mk5 написа:С едно зарче на късмета:
Хвърлям зарчето и ако е от 1-3 цената ще пада ако е от 4-6 цената ще се качва

Аз пък ползвам сложна математическа система. Която винаги е на печалба. А входовете са по предварително зададени нива. Общо взето фалит е възможен, ако фалира Биткоин. Малко регулирам ръчно нивата, спрямо линиите на графиката, но е субуктивно, като най-добри резултати се получават като променям субективния фактор против логичното очакване, т.е. най-необмисления риск се случва най-често. Та сега си мисля, че ще пада, малко вероятно е да расте. Точно затова ще се вдигне, с вероятност около 70% (нали всички очакват 30% да се вдигне

) Пада ще е точно като всички повярват че е тръгнало да се вдига и никой не би сложил на късо. Ей тогава, "съвсем логично по една от тренд линиите" ще тръгне надолу. Или ще си направи нов тренд. А всички технически "гурута" могат да си познават като циганчето: "или ще вали или няма да вали!". Никой не застава с твърда позиция, а с "вероятности". И познават в 50% от случаите.
Мен много ме притеснява глобалната вяра, че ще се вдига. Аз вярвам, че банките са китовете. И те си играят с цената както си искат. Та аз мисля, че ще пада в краткосрочен план, този "глобален" натиск на хората ще окаже влияние след време, особено като цената се посмъкне и всички се луднат да купуват.