, която да се базира на някакви индикатори, и при тях TP да изглежда като крива или дори като вълнообразна линия на графиката на цените. Може да се измисли например и постепенно намаляващи/нарастващи по наклон трендлинии и въобще всичко друго, стига то да се рисува от тази страна на графиката на цените, която е в зоната на печалба.

Затваряне при загуба
Тука също можем да си представяме SL като хоризонтална линия или като наклонена трендлиния или дори като крива или вълнообразна линия, поставена от тази страна на графиката на цените, която е в зоната на загуба. Важното обаче е да се знае, че такава линия винаги съществува, дори и да не сте я нарисували явно на графиката (това е линията на загубата на всички ваши пари).

Затваряне на сделката по време
Това е вертикална линия, поставена някъде във бъдещето. Причината за поставяне на такава линия са отрицателните суапи, които могат да ви изядат акаунта, ако сделката остане отворена достатъчно дълго време. Повод за вертикалната линия може да бъде и някаква фундаментална причина. Например задължително затваряне в края на сесията или в петък вечерта или 24 часа преди някакъв форк. Тази линия по време не е задължителна само тогава, когато линиите по цени (SL и TP) се пресичат някъде във бъдещето.

От тука си изяснихме нещо много важно:
Всяка една сделка още на етап планиране трябва да бъде обградена от всички страни (долу, дясно, горе) с някакви линии (прави или криви, наклонени или не), по които сделката задължително трябва да се затвори. Само тогава сделката е напълно определена и само тогава забележете - само тогава можем вече да изчислим всички останали нейни параметри по ВЪЗМОЖНО НАЙ-ОПТИМАЛНИЯ НАЧИН.

Чак ме е страх да попитам, един въпрос дето ми се върти от 2 седици: "Ти да нямаш сайт за форекс търговия?".
Всичко казано тук е фундаментално грешно. Но го пише масово по форекс книжките, дето авторите се издържат с продажбата им, а не с търговия.
1. Търгуване през SWAP и брокер - гарантирана загуба, вероятност 90+%
2. Затваряне на сделката по долната тренд линия при дълга позиция - гарантирана загуба, и то точно като обръща тренда
3. Затваряне на печалбата - не върши никаква работа, примерно при конкретния случай аз играя срещу тренда на дълга за Биткоин. Когато има формиран тренд, и всички го виждат, това е ясен сигнал, че спира да работи този тренд.
Последна промяна miner99 на 07 Май 2018, 11:17, променена общо 1 път
miner99

Мнениеот miner99 » 07 Май 2018, 11:16

Mateev написа:
val1900 написа:Пишеш в темата за цената на Биткойна. Направи си тема Марджин трейд и там обяснявай валутната търговия на Договори за разлика, защото това няма общо с търговия със собствени средства каквато е при Биткойна.

Метода е верен дори и когато се търгува без маржин. Пак си има долни и горни линии и пак лотовете не трябва да се определят на око. И разбира се пак ПМО-то зависи не само от познаваемоста, но и от начина на отработка на позициите. Метода важи дори и за сделки в реалния живот с всякакви видове активи.

Иначе да - не е рeдно в тема за прогнози да има такива теоретично разяснения, но вече е късно да се направи каквото и да било. Ако някой администратор извади от темата всички подобни постинги и ги прехвърли в нова тема, ще стане най-добре, но ще трябва да се изчете темата от самото начало.

Със сигурност описания метод е сигурен начин систематично някой да си загуби парите.
1. Търговия на Договори за разлика е с негативно очакване
2. Всички тези гридове и добавки на теория звучат добре, но статистически хаоса връща очакването на 0, без комисионните. Много хубаво звучи корекция да осигури 2 пъти повече печалба, но никой не се замисля, че този сценарии ще работи 1 на всеки 3 пъти.
3. Изпитано с ДЕСЕТКИ ИНДИКАТОРИ, кобинирани с НЕВРОННА МРЕЖА и тествано МНОГО ГОДИНИ назад в графиките. НЯМА СИСТЕМА, която с миналото да предсказва бъдещето с положително математическо очакване. Конкретни действия се оказват печеливши само за конкретни периоди. На база това твърдение изкадвам моето ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ - търгувията не е математика, а изкуство. Идва от вътре и не може да се обясни. И да, става рядко, повече от 50% губят. Има само едно изключение, което знам, което ще запазя в тайна. Вероятно някой от форума го знаят и също си го пазят за себе си - как, чрез проста математика да изкарат пари от Биткоин, с високо положително математическо очакване. Това напълно изключва търговия чрез договори. Всеки специалист, който познавам, играе на фондовата борса, но форекс не пипва. И всеки казва - там не става! Всичко това не е случайно.
miner99

Мнениеот miner99 » 07 Май 2018, 11:31

ixch написа:Аз ще се придържам към темата и ще дам конкретно "математическо очакване".
Неуспех за пробив над $10k, вероятно защото е уикенд. До 16.05 трябва да имаме някакво по-сериозно движение - или пробив и допир до $10.7к или натиск към $8300.
И в двата случая според мен началото на лятото ще бележи и депресивен пазар с рязък неочакван срив.

Краткосрочна прогноза - 20.06.2018 bitcoinbg price index: $4400.

