Gebbit написа:larry12 написа:Понеже има доста неясноти и няк'си абзаца за анонимноста и някои други работи ме впечатлиха бих желал да видя отговор на тези въпроси :
1.Къде/Как е застрахован портфейла ви и кой точно гарантира че ако нещо се случи ще си видя монетите/парите обратно ? Полша не е София и няк'си не виждам как ще отида да търся някой който е анонимен там. Съвсем отделно от това Полша е може би едно от най-големите сбирки и източници на Биткойн измамници, преди време една Полска борса зачезна а уж и тя беше застрахована, най-високо ниво на сигурност и т.н.
2.Написал си че международните сайтове са "по-точни" и "по-отговорни" какво точно би трябвало да означава това ? Какво точно ви прави "по-точни" от вече съществуващите сайтове на локално ниво, примерно bitcoini.com/rgcoins.com и т.н. ? Търгувал съм в доста борси - повечето Български и доста от чуждестранните, не бих казал че международните са по-сигурни, бързи, точни или катко желаеш го наречи.
3. Къде точно е регистрирана компанията? Може ли линк от публичният регистър защото едното голо "Gebbit Ltd" не доказва нищо особено пък наличието на реална таква компания, последният път като следят тема в bitcointalk-a и човека постоянно повтаряше "Нашава компания LTD....бла бла бла" накрая се оказа SCAM.
Успех в начинанието.
Чудесни въпроси!
1. Застраховката е предоставена от частни лица. Застраховката, засега е валидна само до 10 BTC (два пъти). Това значи, че нашият онлайн портфейл може да бъде откраднат и след това пак откраднат, и частното лице, с което сме се споразумели да се уверява, че биткойните достигат крайната си цел, ще бъде юридически отговорен да даде тези BTC. Това, обаче, значи, че в момента не можем да слагаме повече от 10 BTC в нашият онлайн портфейл. Това е напълно достатъчно за управление на нашият обем за момента. Ние вече сме поставили условие на частното лице, с което сме сключили договор да подготви да увеличи размера до 100 BTC, в случай че търговията в сайта ни се увеличи. За да се случи това, трябва да сме сигурни, че си струва да го направим. За момента, броят на проверките, които трябва да правим изобщо не е голям или изморителен. Ако обемът започне да нараства до такава степен, че онлайн портфейлът ни да трябва да се пълни ежедневно, автоматичното оттегляне на биткойни ще бъде спряно, докато не се извърши пълна счетоводна проверка (защото онлайн портфейлът е празен), тогава застрахованата стойност, също както размерът, който ни е позволен да държим в онлайн портфейла, ще се увеличи. Винаги имаме достатъчно да пласираме за удобство и сигурност, но ние ще увеличим застрахователната граница много преди тя да стане неудобство за нашите потребители.
2. От юридическа гледна точка международните сайтове, стига да не са банкови офшорки, са много по-отговорни. Налагането на закона срещу тези сайтове е много по-лесно в случай на нарушение и е много по-трудно да избягат като сменят юрисдикцията. Въпреки това, много грешки са в резултат на лошо управление. Международните сайтове като цяло имат повече подкрепа, повече проверки, повече салда, повече ликвидност и действат в по-добър и по-безопасен мащаб. Това е просто едно обобщение и хората са свободни да мислят с главите си. Ние просто се надяваме бавно да развием добра репутация, не можем да направим нищо повече.
3. Аз, лично, нямам разрешение да казвам нищо за компанията, защото съм сключил договор със собствениците. Не съм сигурен до каква степен този договор ме ограничава, но мога да кажа, че е много специфичен. Собствениците са много конкретни по въпроса, че те искат имената им да се знаят само до легалните власти. Банковото споразумение е доказателство, че се знае коя е тяхната идентичност от нужните хора. Те искат да са уверени в това, че каквото и да се случи в бъдеще, те да могат да решат проблема чрез съд, а не чрез лични заплахи.
1. Toест искаш да кажеш че застраховката на борсата ви я покрива някой си човечец пак анонимен и то до макс 20 BTC ? WTF ? Как точно можем да сме сигурни че е юридически отговорен и че тая застраховка уговорка или там каквото е наистина съществува ?
2 и 3 Много прикачки а накрая нищо, щом това дружество оперира законово то трябра да е регистрирано някъде, в нещо като публичен регистър, който е достъпен, т.е. не би трябвало да е проблем да видим линк от официалният регистър на Полша, другото до тогава са празни приказки за много отговорности и т.н.