Цената на биткойн (прогнози и коментари) #5 (2018)

Коментари за цената на биткойн и различните борси

Модератор: Moderators

Re: Цената на биткойн (прогнози и коментари) #5 (2018)

Мнениеот 2GOOD » 27 Апр 2018, 01:05

Тази тема се развива много добре, но скучничка ми се вижда без картинки ;)

Изображение

Едит по темата:
https://blockchain.info/address/14LuAvr ... 5xs5dVXqA5
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот miner99 » 27 Апр 2018, 09:16

2GOOD написа:Тази тема се развива много добре, но скучничка ми се вижда без картинки ;)

Изображение

Едит по темата:

Бах мама му. Много пари бе...!
Нещо не схащам логиката. Въртят през свои сметки за да правят оборот на определена цена, или купуват/продават реално? Ако е първото не виждам проблема да контролират exchange-а директно.

edit: Противно на логиката ние днес пак имаме скок.
edit2: Но вероятно е корекция за надолу.
miner99

Мнениеот shulio » 27 Апр 2018, 11:32

Моята стратегия е: купувам евтино - продавам скъпо . По-проста от тази не съм измислил :)

А твоите позиции са си твой позиции. И имат смисъл само за теб.

Едит: Примерно ако те послушам и купя на 6500 и после цената падне до 3000 и нямам нерви да издържа на това напрежение? Съответно продавам на загуба. Тоест файда от твоето споделяне на позицията няма.
shulio

Мнениеот miner99 » 27 Апр 2018, 14:41

shulio написа:Моята стратегия е: купувам евтино - продавам скъпо . По-проста от тази не съм измислил :)

А твоите позиции са си твой позиции. И имат смисъл само за теб.

Едит: Примерно ако те послушам и купя на 6500 и после цената падне до 3000 и нямам нерви да издържа на това напрежение? Съответно продавам на загуба. Тоест файда от твоето споделяне на позицията няма.

Така поставен въпроса означава, че търгуваш с близо 100% от капитала или т.к. >30%. Това е хазарт и само новобранците го практикуват. Както и да е, нямам нерви да обяснявам, успех с търгуването!

(И да прав си. Моите позиции биха те довели до пълна загуба.)
miner99

Мнениеот 2GOOD » 27 Апр 2018, 15:35

miner99 написа:
2GOOD написа:Тази тема се развива много добре, но скучничка ми се вижда без картинки ;)

Изображение

Едит по темата:

Нещо не схащам логиката. Въртят през свои сметки за да правят оборот на определена цена, или купуват/продават реално? Ако е първото не виждам проблема да контролират exchange-а директно.

Това са от на MtGox парите, може би трябваше да уточня за какво става въпрос. Разбира се не е ясно, дали ги подготвят за продажба или вече е минала сделка.
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот miner99 » 28 Апр 2018, 09:44

2GOOD написа:
miner99 написа:

Изображение

Едит по темата:

Това са от на MtGox парите, може би трябваше да уточня за какво става въпрос. Разбира се не е ясно, дали ги подготвят за продажба или вече е минала сделка.

Аз това го разбрах. Обаче като писах "edit" мислех, че е адреса за покупка/продажба. После се досетих, че е подготовка. Тези MtGox много ме съмняват от самото начало, според мен си служат на банковата система и този на снимката (онази изветната) - "лошият" е покровителстван от високо ниво. Последно щели да върнат парите на хората на 473$ за Биткоин, а те видимо продават сега на 9000$, като средното е над 10000$. "Останалите пари" за пича лъжец, странно нали?!? "Изгубихме ги... А, опа намерихме малко от коините." :D
Много хора се чудят защо не направят ордери с лимити и т.н. примерно ако решат в момента да фиксират на 9 175$, вместо да обират buy ордерите и да смъкват цената... и да губят! Отговора е ясен ЗАЩО, нали? :D Отделно от 20 000 до сега те изиграха най-голяма роля за подтискането на Биткоин. Як цирк :dance: Mark Karpelès :liar: нивото в момента се спира, аз гледам :whistle: :violin: , някой инвестираха :angry-cussingblack:

Други мнения, освен моята субективна гледна точка?
miner99

Мнениеот NPari » 30 Апр 2018, 22:23

30.04.2018 Понеделник
Биткойн Прогноза

Ще успее ли Биткойн да прескочи 9,200$ ?

