Цената на биткойн (прогнози и коментари) #5 (2018)

Коментари за цената на биткойн и различните борси

Модератор: Moderators

Re: Цената на биткойн (прогнози и коментари) #5 (2018)

Мнениеот traderbg » 30 Мар 2018, 14:49

Mateev написа:А забелязахте ли, че Network HashRate спря да нараства?
Какви са възможните причини Network HashRate да спре да нараства?
1. Хората са спрели да купуват нови ASIC-и.
2. Част от старите ASIC-и спират да копаят, защото вече не им е изгодно.
3. Появила се е някаква друга SHA-256 криптовалута, която е по-изгодна за копане от биткойна.

Според мен удари три греди.
traderbg

Мнениеот 2GOOD » 30 Мар 2018, 16:28

Просто битмайн, е зает да произвежда други неща, той си направи своят удар декември/януари с продажбата на огромно количество SHA256 копачки. Сега чкаме Самсунг с техен чип да видим какво ще измислят като ефективност. И да по-ниската възвръщаемост кара хората просто да изчакат ид а купят биткойни директно вместо да инвестират n на брой криптовалути в нещо, което много трудно ще ги върне.
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот miner99 » 30 Мар 2018, 20:52

Mateev написа:А забелязахте ли, че Network HashRate спря да нараства?
https://blockchain.info/charts/hash-rate?timespan=1year

Това според мене е много показателно и тази информация може да се използва за направата на фундаментален анализ. Нещо се е случило в световен мащаб, и именно това нещо може да предреши съдбата на цената пък и на самия биткойн като такъв.

Какви са възможните причини Network HashRate да спре да нараства?
1. Хората са спрели да купуват нови ASIC-и.
2. Част от старите ASIC-и спират да копаят, защото вече не им е изгодно.
3. Появила се е някаква друга SHA-256 криптовалута, която е по-изгодна за копане от биткойна.

Една или повече от горните точки са се активирали, и ако разберем кои точно са те, ще можем по-точно да направим някаква прогноза за бъдещето.

Важното е обаче да осъзнаем факта, че в момента с биткойна се случва нещо, което никога досега не се е случвало. Интереса към него спада, нови миньори не се появяват, а част от старите вече се отказват. Като цяло винаги съм си мислил, че ако някога биткойна наистина тръгне да загива, първия признак ще е именно СПИРАНЕ НА РЪСТА НА NETWORK HASHRATE, а след това и неговото НАМАЛЯВАНЕ.

Проблема е точка 2. В момента виждаме резултата от БУМ-а на цената. Хората накупиха ASIC-и. Те по-рано бяха 1600$, стигнаха до 10 000 лева в OLX. Преди 2-3 седмици бяха на 6 000 лева. Сега има за 2 500!
Печалбите съответно - преди 2-3 седмици мисля, че бяха около 10-17$ на ден, сега са скромните 2$ чиста печалба. Хората видяха потенциал за 10% възрващаемост на месец и топло през зимата. Да, ама не! Печалбата от копането е фиксирана, както и количеството Биткоини.
И аз съм притеснен, че намаляха забраните срещу Биткоин, и цената почна да се движи много нагласено. Дано само не си изпълнят пропагандата за балона, че май всичко могат да постигнат. Ако останат само вярващите в Биткоин, това според мен ще доведе до нормална цена от около 2000$.
Около 25 000 000 терахеша е около 2 000 000 T9/S9-ки (комбинирано). Последното което четох е, че Битмайн са имали около 25 000 в Китай, отворили и на други места, ама не вярва да са повече от 250 000. Т.е. те си направиха парите от продажба на хардуер.
Не е тайна, че и ASIC и GPU и CPU са в криза. Едва покриват разходите, а печалба от 10-20% над разходите е много несигурно нещо. Т.е. имаме срив в алтернативните коини, но видимо има срив и в Биткоин. Твърде много хора решиха да копат, а няма кой да плаща.
Но да го погледнем от добрата страна. При цена под 7000$ няма да има желаещи да копаят, т.е. под тази няма да падне, или копането ще се свие. И двете биха довели до по-ниско предлагане и по-висока цена.

EDIT: Всъщност Bitmain вероятно пак разпродаде S9-ките си и тайно ползва нови ASIC-и, които ще излязат на пазара след време. Но то това се очакваше, винаги така правят.
miner99

Мнениеот 2GOOD » 31 Мар 2018, 15:27

Конспирации или фъд

https://medium.com/@super.crypto1/4th-d ... 3de65c166a
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот eliteware » 31 Мар 2018, 18:12

Нито едното от двете...самата истина е това...
eliteware

Мнениеот traderbg » 31 Мар 2018, 21:40

Правил е опити да мисли глобално, обаче на локално ниво. Не му се е отдало. Единственото вярно според мен е денят Х, дал го е до 100К, аз го мисля да стигне около милионче. Ха-ха, сега остана и да си повярвям.
traderbg

Мнениеот miner99 » 01 Апр 2018, 09:03

Аз мисля, че е прав. Скоро осъзнах, че цената се контролира. Най-лесният начин за това според мен са крипто-борсите. Част от тях бяха провокирани и затворени, други просперират.
Но според мен илюминатите действат на няколко нива: банките, новините, забраните, shit-коините им(т.е. топ токъните) чрез които акумулират БЕЗПЛАТНО Биткоин, преизчислени премерени "загуби" (все пак те печатат тези "загуби"), невронни мрежи свързани с данните от google/facebook и телеметрията от всички ОС. На последно място - директен контрол върху цената, по най-елементарен начин - криптоборсите.
Всичко това обаче в един дълъг период не може да устои на HODL и вярата на наистина умните хора. Те го и знаят. Важни са им 90-те процента, които ще откажат от криптовалутата. Затова идеята просто да я купят и унищожат не им харесва, защото заради реализираните печалби на персонално ниво още толкова ще дойдат и ще си направят нов Биткоин.
Според мен в дългосрочен план 1-5 години бъдещето е ясно и идентично с бъдещето на долара им. Нищо не е случайно. Биткоин много бавно но сигурно ще се разраства и капитализира от истински HODL-ри, а фиатните валути ще имат хипер инфлация (вижте цените на жилищата в момента) и бавно ще умират.

