Mateev написа:Много хубаво движение. Дано това да е началото на един голям-голям-голям-голям UP тренд.
Аз по начало отдавна съм с дълги позиции, които доскоро бяха на загуба, но сега вече се вижда лъч светлина в тунела.
И аз съм на 100% същото положение, но истината е, че може да е капан. Вече проби тренда отгоре, запази долния трент, който е около едногодишен и начертах преди 10-15 дена, като го спази като по книга последните дни. Този долния реално е по-дълъг от горния и логично горния беше пробит, но така или иначе сме на Фибоначи нивата. Твърде рано е за радост, 5,5 k са все още възможни, дори и надолу.
Сега ме напъват едни мисли - ако е дошъл момента какво ще правя след 15k... И ако стигне 20, какво правя? Като по-книга прибирам част от печалбата и ако влака продължи, гледам и мечтая отстрани... Или оставам твърдо, и губя корекция до 10k и обратно до 30k...
На фона на тези мисли ми се вижда по-добре да падне до 5+ и да рефинансирам.

Без никой да се обижда, на фона на преобладаващите мнения, че ще пада, мисля това движение е поредното нагласено (справка-технически анализ + google trends). А тренда на "тези дето управляват" борсите е най-силен, т.е. тяхното действие издава, че вече повече хора са за падането и са продали. Но може и да подлъгват в този спорен момент, че тръгва нагоре - хората да натоварят здраво, преди да смъкнат до 3k.