Цената на биткойн (прогнози и коментари) #5 (2018)

Коментари за цената на биткойн и различните борси

Модератор: Moderators

Re: Цената на биткойн (прогнози и коментари) #5 (2018)

Мнениеот Mateev » 26 Апр 2018, 11:25

miner99 написа: ...Аз като виден критик да се обадя:
1. Явно ги знаеш работите. А предните постове писа за влагане на 50% и повече в една конкретна сделка. Аз писах, че няма да го направя, защото фактора "случайност" (фактора илюминати) е много вероятно да е точно обратен на моментното ПМО изчислено на база технически анализ.
2. "с голяма вероятност ще попаднете в топ 10% от хората, сумарно владеещи повече богатство от останалите 90%". Това не е случайно. И не става с пари. Всеки човек, който има на 500 000 - 1 000 000 в България не е напълно случаен. А хората с над 10 милиона изобщо не са случайни. Това ниво разбира се е ниско и те по-скоро са "извън системата", но покровителствани от хора на най-ниското ниво "в системата". Примерно един чавек с бизнас за 30 милиона, не много голям бизнес е покровителстван от човек с 300 милиона бизнес. Този втория определена е част от "системата", докато първия е по-скоро косвен служител на интересите на системата или частен случай. Ако някой все пак е разбрал какво говоря, ще разбере, че е абсурд да стане милиардер от Биткоин. Просто защото тогава нещата "ще почнат за него". Или ще стане политик и ще влезе в системата, като даде примерно 50% на други хора, и почне да изпълнява определени схеми, или го почва НАП, полиция, прокуратура, ще бъде осъден за 5-10 неща в изключително кратки срокове и ще се намерят свидетели, че всичките му пари са крадени, документи, че дължи на много хора пари, ще намерят голямо количество наркотици в къщата му и т.н. Всички "независими" медии ще обясняват колко е "лош","мошенник","измамник завлякъл хора","хазартна личност изгубила 90% от парите на хората". И повярвайте ми в НАП всичко се знае. И в полицията, в общините. Естествено политиците и всички структури имат пълен достъп до абсолютно всичко, като някой организации като ДС вероятно има и частичен достъп до facebook, google и световния персонален tracking. Все пак ДС работи за пионки на илюминатите, които са на власт в момента. Всичко е като една голяма корпорация. Тази точка стана дълга, но пак се съмнявам някой да разбере смисъла й, поради масовото ограничено виждане на хората (овцете, масата).
3. Случайността се елиминира с ММ или елемента който най-обичам - Мартингеил. Аз го наричам "разпределение на риска". Ако заложиш всичко на 1 сделка, там има 50:50 с голям елемент случайност. Но ако направиш 1000 сделки с прогресивно увеличение (паралелно с прогресивно намаляващата вероятност за загуба), там пак е 50:50, но липсва елемента случайност, характерен за една единична сделка.

Ще ти отговоря кратко:
1. Приказките за глобални конспирации можем да си ги приказваме само за собствено оправдание, когато загубим много пари. Прото такава е човешката психика - мозъка не е склонен да си признае дори и пред себе си, че в миналото е допускал грешки.
2. Разните му фактори, свързани с манипулация на пазарите, вече са включени в модела на случайноста, така че форумулите от теорията на вероятностите не се променят.
3. Мартингейл и Гридовете имат нулево математическо очакване, но разходите за многото на брой сделки превръщат това очакване в ОТРИЦАТЕЛНО. Тука дори няма смисъл да спорим, защото това отдавна е доказано математически.
Mateev

Мнениеот Mateev » 26 Апр 2018, 11:31

shulio написа:
miner99 написа:
Mateev написа:2. "с голяма вероятност ще попаднете в топ 10% от хората, сумарно владеещи повече богатство от останалите 90%". Това не е случайно. И не става с пари. Всеки човек, който има на 500 000 - 1 000 000 в България не е напълно случаен.

Това заключение на каква база го извади. След тези думи може да запиташ Матеев - какво му е неслучайното та може да инвестира 3млн в бизнес с пчели.