От гледна точка на Биткойн виждаме, че цената от 9,200$ все още се представя като значителна съпротива. Виждаме, че около 9200$ има една циркулация. През миналата седмица Биткойн тръгна нагоре но в край на сметка пак се понижи под 9.300$.
След скандалното затваряне на MTGox бе назначен попечител за да може да продаде останалите БТК активи. Когато разглеждаме активността в сайта, която показва състоянието на Cold Wаllet
https://www.cryptoground.com/mtgox-cold-wallet-monitor/ виждаме, че предишната седмица са се изтеглили около 16 000БТК. Това означава че ако не се продават в извънборсова търговия, стимулите за продажбите са доста високи. B резултат на това може да ce посочи едно нещо- движение на продажби.
Не мисля, че цената ще падне още повече ако обемът се увеличава леко, което показва, че процесът на продажбите се покриват.
Aко Биткойн успее да запази цената си от 9,200$ и нагоре, то се очаква постепенно покачване към цена около 11000$.
Лесно и Бързо Търгуване на Криптовалути. https://netpari.com/
Аватар
NPari

Мнениеот miner99 » 01 Май 2018, 10:14

NPari написа:30.04.2018 Понеделник
Биткойн Прогноза

Ще успее ли Биткойн да прескочи 9,200$ ?

От гледна точка на Биткойн виждаме, че цената от 9,200$ все още се представя като значителна съпротива. Виждаме, че около 9200$ има една циркулация. През миналата седмица Биткойн тръгна нагоре но в край на сметка пак се понижи под 9.300$.
След скандалното затваряне на MTGox бе назначен попечител за да може да продаде останалите БТК активи. Когато разглеждаме активността в сайта, която показва състоянието на Cold Wаllet
https://www.cryptoground.com/mtgox-cold-wallet-monitor/ виждаме, че предишната седмица са се изтеглили около 16 000БТК. Това означава че ако не се продават в извънборсова търговия, стимулите за продажбите са доста високи. B резултат на това може да ce посочи едно нещо- движение на продажби.
Не мисля, че цената ще падне още повече ако обемът се увеличава леко, което показва, че процесът на продажбите се покриват.
Aко Биткойн успее да запази цената си от 9,200$ и нагоре, то се очаква постепенно покачване към цена около 11000$.

И аз така мисля, ако пробие вероятно ще отиде поне до 11 000 и нагоре, като се позамисли на 10 000 - там е изключително силна психологическа граница. Но не мисля, че тези 16 000 реално са продадени. Вероятно са трансферирани в някоя борса. Което ме кара да си мисля, че този път ползват лимити, т.е. искат да фиксират горна тренд линия с тях. Аз пак съм ЗА теорията на конспирацията и че Mt.Gox седи в основата на падането от 20 000 и само-сбъдването на "балона". Ако съм прав, тези хора няма да стоят безучастно. Те знаят, по-добре от всички нас, настроенията на хората и пазара, и ако правят такива машинации, би следвало ние да следваме тях, отколкото да играем въпреки тях.
Липсата на реакция 5 дена е възможен индикатор за блъф на Mt.Gox. Да, много противоречиви варианти са, но според мен трябва да се фокусираме именно върху тази конспирация и контрол на пазара, за да не изтървем влака като дойде.

(има още движения на 29-ти по https://blockchain.info/address/14LuAvr ... 5xs5dVXqA5, много странни, които на мен ми приличат на фиктивни движения между няколко адреса. Видима реакция на пазара няма. Или се готви нещо голямо, или е блъф пред купувачите. Хитър ход, да спре растежа 2 пъти - един път заради блъф, втори заради реална сделка. И все пак остава варианта да няма реална сделка и цената да скочи скоро.)
miner99

Мнениеот jamesdavidso » 01 Май 2018, 14:22

И преди съм го казвал - колкото повече стари залежи си сменят собствениците, толкова по-бързо цената ще върви нагоре. 16те хиляди койна на MtGox са със себестойност под 500 долара, като се продадат на 9к, ще има много повече хора, купили BTC с по-висока себестойност. Те ще са по-малко склонни да дъмпят.
Аватар
jamesdavidso

Мнениеот 2GOOD » 01 Май 2018, 18:30

jamesdavidso написа:И преди съм го казвал - колкото повече стари залежи си сменят собствениците, толкова по-бързо цената ще върви нагоре. 16те хиляди койна на MtGox са със себестойност под 500 долара, като се продадат на 9к, ще има много повече хора, купили BTC с по-висока себестойност. Те ще са по-малко склонни да дъмпят.

Интересна гледна точка, харесва ми ;)
Аватар
2GOOD
Site Admin

ПредишнаСледваща

Назад към Борси, Цена и Спекулации