Понеже да го има и моето мнение (шефа така предложи), ще напиша и аз какво мисля тук. Да го има документирано, като това не е финансов съвет, а просто идея за доразвиване.
Сега сме 7070$. Както казах:
* При пробив под 6500$ може да говорим за нещо
* Между 6.2 и 6.5 може да си играе на тенис на маса. Горе, долу. Къде ще отбелжи точка (горе или долу) е божа работа
* Горе сме ограничени от няколко нива. Първото е между 7100 и 7150 в момента. Особено ако DJIA се запази, идеално място (за мен е твърде рисково в момента) за вход е 7130 при стоп над 7250. Таргет към 6700.
* Пробив нагоре би се получил между 7400 и 7500. Тези нива са ключови и преди 10 дена там ми удариха стоповете и то само за няколко долара над стопа. И то само при някой борси
Спад до 3к или до 1.8 или до 800$ е възможен и винаги е бил. Но инфлацията, субсидирането на големия бизнес, задържането на Dow Jones, заедно с тетърите, които чакат... От друга страна практическото фалирането предимно на малкия бизнес... Моят извод е: След като всички чакаха да падне, но се вдигна обаче без пробив. Сега всички знаят за тетърите и мислят, че ще се вдига. Не бих дал прогнози в тази сигуация, но имам усещане, че няма да падне много. И ако стигнем 5к (за стоповете и ликвидации) ще е много хубаво за тези които още не са на влака. Над 6200 не бих си правил прибързани изводи че пада, както доста хора си мислеха на 13 април.
Това важи и за вдигането на цената, очаква се (и понякога така и става), но докато не видим нива над 7500 е твърде рано да се говори за излизане от този рейндж.