Случайното е това, че се появи западен купувач на един от бизнесите ни, който беше готов да даде много пари за закупуването на дял. Не можахме да устоим на предложената сума и така изведнъж аз се оказах с много на брой излишни пари в банковата си сметка. Това е обяснението, иначе по принцип никой бизнесмен няма свободни пари, защото дори и да се появят, те веднага се влагат в някакъв друг бизнес. Аз така и направих и случайноста ме натресе в пчеларския сектор.
Mateev

Мнениеот shulio » 26 Апр 2018, 11:38

С това изказване нямах предвид да даваш обяснение от къде имаш средства. Работил си, чел си, инвестирал си - имаш. Просто изказване от типа - "който има пари - значи е човек на някого" много ме дразнят. Така се изключва възможноста някой да е успял да направи нещо сам с акъл и много работа. А тази възможност е напълно реална и постижима.

Едит - и това, че се е явил купувач на твоя бизнес съвсем не е случайно. Това е просто резултат от усилията, които си вложил в него.
Последна промяна shulio на 26 Апр 2018, 11:44, променена общо 1 път
shulio

Мнениеот Mateev » 26 Апр 2018, 11:43

shulio написа:С това изказване нямах предвид да даваш обяснение от къде имаш средства. Работил си, чел си, инвестирал си - имаш. Просто изказване от типа - "който има пари - значи е човек на някого" много ме дразнят. Така се изключва възможноста някой да е успял да направи нещо сам с акъл и много работа. А тази възможност е напълно реална и постижима

Така е. Провалилите се в живота хорра имат склонност да си търсят оправдание в световните конспирации или в това, че всички успели хора са мошеници. Крайната им цел е да излъжат мозъка си че да, аз съм беден, защото съм честен и почтен. В никакъв случай такива хора няма да признаят пред себе си, че са бедни защото им липсва компетентност или активност, и защото отделят повече време и пари за удоволствия, а не за правене на планове за бъдещето и тяхната реализация.
Mateev

Мнениеот miner99 » 26 Апр 2018, 12:54

shulio написа:С това изказване нямах предвид да даваш обяснение от къде имаш средства. Работил си, чел си, инвестирал си - имаш. Просто изказване от типа - "който има пари - значи е човек на някого" много ме дразнят. Така се изключва възможноста някой да е успял да направи нещо сам с акъл и много работа. А тази възможност е напълно реална и постижима.

Едит - и това, че се е явил купувач на твоя бизнес съвсем не е случайно. Това е просто резултат от усилията, които си вложил в него.

Е, нищо не сте разбрали. Ама няма значение. То в точката си го пишеше, че малко хора ще разберат. Пък и това е лично мое виждане за живота, не искам да го натрапвам.

Все пак е време да погледнем пак цената и моето обяснение за нелогичното, което в момента очаквано се случва.

Не казвам, че за да имаш пари трябва да си човек на някого. Има няколко неща:
1. Да си кадърен да направиш пари
2. Да станеш човек на някого
3. "Късмет" - да влезеш в по-висока схема в йерархията

Никой не се е замислил защо почти няма големи бизнесмени, които са останали извън политиката? Не е важно дали ти ще си, или най-добрият ти приятел е такъв човек с 10 пъти повече пари от теб. Да имаш оборотни суми от милиони не може просто така. Сега ако имаш 20 милиона и всичко е разпределено по земи, съоръжения, къщи, машини, инвестиционни дялове - да, това е по-трудно проследимо за такава малка сума, няма големи обороти и няма особен проблем. Но ако имаш една банкова сметка, фирмена, където се въртят 10 милиона на година - това е проблем (ако не си човек на някой). Не че не може да стане, но сигурността е нищожна.
И да, честен бизнес няма в БГ, в смисъла както "честен" се тълкува от масите. Всички закони и изисквания са за да пречят на тези, които карат самосиндикално. Без връзки тук и там, нищо не се получава в мащаб. Ако някой има пример с който да ме обори - нека сподели. 90% от съществуващите фирми (печеливши), ако карат по закон, плащат си всичко и са проверявани от случайни некурумпирани служители, просто биха фалирали в следващите 9 месеца.
Сега да довърша - не може да имаш бизнес от порядъка и на 100 000 лева дори, без да "спазваш" ред невъзможни препоръки и изисквания. Има и изключения, но те са малко и от тях не могат да се натрупат много пари.
За да не звуча като фанатик, ще щажа, че има реални бизнеси. Но те са малки-средни. 90% от паричния поток се държи от 1% от фирмите, и те са всичко друго, но не и случайни. Стойностите са ориентировъчни, с цел да си представите за какво говоря.

