Цената на биткойн (прогнози и коментари) #5 (2018)

Коментари за цената на биткойн и различните борси

Модератор: Moderators

Re: Цената на биткойн (прогнози и коментари) #5 (2018)

Мнениеот miner99 » 02 Мар 2018, 15:08

shulio написа:Стигнахте до извода, че биткойн има стойност само заради вярата на хората. Тоест заради техните емоции, и все още се опитвате да вкарате математиката в едно евентуално предвиждане на цената.

Без математика нещата не вървят. Мозъка много лесно се лъже. А техниките по графиката всички ги знаят. Познавам доста "печеливши трейдъри". Такива дето са изкарали пари - точно един, и той е ползвал за кратко недостатък на форекса преди 15-20 години. Има и някой доказано "печеливши", дето дават скъпи курсове за да печелят пари (говорим за хора от международно ниво). И винаги споделят скрийншоти на невероятни входове и изходи, но никога не съм видял да пускат загуба.
Извод - няма консистентна печалба. Винаги нещата стигат до край. Без математика края е бърз и неочакван! :)
miner99

Мнениеот miner99 » 02 Мар 2018, 18:24

Започвам да си мисля, че си прав за вярата също. Т.е. че Биткоин е копрометиран вече.
Точно когато емоционално си мислех, че вероятно ще имаме пробив (не купих заради моите правила), той почна пак да поевтинява.
Т.е. става обратното на очакваното и "вярата". Или има много големи спекуланти, или световните "финанси" контролират цената, че дори и печалбата си.
miner99

Мнениеот jamiemirror » 02 Мар 2018, 19:00

shulio написа:Стигнахте до извода, че биткойн има стойност само заради вярата на хората. Тоест заради техните емоции, и все още се опитвате да вкарате математиката в едно евентуално предвиждане на цената.

Двата спамера разпознаха сродната душа :)

Макар че Матейката ме разочарова леко, като стар форексаджия можеше да следи сентимента просто.
jamiemirror

Мнениеот miner99 » 03 Мар 2018, 02:08

jamiemirror написа:

Двата спамера разпознаха сродната душа :)

Макар че Матейката ме разочарова леко, като стар форексаджия можеше да следи сентимента просто.

Това са думи на завършен ЕГОист. Съжалявам, пиша това което мисля. Бай Ганьо и българското крещи у тебе, леко ехидно заяждане с елемент на остроумен майтап като присмех над простолюдието. Заключението просто е уникално, "Матейката" е наречен така, все едно е чирак, а ти си майстор на науките. Но той е "стар форексаджия", значи ти си нещо висше.
А смислово мнението ти е за боклука. То няма никаква стойност за никого, освен за теб като избиване на комплекси. Много ме дразни това, чак ми се повръща. Сори, ама с кви хора живея в тази "страна"... много вицове се разказват за БЪЛГАРИНЪТ, но не са смешни защото са верни. Това мнение е не да споря, не да избивам нещо, а да споделя колко зле се чувствам от това.
miner99

Мнениеот stylius » 03 Мар 2018, 08:05

Тука май трябва да се разчисти не с метла, а с багер.
stylius

Мнениеот jamiemirror » 03 Мар 2018, 11:12

miner99, имаш заложби на психоаналитик. Ама провалени.
Не се тръшкай, не живеем в една страна :D

Определено не съм алтруист, особено когато става дума за бизнес. Лаконичен - да, критичен - също. Мога да използвам "Матейката" колкото си искам, понеже го познавам от 10ина години и му знам както нагласите, така и умствения багаж. А ти?
jamiemirror

Мнениеот miner99 » 03 Мар 2018, 12:46

jamiemirror написа:miner99, имаш заложби на психоаналитик. Ама провалени.
Не се тръшкай, не живеем в една страна :D

Определено не съм алтруист, особено когато става дума за бизнес. Лаконичен - да, критичен - също. Мога да използвам "Матейката" колкото си искам, понеже го познавам от 10ина години и му знам както нагласите, така и умствения багаж. А ти?

