Цената на биткойн (прогнози и коментари) #5 (2018)

Коментари за цената на биткойн и различните борси

Модератор: Moderators

Re: Цената на биткойн (прогнози и коментари) #5 (2018)

Мнениеот Mateev » 25 Фев 2018, 17:03

miner99 написа:
Mateev написа:
miner99 написа:.....Като гледам ще пробиваме нивото всеки момент. Вероятност 80%...

miner99 написа:....Да, пробиваме. 90% вероятност...

Как ги определяте тези вероятности?
С чесане зад врата и с гледане в тавана?
Или може би с хвърляне на боб и леене на олово?

Всеки си има своите тайни. 3 независими източника на информация. Единия е графиката и техническия анализ за канала, който досега работи изключително добре за Биткойн. Другите 2 са си тайна.......

В математиката има само един единствен метод за определяне на вероятностите, но явно ти си скаран с математиката. Така че благодаря ти за отговора - вече всичко ми се изясни. :)
Mateev

Мнениеот Nikolllay » 25 Фев 2018, 19:27

Тук все разбирачи, все нещо се разпробива и почти никога нищо не отговаря на реалността.

Темата е по-скоро за заблуда на новобранците :violin:
Nikolllay

Мнениеот miner99 » 26 Фев 2018, 01:12

Mateev написа:
miner99 написа:
Mateev написа:
miner99 написа:.....Като гледам ще пробиваме нивото всеки момент. Вероятност 80%...

miner99 написа:....Да, пробиваме. 90% вероятност...

Как ги определяте тези вероятности?
С чесане зад врата и с гледане в тавана?
Или може би с хвърляне на боб и леене на олово?

Всеки си има своите тайни. 3 независими източника на информация. Единия е графиката и техническия анализ за канала, който досега работи изключително добре за Биткойн. Другите 2 са си тайна.......

В математиката има само един единствен метод за определяне на вероятностите, но явно ти си скаран с математиката. Така че благодаря ти за отговора - вече всичко ми се изясни. :)

И на мен. Аз говоря открито - ти не. Забележи, даже си казвам, когато спестявам нещо. Целта ми не е спекулация. Целта ми не е ЕГОизъм. Спестявам го точно заради хора като теб.
Предполагам търгуваш по математика. Значи имаш доста пари, разчиташ на нисък процент доходност и сигурна печалба. Това е хубаво. Но повечето ти изказвания са негативни, казваш как не става или се присмиваш на други коментари. Ти самият нищо не казваш. Добре. Но моля те, запази си това поведение за себе си и не осъждай другите, които искат да кажат нещо и да дадат нещо безвъзмездно.
Не казвам, че съм прав. Това е рисков пазар. А ако искаш да си сложиш 90% от капитала на моите 90%, това няма как да стане, за теб мнението ми не е полезно. Но ще помогни на други, които чакат за вход. Пак казвам, може и да бъркам, но това до няколко дена ще се разбере. Важното е, че знам, че успеха на дребните риби е противопоказно за твоя успех и от там идват тези тежкарски, негативни коментари (и лишени от информация), но това не ми е нито в приоритетите, нито в интересите.
miner99

Мнениеот Mateev » 26 Фев 2018, 08:14

Грешно си ме разбрал. Аз имам същото мнение, че на биткойна му предстои ръст на цените, и сега му е времето да се купува. Дори отворих дълги позиции по ФОРЕКС акаунтите си.

Забележката ми е че цитираш конкретни стойности на вероятностите, които стойности определено не са верни. Тоест говорим за пълна измислица, защото ти сам си призна, че не знаеш как да ги изчислиш. Колкото до обвинението, че нищо не споделям - това не е вярно. В няколко български форума съм изписал хиляди постинги, свързани с теорията на вероятностите, математическите очаквания, управлението на капитала и т.н. Ако ти е любопитно да ги изчетеш - потърси в Google с думичките "Mateev теория на вероятностите".