edit: Писах всичко това преди да прочета статията. Сега като я прочетох разбирам, че тя е поредното потвърждение на истината, която е независима от източника.

edit2: Да не забравяме, че БЪДЕЩЕТО ЗАВИСИ ОТ НАС! Не веднъж споменах "глобалния разум". Не ни трябват новини, след като ние самите сме новини, като "движещи единици" в невроната мрежа/мозък на този планетарен разум. Този разум е много по-умен и силен от всичките им дейта центрове на spy-мрежата и интернета ИМ (да, той е техен, затова и го направиха хипер-достъпен и бърз). Въпреки техните "новини", се съмнявам някой да не е чувал за понятието HODL. Ако същото нещо се случи с тази статия, накъде ще отиде Биткоин?!? Докога и как ще го свалят?!?
miner99

Мнениеот rdd71 » 03 Апр 2018, 22:47

monopola написа:Тотален лаик съм на тема технически анализ, но ми се ще да кажа нещо :)
Прави ми впечатление, че всяко падане на цената се обяснява и оправдава с манипулации, "натискания" на цената и изобщо все тайнствени и леко конспиративни теории. Мисля, че това мнооооого пречи. При все, че съм се метнал в криптото и вярвам във философската му идея мен лично ме притесняват две неща относно цената:
1. Няма стойност - всяка цена може да е правилна и тя изглежда ниска или висока само при сравнение с миналото. А биткоина може да струва и 5 и 50 и 50 000 долара и цената все ще е вярна.
2. Няма полза - технологията реално все още няма почти никакво приложение. Минаха десет години и все чакаме невероятните ползи от криптото, а те все още са маргинални.

И някак не мога да се абстрахирам от тези две неща като гледам графиките. Ентусиастите отдавна са нищожна част от пазара. А когато единствената цел на купувачите на даден актив е да го купят защото ще му се вдигни цената, пък тя не се вдига е много опасно.
Демек - в реалността виждам само лоши вероятности, ама грам не виждам светлина в момента. При все това някак интуитивно си мисля, че просто ще има реиндж няколко месеца или година и после пак яко хаип. Ама ако тоя реиндж е година, на повечето миньори няма да ни е никак готино :)

съгласен ! ще се опитам да те подкрепя и с малко графики..
https://imgur.com/BRpC5fx от 30.09.2013 за 10 седмици цената нараства от 122 до 1198 долара, 8 пъти ! и следващите 67 седмици цената пада до 175 долара , пак 8 пъти. никакъв проблем да пада от тук нататък поне 1 година.
от тази графика https://imgur.com/BHcyKa3 се вижда спад от 16 поредни седмици,... така че има има още много седмици,,,,ако падне през останалото време 8 пъти, то може да стигне цена 2500 долара..или още по ниска, тъй като песимиЪзма е много по силен от оптимизЪма :violin:
rdd71

Мнениеот ixch » 04 Апр 2018, 01:19

ixch написа:@val1900 все още ли чакаме $64к след 10 дни? :)

val1900 написа:
...

Ето как би изглеждало

Изображение

А за обърнатия тренд, няма как да се сдържа ....... :lol: :lol: :lol:

Искам да уточня, че аз сега не се присмивам и не пиша с цел да кажа "i told you so", може и все още да греша и да си прав и до няколко седмици да се качи над 20-30-50-60к.. но не можах да се сдържа да не напиша нещо :)

Бих искал да използвам възможността да напомня, че поговорката "който се смее последен, се смее най-добре" е много мъдра и не бива да се присмиваме един на друг предварително, дори да няма как да се сдържаме, защото невъзможно някой да предскаже какво ще стане в бъдеще, особено в един супер-рисков пазар.

Това по повод обръщането на тренда, който можем да се съгласим вече е налице.
И това не може да се предскаже, затова аз си го мислех още от срива до $2950 през септември.
ixch

Мнениеот miner99 » 06 Апр 2018, 09:01

ixch написа:
ixch написа:@val1900 все още ли чакаме $64к след 10 дни? :)

val1900 написа:
...

Ето как би изглеждало

Изображение

А за обърнатия тренд, няма как да се сдържа ....... :lol: :lol: :lol:

Искам да уточня, че аз сега не се присмивам и не пиша с цел да кажа "i told you so", може и все още да греша и да си прав и до няколко седмици да се качи над 20-30-50-60к.. но не можах да се сдържа да не напиша нещо :)

Бих искал да използвам възможността да напомня, че поговорката "който се смее последен, се смее най-добре" е много мъдра и не бива да се присмиваме един на друг предварително, дори да няма как да се сдържаме, защото невъзможно някой да предскаже какво ще стане в бъдеще, особено в един супер-рисков пазар.

Това по повод обръщането на тренда, който можем да се съгласим вече е налице.
И това не може да се предскаже, затова аз си го мислех още от срива до $2950 през септември.

Аман от този негативен тренд! Вече съм сигурен, че цената се контролира. И знам, че ще тръдне в плавно ускорение нагоре, точно когато не се очаква. После технически ще изглежда "логично". В момента в който се разбере, първа и втора класа от влака ще са изтървани, а на кой му се вози в 3-та класа заедно с овцете?!?

Живота е гаден, а после - умираш...
miner99

ПредишнаСледваща

Назад към Борси, Цена и Спекулации