Цената на биткойн (прогнози и коментари) #4 (2017)

Коментари за цената на биткойн и различните борси

Модератор: Moderators

Re: Цената на биткойн (прогнози и коментари) #4 (2017)

Мнениеот jorro » 26 Апр 2017, 09:35

И аз до този извод стигнах макар, че от скоро следя процеса. :wink:
Факторите които ме навеждат на мисълта, че в по-дългосрочен план това е обоснован тренд (изключвайки месечната волатилност), са основно 2:
Ръста в графиката отразяваща транзакциите (търсенето) прогресира със стъпка малко по-висока от аритметична прогресия, клоняща към геометрична.
BTC-transactions-2015-2017.jpg
BTC-transactions-2015-2017.jpg (58.86 KiB) Прегледано 1159 пъти

Във същото време, графиката показваща ръста в количеството BTC (предлагането) е низходяща също в прогресия, отразявайки повишаващата се трудност при копаенето.
BTC-in-market-2015-2017.jpg
BTC-in-market-2015-2017.jpg (86.33 KiB) Прегледано 1159 пъти

Естествено този подход е идеалистичен и не взема под внимание други фактори, като наличните BTC които се пазят с цел убежище, спекулативните интервенции, както и прогнозата за изхода от спора за големината на веригата, но като цяло това е посоката :doh:
Аватар
jorro

Мнениеот 2GOOD » 26 Апр 2017, 13:56

jorro написа:... както и прогнозата за изхода от спора за големината на веригата, но като цяло това е посоката :doh:

Това е може би най-голямото притеснение, както и риска някоя борса да не бъда хакната, който го има винаги.
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот jorro » 26 Апр 2017, 15:45

2GOOD написа:
jorro написа:... както и прогнозата за изхода от спора за големината на веригата, но като цяло това е посоката :doh:

Това е може би най-голямото притеснение, както и риска някоя борса да не бъда хакната, който го има винаги.

Аз за борса не бих се притеснявал особено. Който я хакне най-вероятно ще преразпредели малко пари :D Няма да ги изтрие. От това ще пострада рейтинга на криптовалутите временно, след което всичко ще продължи по-старому.
Ама то, този риск го има и при останалия финансов свят. Не беше ли Бил Гейтс скоро казал, че през следващото десетилетие ще сме свидетели на изчезването на банка, вследствие хакерска намеса !?! :mrgreen:
По-сериозен би бил резултата от откриване на сериозен бъг в базовия код и тук искам да припомня, откриването на слаби места в SSL протокола през миналата година, след като в този му вид SSL-а се е ползвал поне 10 години. Сега банките само дето пръстови отпечатъци още не са поискали, като допълнение към електронните подписи :roll:
Аватар
jorro

Мнениеот 2GOOD » 26 Апр 2017, 20:25

jorro написа:
2GOOD написа:

Аз за борса не бих се притеснявал особено. Който я хакне най-вероятно ще преразпредели малко пари :D Няма да ги изтрие. От това ще пострада рейтинга на криптовалутите временно, след което всичко ще продължи по-старому.
Ама то, този риск го има и при останалия финансов свят. Не беше ли Бил Гейтс скоро казал, че през следващото десетилетие ще сме свидетели на изчезването на банка, вследствие хакерска намеса !?! :mrgreen:
По-сериозен би бил резултата от откриване на сериозен бъг в базовия код и тук искам да припомня, откриването на слаби места в SSL протокола през миналата година, след като в този му вид SSL-а се е ползвал поне 10 години. Сега банките само дето пръстови отпечатъци още не са поискали, като допълнение към електронните подписи :roll:

Да временно ще охлади страстите, зависи от пробива де, може и година да мине. Колкото до алгоритъма, нещо подбно може да съсипе всичко:
http://thehackernews.com/2017/02/sha1-c ... ttack.html Но ако някой успее да хапкне SHA256 биткойн-а ще ние енай-малкия проблем :mrgreen:

Междувременно цената продъжлава да разсте, покрай SegWit и Лайткойн.
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот нимрод » 27 Апр 2017, 01:02

2GOOD написа:http://thehackernews.com/2017/02/sha1-c ... ttack.html Но ако някой успее да хапкне SHA256 биткойн-а ще ние енай-малкия проблем :mrgreen:

Поне един милион пъти съм правил забележка на Сатоши да маха тези частни ключове, епилептични прави, елиптични криви, и прочие криптографски глупости, и да играе на сигурно - графологията му е майката, мацаш един подпис и толкоз.
Последна промяна нимрод на 27 Апр 2017, 01:04, променена общо 2 пъти
нимрод

Мнениеот mitice » 27 Апр 2017, 01:03

Ти си му правил забележка??
mitice

Мнениеот 2GOOD » 04 Май 2017, 15:34

Нещата започват да ескалират и според мен се трупа голямо напрежение, а колкото повече се трупа, толкова по-голяма корекцията. Поне аз започвам да се плаша - какво е вашето мнение.

Изображение
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот marcoin » 04 Май 2017, 16:28

2GOOD написа:Нещата започват да ескалират и според мен се трупа голямо напрежение, а колкото повече се трупа, толкова по-голяма корекцията. Поне аз започвам да се плаша - какво е вашето мнение.

Изображение

Моето мнение е че корекцията която следва ще е от порядъка на 500$.
marcoin

Мнениеот shulio » 04 Май 2017, 19:12

Ако може да се сравнява тазгодишния бум с бума от 2014г. Не само с биткойн ами и с всички останали валути. Следва доста продължителна и голяма корекция, която е добре дошла за такива като мен ( ще натрупаме още малко БТЦ ). Но вече го има и фактора, че хората ангажирани с БТЦ са доста повече от 2014-та и съответно парите са повече. Така, че корекцията може и да не е толкова голяма, защото хора, които сега разбират за БТЦ ще пробват да се качат на влака, който евентуално ще пътува към луната :)
shulio

Мнениеот 2GOOD » 04 Май 2017, 21:24

Докaто си говорим сме +100 долара и нов ATH

Изображение
Аватар
2GOOD
Site Admin

ПредишнаСледваща

Назад към Борси, Цена и Спекулации