Цената на биткойн (прогнози и коментари) #5 (2018)

Коментари за цената на биткойн и различните борси

Модератор: Moderators

Re: Цената на биткойн (прогнози и коментари) #5 (2018)

Мнениеот miner99 » 14 Фев 2018, 14:27

Mateev написа:
miner99 написа:Всички индикатори са, че пак ще слизаме надолу. Да видим...

Ти не знаеш ли, че нито един индикатор от техническия анализ не работи? Целия технически анализ е една огромна самозаблуда, и аз се учудвам, че все още има хора, които му вярват.

Ще ти задам един елементарен въпрос, на който искам честен отговор:
След като ползваш технически анализ, станал ли си вече милиардер или поне милионер?

Здрасти. Това ми е хоби. Не съм милионер, но има някой друг лев. Инвестиционният ми план не разчита на технически анализ. Но се подпомага от него. Т.е. кога ще пробие тренда е доста важен момент за вход, а той входа е решен доста преди това.
Техническия не работи на FOREX. Там нещата са "цензурирани". Т.е. има едни чичковци банкери дето си местят курса нагоре и надолу, както си го местят в крачулите, а хората си мислят, че паричните потоци определят. Те че определят - определят, но в обратна посока - в джоба на банкерите :D Това е основния момент с истината че 95% от хората във ФОРЕКС губят. Останалите 5% са обрани от хора които косвено знам кои са - познавам хората които поддържат доста сайтове за ФОРЕКТ и BINARY опции. Е в тези сайтове има само вкарване, изкарване няма. Изключение правят малки суми. Общо взето всичко във Форекса в днешни дни е пирамида. И подставени лица във форумите дето УЖ печелят. От друга страна Биткоин е единствената криптовалуто, на която е сигурно, че не могат да влияят. Такава, на която могат е примерно Стелар. Но Биткоин - НЕ! Затова забелязвам просто, че Биткоин следва доста добре тренд линиите, не прави много хаотични движения, невронните мрежи го предвиждат доста добре. Пак си е хазарт, или да го наречем с по-меки думи - томбола. Аз лично го наричам статистическо разпределение на риска на избора и върху това се опира и цялата ми стратегия - Мартингеил. Именно това означава, че не винаги съм прав. Гледам да бъркам по-малко от 50%, а ако бъркам над 50%, да извлека повече печалба от 40% верни, отколкото загубата от 60% грешки.
Търговията с крипто е пъти по-сигурна. Нещо като фондовата борса. Няма и негативно очакване от спредове, големия левъридж, такси, лихви. Затова съм го избрал.
Докато пиша, гледам цената се вдига. Ако се вдигне до/над 9500 и задържи за ден, вече сме в друг тренд - нагоре.
miner99

Мнениеот miner99 » 14 Фев 2018, 14:28

Mateev написа:Стига сте се надхващали - вижте на графиката какво направи биткойна ..... :)
За нула време помете 2-3 съпротиви и се устреми нагоре, нагоре и пак нагоре ..... :)

Дано не си прав. Искам още малко да натоваря :D
Още е рано да се говори, може да са игли.
miner99

Мнениеот ixch » 14 Фев 2018, 17:35

Или bull trap :)

Един Zoom out винаги е полезен.
ixch

Мнениеот miner99 » 14 Фев 2018, 21:43

Казаха ми, че днес по новините пак са облъчвали. Поредния индикатор, че сме на тренд границата. Банките пак натискат надолу, вече стана интересно.
Някой идея какво следва?
miner99

Мнениеот Sandro » 15 Фев 2018, 20:49

От друга страна Биткоин е единствената криптовалуто, на която е сигурно, че не могат да влияят. Такава, на която могат е примерно Стелар. Но Биткоин - НЕ! Затова забелязвам просто, че Биткоин следва доста добре тренд линиите, не прави много хаотични движения, невронните мрежи го предвиждат доста добре.
Търговията с крипто е пъти по-сигурна. Нещо като фондовата борса. Няма и негативно очакване от спредове, големия левъридж, такси, лихви. Затова съм го избрал.

Това въобще не е вярно, в 4% от адресите са над 90% от битконите, и ако кажеш че не може да му се влиае. Просто богатите си купиха биткоин и сега си играят с него.
Sandro

Мнениеот miner99 » 15 Фев 2018, 23:24

Sandro написа:От друга страна Биткоин е единствената криптовалуто, на която е сигурно, че не могат да влияят. Такава, на която могат е примерно Стелар. Но Биткоин - НЕ! Затова забелязвам просто, че Биткоин следва доста добре тренд линиите, не прави много хаотични движения, невронните мрежи го предвиждат доста добре.

Това въобще не е вярно, в 4% от адресите са над 90% от битконите, и ако кажеш че не може да му се влиае. Просто богатите си купиха биткоин и сега си играят с него.

Това е популизъм. Винаги богатите са си били богати, нормално е да имат най-голям дял от коините. И ако 90% от Биткоин беше в клошари, това нямаше да е нормално, пазара щеше да е объркан.
Това е ограничено влияние. Аз мисля, че търсенето определя цената в момента. Сигурен съм, че Market Cap-а не е реален, едва ли има реално покритие дори с 1 милярд долара. Затова неконсервативна продажба на 100 000 коина би сринало цената до 1000 и надолу. Ок, покупка за 1-2 милиарда би вдигнала много цената, а този който е купил "вече е повлиял на цената и може да продава". Да, ама не. В момента който почне да продава, цената прави корекция и преди да е продал и половината цената ще е по-надолу отколкото е била в началото.
Абе не ми се мисли, много задълбах. Трудно е да се предвиди. Едно е сигурно, на цената може да се влияе но без изгода. Това централните банки могат да си го позволят и ние никога няма да видим 50к цена, докато хората не изгубят масово доверие във фиатните валути.
miner99

Мнениеот ixch » 16 Фев 2018, 00:15

Не забравяйте, че милионер може да има един милион адреси.. и един милион души могат да имат един адрес (този на борсата).

Спрете да вадите такива статистики, те не са показателни, както и маркет капитализацията не е груба стойност за пазара. Това е глупаво.
ixch

Мнениеот miner99 » 16 Фев 2018, 03:01

ixch написа:Не забравяйте, че милионер може да има един милион адреси.. и един милион души могат да имат един адрес (този на борсата).

Спрете да вадите такива статистики, те не са показателни, както и маркет капитализацията не е груба стойност за пазара. Това е глупаво.

Точно! И нека говорим за по-практични неща. :D Да купуваме, или да продаваме? :D (аз лично не бих продал де, кръв повръщам, Биткойн не връщам!)
miner99

Мнениеот miner99 » 16 Фев 2018, 09:56

Trend.jpg
Trend.jpg (575.19 KiB) Прегледано 1677 пъти

Ето как аз виждам нещата. Според мен сме в канал и негативен тренд, който още не сме пробили. Доста бързо пробихме нивото на 9000 за да влезем в горната му част. 10 000 е психологическо ниво, както се вижда на графиката.
miner99

Мнениеот cerebration » 21 Фев 2018, 20:05

В момента е време за консолидация след всичките неща, които се случиха.
cerebration

ПредишнаСледваща

Назад към Борси, Цена и Спекулации