За да правим пари естествено!
Но си прав, това е за търгаши, не за миньори.
Модератор: Moderators
jamesdavidso написа:Всички обясняват как се кефят на корекции. За какво ви е биткойн, който постоянно се движи от 6 до 10к?
Mateev написа:Златото има някаква стойност само защото хората ВЯРВАТ в това. Същото важи и за другите пари или криптовалути. Същото важи и за всички видове стоки и услуги. Стойноста им и цената им се определя от ВЯРАТА НА ХОРАТА, че наистина струват толкова. В действителност те могат да струват много по-малко или много повече, но това нищо не означава. Важна е ВЯРАТА НА ХОРАТА и ако намериш начин да я манипулираш тази вяра, значи ще можеш да манипулираш и цените на различните активи.
jamesdavidso написа:Всички обясняват как се кефят на корекции. За какво ви е биткойн, който постоянно се движи от 6 до 10к?
Playman77 написа:jamesdavidso написа:Всички обясняват как се кефят на корекции. За какво ви е биткойн, който постоянно се движи от 6 до 10к?
Е ясно защо, купуваш на 6, продаваш на 10, чиста спекула. Хората направиха маса пари, вие се чудете още.
miner99 написа:Playman77 написа:jamesdavidso написа:Всички обясняват как се кефят на корекции. За какво ви е биткойн, който постоянно се движи от 6 до 10к?
Е ясно защо, купуваш на 6, продаваш на 10, чиста спекула. Хората направиха маса пари, вие се чудете още.
Така е. Ти направи ли пари?
Бах мама му! Голяма борба, ще вземем да пробием този тренд! Обаче дано слезем още, поне на ме ми се иска.
При такова настискане чудя се кой натиска нагоре и кой надолу. Взех да се изнервям само да следя цената през 2 часа. А това до 24 часа трябва да е приключило.
Mateev написа:Грешно си ме разбрал. Аз имам същото мнение, че на биткойна му предстои ръст на цените, и сега му е времето да се купува. Дори отворих дълги позиции по ФОРЕКС акаунтите си.
Забележката ми е че цитираш конкретни стойности на вероятностите, които стойности определено не са верни. Тоест говорим за пълна измислица, защото ти сам си призна, че не знаеш как да ги изчислиш. Колкото до обвинението, че нищо не споделям - това не е вярно. В няколко български форума съм изписал хиляди постинги, свързани с теорията на вероятностите, математическите очаквания, управлението на капитала и т.н. Ако ти е любопитно да ги изчетеш - потърси в Google с думичките "Mateev теория на вероятностите".
По начало човешкия мозък има грешна "представа" за вероятноста на едно или друго събитие, и именно поради тази причина милиони "пишман спекуланти" си губят парите, опитвайки се да правят спекула с цените. Не казвам че това са глупави хора. Напротив - повечето са високоинтелигентни хора, постигнали значителен успех в някаква друга професия. Общото между всички обаче се състои в това, че прекалено много са си повярвали в себе си и в собствените си "познания" за спекулата с цените. При спекулата обаче действат други закони и разни вероятности, които човек ако не ги знае, започва да си губи парите.
Назад към Борси, Цена и Спекулации