Mateev написа:Мисля си, че биткойна вече преодоля негативната тенденция, и влезе в режим на дългосрочен UP тренд. Причините са следните:
1. Прекалено голям период от време на опита за повторен неуспешен тест на 5850
2. Недостигната трендлиния и нетествано ниво от 6100
3. Липса на пик надолу под ниво 6400, което означава, че там е имало огромно количество непробиваеми ордери
4. За същото говори и голямото време, през което цената се задържа около тези ниски нива (цели 12 дена)
5. По-висок скок от нормалното на 12.04.2018 в 14:00 часа
6. Много плитка корекция след този скок
7. Нов скок след тази плитка корекция
8. Пробив на глобалната трендлиния надолу
Всяка една от тези причини сама по себе си нищо не значи, но сумарно взети всичките те заедно говорят за смяна на тренда. Повече няма какво да се случи от ранните предупреждаващи събития. Така че сега е момента за дълги позиции. Иначе абсолютно доказателство ще имаме при пробив на 11600, но тогава вече ще е късно за отваряне на дълги.
ПП: Моята дълга позиция от 0.2 лота в InstaForex вече е на 150 долара печалба, но 25 от тях са загубени в суап. Вече се оглеждам за подходящи точки за вход в нови дълги позиции. Тъй като не очаквам нови дълбоки корекции, то входовете вече ще ги правя на откати от 30-35% (малко преди 38.2%).
Абсолютно съгласен за всичко (все едно аз съм го писал), но несъгласен за:
1. Форекс търговията
2. 11600 - реално е 11300-11600. И преди това ниво има на 9500. Има и едно проблемно ниво между 2-те фибоначита на 10200.
3. Всичко е супер на теория, и аз така мисля. Но аз вярвам, че тези дето мърдат графиката ще направят магария. Точно защото всичко е очевидно.
Т.е. на този етап търгувам на ММ стратегия, не на цена. Имам ключови нива за вход определени технически, иначе като суми и правила всичко е ясно. Ако върви нагоре няма да купувам. На този етап няма и да добавям. За добавка бих изчакал корекция като отбие от Фибоначито на 9500, понеже на този етап е твърде късно. На 6500 пък беше твърде рисковано за добавка, защото е явно че големите чичковци искат да сриват пазара, а чертожниците им са добри, спазват правилата на техническия анализ като местят графиката. Аз затова и така съм си определил нивата, лошото е, че за нагоре няма други линии освен Фибоначито на 9500. Няма за какво да се хвана.
Едит: Сега открих нова тренд линия. Като звезда се получава, симетрично. Вероятно преди Фибото ще удари нея, т.е. вече е стигнало и се връща, ще слезе до долната на около 8000 или до пробития тренд до около 6500. Нищо чудно да направи нов тест и да пробие тренда за надолу, класическа магария на "банките". Вече не знам как да ги наричам, щото Ротшийлд или там илюминати, те едва ли се занимават в частност с Биткоин. Имат си цели отдели със стотици хора, дето да мислят за това - как да стане най-доброто за тях. Вероятно 90% от големите крипто-борси вече са техни или под тотален техен контрол и си мърдат цената като на игра. Имат трилиони долари да покриват разликите, и Биткоин капитализацията не може да ги спре. При движение надолу имат достатъчно натрупано крипто да мърдат цената докато им изнася. Реално могат да купуват скъпо и да продават евтино. Това може трайно да подбива цената, но те нямат сметка да подаряват напечатани пари на трейдърите, защото така само ще привлекат повече привържаници на крипто-търговията и съответно Биткоин. Много сложна материя е, ама те вече доказаха, че могат да движат курса надолу, общо взето колкото си искат. Та предвид всички факти, логично стои въпроса сега накъде? (аз лично бих казал, че докато Биткоин е под или около 8000 долара - цена на която копачките са на себестайност, не е грешка да се купува, но едва ли е мъдро да се вложи всичко, ако изкуствено смъкнат цената до 3000 долара) Други идеи някой да сподели?