По начало човешкия мозък има грешна "представа" за вероятноста на едно или друго събитие, и именно поради тази причина милиони "пишман спекуланти" си губят парите, опитвайки се да правят спекула с цените. Не казвам че това са глупави хора. Напротив - повечето са високоинтелигентни хора, постигнали значителен успех в някаква друга професия. Общото между всички обаче се състои в това, че прекалено много са си повярвали в себе си и в собствените си "познания" за спекулата с цените. При спекулата обаче действат други закони и разни вероятности, които човек ако не ги знае, започва да си губи парите.
Mateev

Мнениеот Mateev » 26 Фев 2018, 08:31

Ако опознаете малко по-добре теорията на вероятностите, бързо бързо ще се сдобиете с поне 1000 правила от типа "ТОВА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ". Малкото, която остане, е верния път за спекула и търговия, но този път е много труден за извървяване и единици са тези, които са придобили смелоста да вложат в него години от живота си. Всички останали живеят в САМОЗАБЛУДИ и се изживяват като гурута, пишейки неверни твърдения по форумите. В действителност личната им спекула е пълен провал, но те не си го признават това.

Самият факт, че в тази тема много хора се опитват да прогнозират резултата от единични събития означава само едно - те са скарани с математиката, и затова все още не знаят, че резултата от едно вероятностно събитие НИКОГА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРАВИЛНО ПРОГНОЗИРАН !!! Затова и цялата тази тема е едно чесане на клавиатурите и нищо повече.

Ако искате да имате успехи със спекулата, трябва да си разработите СТРАТЕГИЯ ЗА ТЪРГОВИЯ, с помощта на която да правите хиляди сделки по едни и същи правила. Тогава и само тогава можете да разчитате, че сумата от случайностите в тези сделки ще започне да клони към нула, а закономерностите (ако ги има) ще започнат да ви увеличават акаунта и личното богатство.
Mateev

Мнениеот Mateev » 26 Фев 2018, 08:40

Та да се върнем на темата с чесането на клавиатурите:
Да, аз също си мисля, че биткойна ще расте, и сега е идеалния момент за покупки. Но това го казва моя мозък и моята интуиция, които обаче аз точно и ясно знам, че не са в състояние да направят правилна прогноза. Математиката казава друго - вероятноста за ръст или падане на биткойна е точно 50:50 и няма как да бъде друга от позицията на знанията, които ние имаме за движещите сили на този пазар.
Mateev

Мнениеот jamiemirror » 26 Фев 2018, 10:34

Mateev написа: Математиката казава друго - вероятноста за ръст или падане на биткойна е точно 50:50 и няма как да бъде друга от позицията на знанията, които ние имаме за движещите сили на този пазар.

Язък за барута.
jamiemirror

Мнениеот 2GOOD » 26 Фев 2018, 12:24

Биткойн се гради изключително на теория на вероятностите и това е достатъчно, за да го коментираме... разбира се става въпрос за намиране на една стойност по-голяма от една друга (майнинг, хаш, трудност). Тук от друга страна си говорим за цената на биткойн, а тя се влияе от много фактори, фундаментални, технически а и сантиментални ако искате. Моето мнение съм го казал, ръст ще има - дали ще е тази година или покрай следващия халвинг не мога да се ангажирам с точна прогноза.
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот Mateev » 26 Фев 2018, 18:09

То е повече от ясно, че за в бъдеще ще има както много на брой ръстове, така и много на брой падения. Тази информация обаче не е достатъчна, за да спечелим от нея някакви пари ..... :)

Искат се някакви по-точни цени, и по-точни вероятности за достигането им, но тези цени и вероятности не трябва да се определят с гледане в тавана и чесане зад врата. Иначе аз хванах последното 10%-но качване и прибрах някаква скромна печалба от него, но това е по-скоро случайност, а не закономерност.
Mateev

Мнениеот jamiemirror » 26 Фев 2018, 22:05

Mateev написа:То е повече от ясно, че за в бъдеще ще има както много на брой ръстове, така и много на брой падения. Тази информация обаче не е достатъчна, за да спечелим от нея някакви пари ..... :)

Искат се някакви по-точни цени, и по-точни вероятности за достигането им, но тези цени и вероятности не трябва да се определят с гледане в тавана и чесане зад врата. Иначе аз хванах последното 10%-но качване и прибрах някаква скромна печалба от него, но това е по-скоро случайност, а не закономерност.

Случаенос за 400 млн?
https://www.coindesk.com/circle-acquires-poloniex/
jamiemirror

ПредишнаСледваща

Назад към Борси, Цена и Спекулации