ПП мечи пазарите са много по-лесни за 'хващане'. Страха от изпускане на печалбите и влака е много силна емоция, но по-силна е страха от загуба и емоцията при отчаяния. И в двата случая всеки обигран може да се възползва много и без никакъв марджин да направи добри пари :)

В най-лошия случай ходл, все някога ще видим нови рекорди :) само продалия на загуба е загубил! :)

Направо ме кефиш! Евала, този пост рулира! Напомни ми на един пич по форекс форумите от преди години "дон Карлос". Момента на продажбата реализира загубата, не промените в цената.

Аз между другото имам един страх - да продам част при около 11-11 500, за да хвана корекции. Реално една малка позиция отворих точно на 11 500. Другите се набутах към 15 000 средна цена. Аз съм от хората, дето повече ги е страх да изпуснат влака. Друга добавка на 8 200 и реално погледнато тази на 8 200 е хубаво да я затворя на 11 500, ако пак падне към 8 200 пак ще купя, ама ме е страх, че от 11 500 може да не падне... абе страх ме е да не изпусна влака, пък ми писна да гледам рейндж, който не използвам. При 6 - 6500 пък ме е страх да купувам, защото трябва да имам капитал при евентуален срив - да купя на безценица.

п.с. Много е кофти правилото "голям риск - голяма печалба, малък риск - малка печалба". Какъвто и да е капитала, колкото по-малък процент се ползва, по-сигурно е, но и удвояването му се забавя със същите темпове. А ние като хора винаги се стремим към удвояването му (да не казвам умножаването :D ), за което винаги е необходима поне година (ако търгуваме разумно).
п.с2. Дано си прав за 8 300.
miner99

Мнениеот Mateev » 07 Май 2018, 11:54

Опознаването на материята около нас започва да се развива с бързи темпове тогава, когато е открит атома и после благодарение на изучаването на неговите свойства се появява и Менделеевата таблица. След нея се появяват познанията за хилядите възможни химически съединения, а от там въглеродните макромолекули, а от там аминокиселините, ДНК-то и след това рабиранията за строежа и развитието на живота. Съвременното общество нямаше да е такова, ако все още си мислехме, че има само 4 съставки на материята - земя, вода, въздух и огън.

Та същото е и при движението на цените на финансовите инструменти. Докато не се изучат свойствата на монетката, хвърлянето на която дава вероятност 50/50, няма как да се разберат по-сложните движения и компоненти, като например сегменти, зиг-заци, патерни, фрактални структури и т.н. Не ми се сърдете, но много хора все още разсъждават за валутните курсове с понятията земя, вода, въздух и огън, така че е обяснимо защо не могат да го разберат това, което го пиша по форумите.... :)
Mateev

Мнениеот NPari » 07 Май 2018, 14:22

07.05.2018 Понеделник
Биткойн/Етериум/Биткойн Кеш Прогноза

Здравейте ‚
Нека да погледнем първо Биткойна, през уикенда рязко тръгна нагоре, стигна до 10,000$ но виждаме, че тези нива не бяха превишени. Вече говорих за 9,800 в предишната ми статия, пак казвам за нас е важно да преодолеем 11,800$-12,000$. Нямам какво пожече да кажа за БТК.
Нека разгледаме и други криптовалути от които вероятно и Вие сте заинтересовани. Напоследък е добре да следите Етериума по-внимателно. Може да се каже, че ако надхвърли 780$, движението му ще се ускори нагоре.
От друга страна пък перформанса на Биткойн Кеш спряму БТК е доста добър. Неговото движение върви уверено рязко нагоре. Това най вероятно се дължи на Форк-развитието на 15ти. Тук е важно да следим всичко за да знаем кога да реализираме нашата търговия. Разбира се ако не гледате на някои Койн като бъдеща технология. При което аз лично не виждам никакъв проблем да задържим активи за по дълъг период. Но ако търгуваме с тях би било логично да следим всяко Форк-развитие.
Лесно и Бързо Търгуване на Криптовалути. https://netpari.com/
Аватар
NPari

Мнениеот NPari » 11 Май 2018, 11:51

11.05.2018 Петък
Биткойн Прогноза

Здравейте ‚

Лоши новини от страна на Биткойна. След няколко опита ‘‘нагоре‘‘, пак падна под 9,200$. Миналия ден опита да се качи, но уви. Към момента позицията му пак е ‘‘надолу‘‘.
Нека да разгледаме обема; Много плашещ обем от страната на CBOE няма, но откъм CMЕ се вижда около 12000 контрата,(тук 1 контракт е равен на 5 Бтк), това означава голямо падане.
така че ако днес не виждаме 9200, аз съм склонен към продажба. Не беше приятно от позиции като тези (9800-10000$)-да падне толко много. Не мисля че закриването на седмицата на цени под 9 000$ ще е положително развитие.
Вижда се ясно и в графиките, това е разочарование за мен. И по тази причина, ако питате мен идеята е да реализираме печалба и да намалим това което имаме.
Успешен ден.
Лесно и Бързо Търгуване на Криптовалути. https://netpari.com/
Аватар
NPari

ПредишнаСледваща

Назад към Борси, Цена и Спекулации