Цената на биткойн (прогнози и коментари) #5 (2018)

Коментари за цената на биткойн и различните борси

Модератор: Moderators

Re: Цената на биткойн (прогнози и коментари) #5 (2018)

Мнениеот nork » 24 Мар 2018, 19:52

rdd71 написа:аргумента ми е че когато таксиметровите шофьори започват да ми говорят за инвестиране в хххКОЙН , значи е крайно време да се спасяваш :D :D

Доста елитарен коментар..... :shock: Не познаваш нито човека, нито интересите му ;) Да не говорим, че няма нищо общо с темата!
Щом желаеш, Спасявай се!
Овреме, щото утре и докерите и метачките ще започнат да говорят, а ония калпаци с дипломите по Икономика и IT ще започнат публично да си ги навират в местата дето слънце не огрява :dance:

А по темата:
Още поне 2 до 3 месеца ще се гравитира около тези нива с падове до 6,5/7к.
Аватар
nork

Мнениеот miner99 » 24 Мар 2018, 21:42

kirka написа:На кого му трябва да купува на 7400 след като тепърва ще пада още много...
И движението не е 7400 и обратно!

От 7400 до 9200 май е към 20% увеличение на вложения капитал? На кого му трябва? Със сигурност на губещите не. Те ползват обратните движения.
Но вероятността беше ясна, пак големи приказки за спад и масова психоза. Под 5 трудно ще падне, дори 5 не може да стигне току тъй, който е решил да купува на 5, бих го посъветвал да си измести границата към 6 или 5 500, защото има ГОЛЯМА вероятноста за МАЛКО да изтърве влака, в случай че падне, което не е много вероятно. Това не-много вероятното падане ако се случи, аз не бих изтървал от алчност толкова добра възможност.
miner99

Мнениеот miner99 » 27 Мар 2018, 20:03

Гледам графиката, и все повече се убеждавам, че ако слезем под 7000 и успеем да стигнем 5000 се очертава една много грозна вероятност за масова психоза и пропадане на Биткоин. Т.е. ако всичко е наред с тази валута слизане до 7000 е наистина малко вероятно в момента.
Някой против това мнение?
miner99

Мнениеот shulio » 27 Мар 2018, 20:19

Всичко зависи от тези, които може да манипулират емоциите на масите. Това е мой си извод за нещата :) .
shulio

Мнениеот mincho » 27 Мар 2018, 20:26

Според мен щом всички си мислят, че няма да падне под 5, значи задължително ще падне :)
А когато всички си мислят, че е умрял и разпродадат кътаното с много пот по кирките, тогава ще се изтреля към луната.
Моя съвет е разпродайте хардуера :mrgreen: и стискайте :violin: :violin: :violin:

P.S. Имам 2 копачки да пълня с карти...
Написаното по-горе не значи, че когато OLX се наводни с отчаяни оферти, няма да си запълня празнините xD
Лек и усмихнат ден на всички.
mincho

Мнениеот miner99 » 28 Мар 2018, 12:21

mincho написа:Според мен щом всички си мислят, че няма да падне под 5, значи задължително ще падне :)
А когато всички си мислят, че е умрял и разпродадат кътаното с много пот по кирките, тогава ще се изтреля към луната.
Моя съвет е разпродайте хардуера :mrgreen: и стискайте :violin: :violin: :violin:

P.S. Имам 2 копачки да пълня с карти...
Написаното по-горе не значи, че когато OLX се наводни с отчаяни оферти, няма да си запълня празнините xD
Лек и усмихнат ден на всички.

Много добра прогноза! Все едно аз съм я писал! Това са мои думи от по-ранен пост. Ама разпродаване в момента противоречи на здравия разум. А дори да се случи точно това, аз примерно не търгувам на настроения, мнения и т.н., а имам много строго изградена система.
И въпреки тази теория за контролирана цена, която отчасти е вярна, със сигурност "този който пипа графиката" иска да продължаваме да вярваме в трендове, нива и т.н. Т.е. техническият анализ на 90% си остава верен, не като вероятност, а като нива. Вероятността винаги е 50 на 50 :D
Лек и усмихнат ден на всички, и печеливша търговия!

