Mateev написа:Тя задачата не е до колко ще се надуе цената, а как да разпознаем нивото на следващия връх преди следващата дълбока корекция. От позицията на бъдещето всички знаем за цената от 20 000, но колко от нас успяха да преминат към фиатни пари например на нива над 18 000? Аз лично не успях ....

Та че ще има следващ връх с нива над 20 000 - ще има. Но пак ще възникне въпроса как да хванем цени, близки до следващия върх? Респективно как да хванем цени, близки до дъното? Ако някой намери отговора на този въпрос, ще стане милионер. Математиката нищо не казва по въпроса, така че отговора трябва да го търсим не на техническо, а на фундаментално ниво.
Няма как...При положение че на пазара се влияе тенденциозно...Има един сигурен начин на печалба ако приемем че биткойна ще се вдига в дългосрочен план - HODL
Няма как и защото системата не е затворена, влияе се от много външни фактори - нови, напускащи играчи, новини, нагласи, регулации, фейк нюз и т.н.
Все едно да познаеш числата от тотото на база на отминалите изтеглени, нали много се бяха пробвали, ама се оказа че сферата и топките са сменени няколко пъти...

Нямаме идеално затворена система, това е...
Общо взето като реши някой кит да натиска нагоре или надолу цената се променя адски бързо, за няколко секунди примерно пада или се вдига 100 долара, ако го хвана лайв реагирам и съм на печалба, имам предвид че падне ли бързо със 100 ще падне и поне още 100, респективно ако се вдига...А като няма китове и цената се променя по-бавничко. Това съм намерил за себе си като тенденция....Ако може се измисли бот, който да реагира на такива промени в рамките на секунди и да купува или продава....може са додрапа до някаква печалба умерена...
като извод - от тайминга трябва се извлича много инфо, както при покера....Това е мое мнение не го налагам, просто споделям....