Пак казвам, не искам да споря или обидя никого, че не си изкарва парите с честен труд. Дори обратното. Мисля, че всички тук точно това се опитваме да направим (не с труд, а като излъжем паричната система, която по default е против нас). Гледам пак цената - слиза докато пиша, сега е 8670. Единственото което го обяснява с една дума - илюминати. Те са против Биткоин и ще продължават да го пресират поне още няколко месеца, докато мнозинството повярва в това. Ще чертаят графиката с фалшиви технически сигнали, като при крайната фигура пак всичко ще изглежда технически изрядно. Според мен още не е дошъл момента за влагане. Аз ще правя добавка на 6500 (след още 2 хил надолу). За сума не съм мислил, но ще е поне 30% от това което имам. Просто защото мисля, че под 5000 Биткоин би бил под себестойност. До някъде се покрива с действията на Матеев, единична сделка с прекалено голям процент от капитала, но има принципни различия в стратегията. Иначе и аз съм за нагоре.

Вие всички сте много готини пичове. Трогнахте ме с честността и откитостта си. Може би тук съм единственият, който не би го използвал против вас. Също прекалено много помагате с информация на хора, които не заслужават, защото утре те ще печелят с вашите методи от вашата печалба. Нямам против това, че го правите. Лошо е, че не разбирате - повечето хора не го заслужават.

Матеев, доста пъти намекнах каква ми е системата. Мислех, че си разбрал, но вече не съм сигурен. Или заблуждаваш другите хора или мен успя да заблудиш, че не си разбрал. Иначе аз си говоря с недомлъвки. Никога не казвам "това е така", помагам на хората да не сбъркат, но и избягвам да ги водя по петите ми, защото утре може да са пред мен. Тези неща дето ги пишем трябва да са на лични, не тук във форума.

И още нещо - приказките, че "всички могат да станат богати" са пропаганда на форекс брокерите. Дори да има такава система, тя ще стане твърдо губеща в момента в който всички почнат да я прилагат. Та "вълка сит и агнето цяло" - няма такова нещо! Парите в Биткоин идват от баламурниците, понеже хората които го контролират са доста по умни от най-умните в този форум, едва ли е от тях, дори при наличие на губещите манипулативни позиции.
miner99

Мнениеот shulio » 26 Апр 2018, 14:56

miner99 написа:Също прекалено много помагате с информация на хора, които не заслужават, защото утре те ще печелят с вашите методи от вашата печалба. Нямам против това, че го правите. Лошо е, че не разбирате - повечето хора не го заслужават.

Как разбираш кой заслужава да му се дава информация и кой не я заслужава? Без да се обиждаш, но това е мислене на тарикат на дребно. В днешно време много хора споделят много опит безплатно, без да се притесняват, че някой ще им вземе хляба. Защото на всички е ясно, че за да направиш нещо не е нужна само информация, а много труд, упоритост и много други неща.

https://www.youtube.com/channel/UCdC3h2 ... Yw-A_VESRQ - ето ти един канал в който човека споделя много опит и знания и едва ли се притеснява, че ще остане без пари, защото другите ще приемат съветите му.
shulio

Мнениеот jamiemirror » 26 Апр 2018, 16:23

Mateev написа:
shulio написа:С това изказване нямах предвид да даваш обяснение от къде имаш средства. Работил си, чел си, инвестирал си - имаш. Просто изказване от типа - "който има пари - значи е човек на някого" много ме дразнят. Така се изключва възможноста някой да е успял да направи нещо сам с акъл и много работа. А тази възможност е напълно реална и постижима

Така е. Провалилите се в живота хорра имат склонност да си търсят оправдание в световните конспирации или в това, че всички успели хора са мошеници. Крайната им цел е да излъжат мозъка си че да, аз съм беден, защото съм честен и почтен. В никакъв случай такива хора няма да признаят пред себе си, че са бедни защото им липсва компетентност или активност, и защото отделят повече време и пари за удоволствия, а не за правене на планове за бъдещето и тяхната реализация.

Или защото нямат достъп до евро-грантовете... я да видим кои бизнеси бяха там? Соларите, пчеларите, разните му обучения ... :clap:
Не се дразни излишно, нищо конспиративно няма.
jamiemirror

Мнениеот miner99 » 26 Апр 2018, 17:58

shulio написа:
miner99 написа:Също прекалено много помагате с информация на хора, които не заслужават, защото утре те ще печелят с вашите методи от вашата печалба. Нямам против това, че го правите. Лошо е, че не разбирате - повечето хора не го заслужават.