Между другото ми се иска да слезе до 5,5 другия месец... при очакван таван от около 30 000 в момента... Ох котьо...
miner99

Мнениеот miner99 » 29 Мар 2018, 17:25

Добър ден. Днес за пореден ден се случва "неочакваното".
Почвам да се изнервям с тези движения надолу, а никой не пише в тази тема, вместо да обсъдим възможните варианти. Аз вярвам "само на мене си", не гледам други прогнози, но може би не е лошо да се сондират доста мнения. Все ми се иска да го обсъдим и да има дискусия...
За мен нещата са ясни, под 7100 вероятността е много малка, което означава, че има голяма вероятност акулите да врътнат номер, да смъкнат за малко до 6500.
Някой с добри идеи?
miner99

Мнениеот 2GOOD » 29 Мар 2018, 17:53

miner99 написа:Добър ден. Днес за пореден ден се случва "неочакваното".
Почвам да се изнервям с тези движения надолу, а никой не пише в тази тема, вместо да обсъдим възможните варианти. Аз вярвам "само на мене си", не гледам други прогнози, но може би не е лошо да се сондират доста мнения. Все ми се иска да го обсъдим и да има дискусия...
За мен нещата са ясни, под 7100 вероятността е много малка, което означава, че има голяма вероятност акулите да врътнат номер, да смъкнат за малко до 6500.
Някой с добри идеи?

Отварям графиката и ... гледам ами BUY е работата (short term) поне според мен.
Не забравяйте, че това са моите 5 "стинки"
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот monopola » 29 Мар 2018, 20:47

Тотален лаик съм на тема технически анализ, но ми се ще да кажа нещо :)
Прави ми впечатление, че всяко падане на цената се обяснява и оправдава с манипулации, "натискания" на цената и изобщо все тайнствени и леко конспиративни теории. Мисля, че това мнооооого пречи. При все, че съм се метнал в криптото и вярвам във философската му идея мен лично ме притесняват две неща относно цената:
1. Няма стойност - всяка цена може да е правилна и тя изглежда ниска или висока само при сравнение с миналото. А биткоина може да струва и 5 и 50 и 50 000 долара и цената все ще е вярна.
2. Няма полза - технологията реално все още няма почти никакво приложение. Минаха десет години и все чакаме невероятните ползи от криптото, а те все още са маргинални.

И някак не мога да се абстрахирам от тези две неща като гледам графиките. Ентусиастите отдавна са нищожна част от пазара. А когато единствената цел на купувачите на даден актив е да го купят защото ще му се вдигни цената, пък тя не се вдига е много опасно.
Демек - в реалността виждам само лоши вероятности, ама грам не виждам светлина в момента. При все това някак интуитивно си мисля, че просто ще има реиндж няколко месеца или година и после пак яко хаип. Ама ако тоя реиндж е година, на повечето миньори няма да ни е никак готино :)
monopola

Мнениеот Mateev » 30 Мар 2018, 12:28

А забелязахте ли, че Network HashRate спря да нараства?
https://blockchain.info/charts/hash-rate?timespan=1year

Това според мене е много показателно и тази информация може да се използва за направата на фундаментален анализ. Нещо се е случило в световен мащаб, и именно това нещо може да предреши съдбата на цената пък и на самия биткойн като такъв.

Какви са възможните причини Network HashRate да спре да нараства?
1. Хората са спрели да купуват нови ASIC-и.
2. Част от старите ASIC-и спират да копаят, защото вече не им е изгодно.
3. Появила се е някаква друга SHA-256 криптовалута, която е по-изгодна за копане от биткойна.

Една или повече от горните точки са се активирали, и ако разберем кои точно са те, ще можем по-точно да направим някаква прогноза за бъдещето.

Важното е обаче да осъзнаем факта, че в момента с биткойна се случва нещо, което никога досега не се е случвало. Интереса към него спада, нови миньори не се появяват, а част от старите вече се отказват. Като цяло винаги съм си мислил, че ако някога биткойна наистина тръгне да загива, първия признак ще е именно СПИРАНЕ НА РЪСТА НА NETWORK HASHRATE, а след това и неговото НАМАЛЯВАНЕ.
Mateev

ПредишнаСледваща

Назад към Борси, Цена и Спекулации