Искам да ти се извиня. Това което писах не беше на сериозно. Исках просто да разбереш, че и другите са хора и не се чувстват добре.
Относно страната, за съжаление пътувам до доста страни из Европа. По-хубаво от тук няма, разбира се задължително е работата и парите не трябва да имат нищо общо с България.
Между другото един от хората с които работя е Българин, живеещ в една от най-хубавите европейски страни от 10-тина години. След години сътрудничество - българина си е българин където и да отиде.
Ще ти кажа само 2 истини, за бизнеса и парите, много дълбоки, но вероятно няма да ги разбереш защото не са базирани на логика. 1. ЕГОизма е нещо лошо. 2. Човек забогатява, когато спре да мисли за пари. (когато почне да ги възприема като хартийки или цифри и те нямат стойност за него, тогава започват сами да идват)
Помисли над тези 2 неща. Тук във форума има 2 типа хора - едините дават и взимат. Дригите само взимат. Ти харесваш ли хората, които само взимат? Ако отговора е "не", значи не харесваш хора като теб - себе си.
miner99

Мнениеот Joro_ » 03 Мар 2018, 22:50

Нека се върнем на темата ☺, според мен е реално в рамките на година балона да се надуе до 50000 $.
Joro_

Мнениеот Mateev » 04 Мар 2018, 06:48

Тя задачата не е до колко ще се надуе цената, а как да разпознаем нивото на следващия връх преди следващата дълбока корекция. От позицията на бъдещето всички знаем за цената от 20 000, но колко от нас успяха да преминат към фиатни пари например на нива над 18 000? Аз лично не успях .... :)

Та че ще има следващ връх с нива над 20 000 - ще има. Но пак ще възникне въпроса как да хванем цени, близки до следващия върх? Респективно как да хванем цени, близки до дъното? Ако някой намери отговора на този въпрос, ще стане милионер. Математиката нищо не казва по въпроса, така че отговора трябва да го търсим не на техническо, а на фундаментално ниво.
Mateev

Мнениеот Playman77 » 05 Мар 2018, 12:31

Mateev написа:Тя задачата не е до колко ще се надуе цената, а как да разпознаем нивото на следващия връх преди следващата дълбока корекция. От позицията на бъдещето всички знаем за цената от 20 000, но колко от нас успяха да преминат към фиатни пари например на нива над 18 000? Аз лично не успях .... :)

Та че ще има следващ връх с нива над 20 000 - ще има. Но пак ще възникне въпроса как да хванем цени, близки до следващия върх? Респективно как да хванем цени, близки до дъното? Ако някой намери отговора на този въпрос, ще стане милионер. Математиката нищо не казва по въпроса, така че отговора трябва да го търсим не на техническо, а на фундаментално ниво.

Няма как...При положение че на пазара се влияе тенденциозно...Има един сигурен начин на печалба ако приемем че биткойна ще се вдига в дългосрочен план - HODL

Няма как и защото системата не е затворена, влияе се от много външни фактори - нови, напускащи играчи, новини, нагласи, регулации, фейк нюз и т.н.

Все едно да познаеш числата от тотото на база на отминалите изтеглени, нали много се бяха пробвали, ама се оказа че сферата и топките са сменени няколко пъти...:) Нямаме идеално затворена система, това е...

Общо взето като реши някой кит да натиска нагоре или надолу цената се променя адски бързо, за няколко секунди примерно пада или се вдига 100 долара, ако го хвана лайв реагирам и съм на печалба, имам предвид че падне ли бързо със 100 ще падне и поне още 100, респективно ако се вдига...А като няма китове и цената се променя по-бавничко. Това съм намерил за себе си като тенденция....Ако може се измисли бот, който да реагира на такива промени в рамките на секунди и да купува или продава....може са додрапа до някаква печалба умерена...

като извод - от тайминга трябва се извлича много инфо, както при покера....Това е мое мнение не го налагам, просто споделям....
Playman77

ПредишнаСледваща

Назад към Борси, Цена и Спекулации