Как разбираш кой заслужава да му се дава информация и кой не я заслужава? Без да се обиждаш, но това е мислене на тарикат на дребно. В днешно време много хора споделят много опит безплатно, без да се притесняват, че някой ще им вземе хляба. Защото на всички е ясно, че за да направиш нещо не е нужна само информация, а много труд, упоритост и много други неща.

https://www.youtube.com/channel/UCdC3h2 ... Yw-A_VESRQ - ето ти един канал в който човека споделя много опит и знания и едва ли се притеснява, че ще остане без пари, защото другите ще приемат съветите му.

Да си адвокат, лекар, компютърен специалист или инвеститор - това са години учене и знания. Струват пари и много усилия. Всеки който го прави, го прави за да живее по-лесно после. В случая "по-лесно" означава, по-горе в пирамидата. Но ако всички от ниското ниво се качат горе, какво сатва тогава?!? Какво правим?!?
За щастие финансите са доста сложно измислена наука, която има за цел да обърка дори обучения мозък. Повечето неща за да ги разбереш трябва да си:
1. Умен и интелигентен
2. Добър математик
3. Да имаш аналитично мислене
4. Да имаш познания причина и следствие
5. Да имаш голям опит с тази материя
6. Да разпознаваш лесно SCAM-а в цялата система
7. Да има готови техники на всички тези точки отгоре, което се явява стратегия за инвестиране. Говорим за нещо като програма, а не емоционална игра от моментните случки, исторически в момента на действието.

Съгласен съм, много хора могат да го правят. Малко реално следват пътя и са имали късмета да разберат къде е ключа от палатката.

Защо да не се споделя? Ако аз направя дълга позиция, рядко ще кажа предварително, а кога я затварям бих споделил след време. Какво би станало ако кажа - аз отварям дълга позиция, защото 1,2,3,4,5... Ами доста други също ще го направят. Това ще повлияе негативно на моята позиция (обратно на очакванията на повечето). Вярно, тук сме локално ниво, и само един форум, но етиката и правилата в тези среди е показала, че никога откритията не се разкриват (нито пък се патентоват). Няма нито нужда, нито смисъл от това. Пък и знам ли кой чете, може да е някой от големите Биткоин богаташи, намиращи се в България, нали уж повечето Биткоини са тук в БГ.
miner99

Мнениеот shulio » 26 Апр 2018, 18:11

miner99 написа:
Защо да не се споделя? Ако аз направя дълга позиция, рядко ще кажа предварително, а кога я затварям бих споделил след време. Какво би станало ако кажа - аз отварям дълга позиция, защото 1,2,3,4,5... Ами доста други също ще го направят. Това ще повлияе негативно на моята позиция (обратно на очакванията на повечето).

Няма да стане нищо. В твоята инвестиция ще те последват хора без мнение и стратегия за тази инвестиция и почти всички ще изгубят в крайна сметка.
shulio

Мнениеот miner99 » 26 Апр 2018, 23:47

shulio написа:
miner99 написа:
Защо да не се споделя? Ако аз направя дълга позиция, рядко ще кажа предварително, а кога я затварям бих споделил след време. Какво би станало ако кажа - аз отварям дълга позиция, защото 1,2,3,4,5... Ами доста други също ще го направят. Това ще повлияе негативно на моята позиция (обратно на очакванията на повечето).

Няма да стане нищо. В твоята инвестиция ще те последват хора без мнение и стратегия за тази инвестиция и почти всички ще изгубят в крайна сметка.

Ти си голям "оптимист" за моите позиции. :)
Практиката е показала, че всяка печеливша система се споделя, докато стане непечеливша. Вече има тонове технически анализ и екперти. Хиляди правила, алигатори, слонове, вратове и рамене, големи, малки мечки... зоопарк! И всичко това НЕ РАБОТИ, а е работило. Всеки може сам да си отговори ЗАЩО.
Сега пак има зависимости, просто са все по-скрити от ума и трудни за разбиране. Именно затова работят на 100%. Ако някой има акъл - да открие и печели, ама само щото някой мързеливец се е регистрирал във форума трябва ли да му се даде място в паричния поток? (ако някой беден проси на вратата ти, трябва ли да му дадеш 10% от спестяванията си, само защото точно той е пред твоята врата? Нека позная - отговора е не. Е и аз това правя, ако някой пита, бих му казал как да не се удави, ама да го уча да плува в търговията с крипто - надали.) Ако някой отговори с ДА, нека пръв сподели защо е във форума, каква му е стратегията на търговия, колко е спечелил, капитал и т.н.
miner99

ПредишнаСледваща

Назад към Борси, Цена и Спекулации