miner99 написа: ...Аз като виден критик да се обадя:
1. Явно ги знаеш работите. А предните постове писа за влагане на 50% и повече в една конкретна сделка. Аз писах, че няма да го направя, защото фактора "случайност" (фактора илюминати) е много вероятно да е точно обратен на моментното ПМО изчислено на база технически анализ.
2. "с голяма вероятност ще попаднете в топ 10% от хората, сумарно владеещи повече богатство от останалите 90%". Това не е случайно. И не става с пари. Всеки човек, който има на 500 000 - 1 000 000 в България не е напълно случаен. А хората с над 10 милиона изобщо не са случайни. Това ниво разбира се е ниско и те по-скоро са "извън системата", но покровителствани от хора на най-ниското ниво "в системата". Примерно един чавек с бизнас за 30 милиона, не много голям бизнес е покровителстван от човек с 300 милиона бизнес. Този втория определена е част от "системата", докато първия е по-скоро косвен служител на интересите на системата или частен случай. Ако някой все пак е разбрал какво говоря, ще разбере, че е абсурд да стане милиардер от Биткоин. Просто защото тогава нещата "ще почнат за него". Или ще стане политик и ще влезе в системата, като даде примерно 50% на други хора, и почне да изпълнява определени схеми, или го почва НАП, полиция, прокуратура, ще бъде осъден за 5-10 неща в изключително кратки срокове и ще се намерят свидетели, че всичките му пари са крадени, документи, че дължи на много хора пари, ще намерят голямо количество наркотици в къщата му и т.н. Всички "независими" медии ще обясняват колко е "лош","мошенник","измамник завлякъл хора","хазартна личност изгубила 90% от парите на хората". И повярвайте ми в НАП всичко се знае. И в полицията, в общините. Естествено политиците и всички структури имат пълен достъп до абсолютно всичко, като някой организации като ДС вероятно има и частичен достъп до facebook, google и световния персонален tracking. Все пак ДС работи за пионки на илюминатите, които са на власт в момента. Всичко е като една голяма корпорация. Тази точка стана дълга, но пак се съмнявам някой да разбере смисъла й, поради масовото ограничено виждане на хората (овцете, масата).
3. Случайността се елиминира с ММ или елемента който най-обичам - Мартингеил. Аз го наричам "разпределение на риска". Ако заложиш всичко на 1 сделка, там има 50:50 с голям елемент случайност. Но ако направиш 1000 сделки с прогресивно увеличение (паралелно с прогресивно намаляващата вероятност за загуба), там пак е 50:50, но липсва елемента случайност, характерен за една единична сделка.
Ще ти отговоря кратко:
1. Приказките за глобални конспирации можем да си ги приказваме само за собствено оправдание, когато загубим много пари. Прото такава е човешката психика - мозъка не е склонен да си признае дори и пред себе си, че в миналото е допускал грешки.
2. Разните му фактори, свързани с манипулация на пазарите, вече са включени в модела на случайноста, така че форумулите от теорията на вероятностите не се променят.
3. Мартингейл и Гридовете имат нулево математическо очакване, но разходите за многото на брой сделки превръщат това очакване в ОТРИЦАТЕЛНО. Тука дори няма смисъл да спорим, защото това отдавна е доказано математически.