2GOOD написа:miner99 написа:jamiemirror написа:Ми да. Излизаш на борсата и купуваш с всичкия си фиат за да вдигнеш цената

То за това трябва не фиат, ами от БМВ нагоре.
Почвам да се чудя с какви капитали разполагате? Тука ако се говори за мърдане на цени на ме ми миришат чорапите.
И това, че 2000 биткоина могат да мръднат цената, аз лично съм малко скептичен. Това са около 20 милиона долара. При дневен оборот от 5 милиарда, нещо ми се вижда смешно това да е причината за "големите движения" надолу. Нещо не се връзва информацията, май пак ни правят на идиоти.
20 милиона не са малко, оборотите не ги гедай, те се правят от множество сделки при всяко движение.
Вярно е, но мен ме съмняват дневните обороти. Според мен много от тях са виртуални движения, а борсите си определят курса.
Последните дни движенията са много резки и ги не са отразени в Google Trends. Което означава, че някой си играе с цената на Биткоин. Не знам големи акули ли са, криптоборси ли са...
Повече ме притеснява какво ще стане от тук нататък. Видимо Биткоин се контролира в момента, което не беше така при големия бум от 20 000 долара. Сигурен съм, че банките имат достатъчно капитал, че да го потопят, ако не им стига - ще си напечатат. Или по модерно му - ще сменят едни цифри в копютрите си. Могат да си играят с цената на Биткоин (както jamiemirror със shit-coin-ите) и да си прибират по 15-20%, докато изтеглят Биткоина от простолюдието. Защото идеята е не да пръскат пари към нас, това би довело до по-голяма свобода и финансова сила точно в хората, които са им най-неизгодни за фиатните интереси.